Gönderen Konu: Dedikodular, senaryolar..  (Okunma sayısı 236930 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 343
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #940 : 18 Ekim 2020, 22:47 »
Dediğim gibi bence asıl gerekli olan hücumda güvenilir bir üçüncü opsiyonun takıma katılması

Bence asıl konuşulması gereken; hücumunu Lebron'un yönettiği takımlarda "güvenilir üçüncü skor opsiyonu" diye bir şeyin olmayacağı gerçeği.

Çünkü zamanında Kevin Love, hatta Chris Bosh'un bile içini dolduramadığı bir role oyuncu aramak demek bu. İstatistik kağıdına bakıldığında bir şeyler ortaya koymuş görünüyorlar ama o dönem Heat ve Cavs taraftarları da bu oyuncuların tam da Lakers'ın bugün aradığı oyuncu rolüne uymadıklarından yakınıyorlardı.

Bosh ve Love gibi her NBA takımının kadrosunda "üçüncü opsiyon" olarak görmek isteyeceği oyuncuların bu rolün altından kalkamadığını düşünmektense, Lebron takımlarında böyle bir rolün mümkün olmadığını düşünmek daha akla yakın bir ihtimal gibi geliyor bana.

Bunu uzun uzun detaylandırabilirim de aslında. Fakat temel çıkış noktam şu: Lebron takımda kendisinden sonraki hiyerarşiyi umursamıyor. Öyle zamanlar geliyor ki Davis'i bile oyuna sokmak için çaba harcamıyor oyun kurucu olarak. "Güvenilir üçüncü opsiyonun" istikrarlı olarak devreye girebilmesi için ya Lebron'un istikrarlı olarak onu bulması ya da yarı sahada topun çok akıcı döndüğü bir hücum anlayışı gerekiyor. Lebron takımlarında ikisi de olmaz.

Lebron'un nasıl oynatmaya alıştığına bakacak olursak, bir üçüncü skor opsiyonundan ziyade, o role maçtan maça katkı verecek nitelikli farklı oyuncuların kadroda yer alması daha mantıklı. Tıpkı bu sezonki gibi.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2020, 22:52 Gönderen: Ahkam Kuşu »

Çevrimdışı Playboy

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,552
  • Burak
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #941 : 18 Ekim 2020, 22:55 »
Üçüncü şut eli diyelim ona. Lebron'un oyun tarzı çok değişti. Baya baya PG oldu adam ve Davis'ten başka topu buluşturacağı elit bir skorer, bu takımı çok çok uçururdu.
See y'all on the dark side of the moon.

Çevrimdışı PrinceHektor

  • Rookie
  • *
  • İleti: 216
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #942 : 19 Ekim 2020, 00:19 »
Öncelikle ben bir lakers taraftarından ziyade sizin deyiminizle LeBronspor taraftarıyım ve söylediğin takımları yakından izlemiş biriyim
  Bosh ve Love lebron la oynamaya başlamadan önce takımlarının birinci opsiyonlarıyken bir anda üçüncü opsiyona düştüler bu zaten başlı başına ritm ve verim düşürecek birşey ki o takımların ikinci opsiyonları olan Wade ve kyrie de topa hükmetmeyi seven oyunculardı
  Ayrıca bu iki takımda yanlış kurgulanmış takımlar oldukları için bu iki isimden savunmada yapamayacakları şeylerin istenmesi iki ismin de savunmada fazlasıyla yıpranmasına neden oldu ki özellikle bosh un o 4 senede beklentileri karşılaşmadığı konusuna kesinlikle katılmıyorum hatta dönüşmeye çalıştığı oyuncu için kendisine fazlasıyla saygı duyuyorum
  Yani birincisi gallinari ne bosh ne love o role alışık bir
Oyuncu ve başka bir oyuncuya dönüşmesine takımın ihtiyacı yok hep yaptığı işi yapacak
 İkincisi ve en önemlisi anthony davis ne Wade ne de kyrie. Topa hükmetmeye ihtiyaç duymadan son derece verimli hücum eden biri ve savunmada da gallinari yi rahatlatacak bir isim
  LeBron un topa fazla hükmetmesinin faydaları zararları davis den max verim alınamaması falan üzerinde uzun uzun tartışılacak konular ki sana da hak verdiğim kısımlar var ki bu bağlamda rose gelirse verim vereceğini de düşünmüyorum mesela
 Uzun lafın kısası lakers oturmuş bir takım ve takımda oturmayan tek parça kuzma bana göre. Kuzma yı o puzzle dan çıkarıp kuzma nın olmuş olgun halini koyarsan dişliler daha güçlü ve hızlı çalışacaktır buna emiminim


 

Çevrimdışı Nickvanexel

  • Laker
  • ***
  • İleti: 673
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #943 : 19 Ekim 2020, 01:50 »
Kesinlikle doğru lebronun miami döneminde anlamsız biçimde bosh a yüklenirler bence wade daha sorunlu oyuncuydu uzun süre lebrona liderliği vermemek için direnmesi lebronla cok uyumlu olmaması ve primendan çok uzak olması

Çevrimdışı Kvothe

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,107
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #944 : 19 Ekim 2020, 02:10 »
Bosh ve Love'la ilgili asıl sorun, bu oyuncuların süperstar gibi lanse edilmesi oldu. Love topsuz da biraz oynayabildiği için 3. skorer rolünü kaldırabilse de Bosh topsuz etkisiz olduğu için playoff'larda rol oyuncusu haline geliyordu.

Asıl sorunun Wade olduğu kısmına katılıyorum, özellikle 2011-12 sezonu bittikten sonra Wade eski halinden çok uzaktaydı.

Yukarıdaki yoruma gelirsek, bence Love 3. skorer olarak iyi bir oyuncuydu. Orada asıl sorun hem Love'ın hem de Cavaliers'ın genel savunma performansıydı. Lakers iyi bir savunma takımı, Gallinari'nin savunmadaki açıklarını kapatabiliriz. Gallinari veya başka birisi, 3. skorer opsiyonunu bulursak mutlaka almamız lazım. Önümüzdeki sezon çok daha zor takımlara karşı oynayacağız. Ve her sezon söylüyoruz bir türlü olmuyor ama LeBron'un düşüşe geçme ihtimali de var.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 5,965
  • Akbaba..
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #945 : 19 Ekim 2020, 08:52 »
KCP, Howard, Kieff'i tutarız, Cousins ile tekrar imzalarız, D-Rose'u Kuzma'nın olduğu takasla getiririz, minimumlarla da 1-2 tane atletik forvet çekeriz, Gallo ya da Harris'ten biri feda deyip ucuza MLE'ye geldi mi..

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,551
  • I wanna be the best
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #946 : 19 Ekim 2020, 09:04 »
Sadece bir noktaya dikkat çekmek istedim. LeBron'un kariyeri boyunca ikinci skoreri topla üretebilen bir guard, üçüncü skoreri dış şutu olan bir uzun olmuştu. Buna Mo Williams-Ilgauskas tayfası olarak da bakabiliriz, Wade-Bosh ya da Kyrie-Love. Davis Bosh ve Love'ın en iyi yönlerini birleştirdiğinde yaratabileceğin ve hatta belki daha bile iyisi bazı açılardan. Bu takımın ihtiyacının, şart değil tabi ama LeBron'un yükünü azaltma açısından bakıyorum, bir topla üreten guard olduğunu düşünme nedenim de bu.

İlla Wade-Kyrie seviyesinde olması gerekmiyor tabi. Hatta belki hiç eklemeden de kurtarabilir bu takım çünkü hem Davis hem LeBron gerektiğinde 35-40 atabilen topçular. Yine de skorer bir guard'ı bir tamamlayıcı forvetin önüne koyarım. O listeye baktığımızda gerçekçi hedef olarak ise pek bir isim yok tabi. Oladipo gelse ne ala, ama Oladipo Davis gibi ben Lakers'a gideceğim ulan demediği sürece imkanı yok. Dese bile düşük ihtimal. Nasıl döneceği kısmı da var tabi, 2018 seviyesi olmasa da iyi bir üçüncü parça seviyesinde dönebileceğini düşünüyorum. Bradley Beal falan zaten sadece hayal olur.

Gerçekçi isim ise Derrick Rose gibi geliyor bana. Zaten sezon içinde de Rose+Markieff için takası konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Artık tek yıllık kontratı kaldığı için ve Pistons hedefsiz bir takım olduğu için, istediği takıma yollama veya buyout'una sıcak bakabilirler de. Oyuncu profili ve kariyer hikayesi olarak da bu takıma cuk oturacak bir oyuncu. Rondo'nun tutulduğu senaryoda biraz gereksiz gibi duruyor olabilir ama bu takım yapısının büyük bir kısmının korunduğu durumda savunmasının o kadar da eksi yazmama ihtimali de var.

Tabi bu işler şans işi biraz. Öncelikle kadronun ne kadarı korunacak onu görmemiz lazım. Çoğunun korunmasını bekliyorum ben. Lakers'ın herhangi bir şekilde uzun vadeli yüklü kontratlara girmediği her senaryoda okey oluruz zaten. Gallinari senaryosuna da çok inanmama nedenlerimden biri sanırım bu. Haberler çıksa da bir yıllık bir kontrat alıp Lakers'ta oynama ihtimaline pek inanmıyorum. Neyse hepsi zamanla.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 5,965
  • Akbaba..
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #947 : 19 Ekim 2020, 09:32 »

Rondo'nun tutulduğu senaryoda biraz gereksiz gibi duruyor olabilir ama bu takım yapısının büyük bir kısmının korunduğu durumda savunmasının o kadar da eksi yazmama ihtimali de var.


Hücumdu verdikleri, savunmada yaratacağı eksiklerden fazla. Zaten doğru 5 ile sahada olduğunda sıkıntı çıkmaz. Yoksa Rondo da çoğu zaman bir kara delik.


Gallinari senaryosuna da çok inanmama nedenlerimden biri sanırım bu. Haberler çıksa da bir yıllık bir kontrat alıp Lakers'ta oynama ihtimaline pek inanmıyorum. Neyse hepsi zamanla.

Feda? "Ya sen bu sene ucuza gel, seneye cap'i boşalan bir sürü takım olduğunda kralsın be oolum!" desek..

Çevrimdışı PrinceHektor

  • Rookie
  • *
  • İleti: 216
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #948 : 19 Ekim 2020, 10:42 »
Peki 2021 free agent piyasasından alınması düşünülen gerçekçi isimler kimler ? Lakers ın bir süperstar çıkarabileceğinden emin miyiz ?
  Bir süperstar gelecekse 2021 i pas geçmek mantıklı kabul ama işin sonu oladipo yada o seviye bir isme çıkacaksa Gallinari topuna girmeyelim yada kcp ve rondo ya bir yıldan fazla kontrat vermeyelim yaklaşımının pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası
  İşin sonunda Giannis in ya miami yada dallas a gideceğini düşünüyorum ve bu durum hangisini seçerse seçsin o takımı otomatik favori haline getiriyor. Lakers için 2021 şampiyonluğu 2022-2024 şampiyonluklarından daha olası geliyor bana
  Bu arada sürekli Gallo diyorum işin sonunda Gallinari de bulunmaz hint kumaşı değil rondo ve kcp nin kaldığını varsayarsak Gallo olmaz benzer yapıda farklı bir isimde olabilir 3. şut eli olarak yukarıda bir arkadaşın doğru bir şekilde beni düzelttiği gibi

   Eğer rondo kalmayacaksa ihtiyaç değişir tabi topla üretebilen bir guarda ihtiyaç olur o zaman. Bu isim Rose olabilir mi ? olabilir belli konularda katkıda verecektir fakat bu denklem hani Davis i max verimde kullanamıyoruz diyoruz ya o verimin daha da düşmesine neden olacaktır

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,551
  • I wanna be the best
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #949 : 19 Ekim 2020, 10:59 »
Davis'in verimli kullanılmamasının en temel nedeni, doğru düzgün P&R oynamaması takımın. Playofflarda bir tık Rondo ile gördük bunu aslında. Ki playofflardaki gibi maç içi kopukluk yaşamayan, agresif ve şutlarda tereddüt etmeyen bir Davis görürsek zaten kimseye bağlı olmaz onun performansı. Ki Davis'in verimli kullanılmaması eleştirisi de zaten onun kopup gitmeleriyle alakalı daha çok. Yoksa sezon içinde 26 playofflarda 28 sayı ortalama ile oynamış bir oyuncudan bahsediyoruz. Üçüncü bir skorer ortaya çıkarsa LeBron ve Davis'in sayı ortalamaları tabiki de düşecek.

2021'de ne gelip gelmeyeceğini bilmeden bir yıl önceden buna göre hamle yapmak pek mantıklı değil. Bu zaten bizim spekülasyonlarımız, takımın şu ana kadar gösterdiği imaj 2021'i bekleyecekleri yönündeydi. Şampiyonluk değiştirecek mi bu bakış açısını? Onu bu yaz göreceğiz. Ama draft haklarımız yokken, 32 yaşındaki oyunculara 3-4 yıllık kontrat bağlayacaklarını sanmıyorum. Ya da küçük bir umut da diyebiliriz buna :D