Gönderen Konu: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...  (Okunma sayısı 32305 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,771
  • smartass *
2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« : 08 Nisan 2022, 11:22 »
Anlı şanlı Los Angeles Lakers camiası olarak tarihin en rezil sezonunu geride bırakıyor olmamızdan daha kötü bir şey varsa, o da böyle bir sezonun yazında neredeyse hiç hamle esnekliğimizin bulunmayacak olması sanırım. Tamamen rakip GM'lerin aptallığına ve insafına kalarak bekleyeceğiz.

İtin köpeğin maskarası olarak girdiğimiz bu erken off-season döneminde bakalım bizleri neler bekliyor..



https://twitter.com/BleacherReport/status/1512302072804175875

Çevrimdışı lakerforever

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,766
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2022, 12:59 »
bir Chris Wallace bulur muyuz? :D



February 1, 2008: Traded Pau Gasol and a 2010 2nd round draft pick (Devin Ebanks was later selected) to the Los Angeles Lakers for Kwame Brown, Javaris Crittenton, Marc Gasol, Aaron McKie, a 2008 1st round draft pick (Donté Greene was later selected) and a 2010 1st round draft pick (Greivis Vásquez was later selected).

Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 5,965
  • Akbaba..
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2022, 07:51 »
İşte gerçek Lakers bu!

Çevrimdışı Playboy

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,552
  • Burak
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2022, 08:29 »
İşte gerçek Lakers bu!

Özlemişiz yauv
See y'all on the dark side of the moon.

Çevrimdışı lakerforever

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,766
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2022, 08:31 »
8 maçlık 31 W'de takılı kalma serisini 9.maçta sonlandırmışız...

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,771
  • smartass *
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #5 : 09 Nisan 2022, 10:40 »
Marc Stein, John Wall - Russell Westrbrook eksenli bir takastan bahsetmiş.

Çevrimdışı lakerforever

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,766
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2022, 13:22 »
bir haber daha,başı şöyle ;

Rob Pelinka, Kurt Rambis Expected To Remain In Current Positions With Lakers

sonu da şöyle ;

The Lakers, meanwhile, are expected to part ways with Frank Vogel.

temizlik (yapılanma) olacaksa herkes gitmeli.

tek kötü nokta coach muydu gerçekten?

Çevrimdışı Kvothe

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,107
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #7 : 09 Nisan 2022, 13:33 »
Elinde ligin en iyi 15 belki de 10 oyuncusundan ikisi varken komple temizlik yapacak yönetim pek bilmiyorum ligde. He eğer "bu Davis asla tam sağlıklı olamayacak" gibi bir düşünceye girdilerse o ayrı konu.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,550
  • I wanna be the best
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #8 : 09 Nisan 2022, 14:23 »
Temizlik yapılması gerekiyor ama LeBron ve Davis'den ne olursa olsun, bacakları kopsan çıkamazsın. Lakers geleneği diye bir şey varsa, en temelinde yıldızlarla aralarını iyi tutmak var, hele bir de şampiyonluk getirmişler ile (Westbrook ile değil yani :D )
Yine bu takımın önümüzdeki 4-5 sene draft haklarının yarısı Pelicans'ta diğer yarısı da takaslanamaz konumda olduğu için komple yeniden yapılanma da zor bir plan. Yani 2020 planına dönmek en basit yol olacaktır. LeBron-Davis ve rol oyuncuları. Valla biraz şans biraz doğru karar verme mekanizmalarıyla özel bir sinerji yakalamıştı o takım. Ve önümüzde bu kadar net bir örnek varken yeni şeyler denemeye, kadroyu komple değiştirmeye çalışmak ile 2021 olmasa da 2022 sezonunu net çöpe attık (2021 biraz daha sakatlıkların belirlediği bir sezon oldu, takımın yapılanmasına laf etmem uygulamada eksiklerimiz olsa da. O takım finale kadar yürüyebilirdi LeBron ve Davis %80'indeyken bile)

Akbabamızın sorduğu neyi gereksiz eleştirdik sorusuna da burada cevap vereyim, o takımın maçları son çeyreğe kadar koparamaması, maç sonlarını kötü oynamasına söverken geldiğimiz hale bakınca boşa eleştirimişiz o kadroları diyorum.

Ana konumuza gelirsek de bütün yazın en belirleyici hamlesi Westbrook'u ne yapacağız sorusu. Biz takaslarken ne kadar gereksiz asset verdiğimizi düşünsek de en azından lig genelindeki algı bir takımı playoff'a sokar, şampiyonluğa ise getirmez şeklindeydi. Bizdeki sezonundan sonra ise takımın playoff'a girmesine köstek topçudur olarak güncellendi gibi algısı. O yüzden satmamız ekstra ekstra zor, hele bir de Lakers gibi en ufak hatanın bile 1 hafta gündem olduğu takımda, tüm sezon 29 takım taraftarları ve NBA medyası her anımızla dalga geçerken iyice yerleşen bu algıyla gerçekten takaslayacak takım bulmak çok zor. Bir de ligde Westbrook tarzı topu domine eden ve diğer parçaları besleyen tipte oyun kurucuya ihtiyacı olan takım sayısının ne kadar az olduğunu düşününce iyice zorlaşıyor.

Takas senaryolarından komik gelse de benim kafama en çok yatan Wizards'a geri yollamamız olacak. Beal ile araları iyi, o takımın cidden bir oyun kurucuya ihtiyacı var, zararın neresinden dönersek kardır takası olabilir. Karşılığında ne alabiliriz, Kuzma+KCP+Bryant gibi bir şey imkansız ama neden olmasın :D
Wizards dışında playoff'tan bir Westbrook kadar uzaktayız diye düşünecek başka bir takım aklına gelen varsa paylaşırsa sevinirim.

Yazın serbest piyasadan alabileceğimiz oyuncuları konuşmadan önce, takımda kimlerin kalması iyi oluru da konuşmak lazım tabi. Davis ve LeBron zaten bariz cevaplar. Onların dışında Reaves ve Stanley Johnson kesinlikle rotasyon topçuları olarak kalmasını isteyeceğim oyuncular. Talen Horton-Tucker da keza takımda kalmasını isteyeceğim topçulardan, takas değerinin bu kadar düştüğü bir dönemde takaslamak biraz hatalı bir hamle olur ama takaslanırsa da anlarım. En iyi yaptığı işleri yapmasına izin vermek yerine zaaflarını göz önüne çıkaran yönetim ve koç ekibimize teşekkürü borç bilirim. Malik Monk ise bir takımdan MLE alıp ayrılma ihtimali yüksek bir topçu. Zaten bir yerde bu kadar 1-2 numara oynayacak oyuncuya ihtiyacımız da yok, tutulursa sevinirim ama tutulmazsa da anlarım.
Gitmesi gerekenlere gelince de bütün veteranlar. Aslında sezon başı Bazemore ve Ariza'dan umutluydum, çünkü bu takımın 3&D forveti olarak aldığı oyuncular sadece ikisiydi. Ancak ikisinden sıfır fayda almayı sağlayan Vogel hocam gerçekten nasıl bir akıl tutulmasına kapıldı anlayamıyorum. Çok az maçı izlediğim için ekstra gömemeyeceğim ama izlediğim maçlarda ikisinin de şutları girmese bile oyunlarını beğenmiştim. Biri Miami biri GSW'de, ikisi de playoff rotasyonlarında 20-25dk süre alıp pozitif katkı vermiş oyuncularken fayda alınmaması bence net koça yazar. İkisi de hangi takıma giderse gitsin aynı topu oynayacak tek tip oyuncular. Nunn'dan da çıkılması gerektiğini düşünüyorum ama ha gelecek ha geldi diye diye 1 sezon kaçırmış bir oyuncuyu alacak takım çıkacak mı emin değilim. Bir 2nd round'a verebiliriz.

Yaz piyasasına gelirsek de sadece UFA oyunculara baktım(opsiyonu olan ya da RFA olup kontratı match edilecek topçuları piyasa altı fiyatlara ikna etmemiz pek mümkün değil). Uzun kategorisine baktığımızda Nurkic-R.Lopez-J.Smith-D.Jones gibi opsiyonlar gözüküyor.
Nurkic tabiki de mükemmel olur, Normal sezonda 28-30, playofflarda 20dk sahaya atabileceğin kalıplı yetenekli bir uzun spacing'i bozsa da Davis ve LeBron'u rahatlatacak bir uzun. Piyasası 10-15M arası olacaktır o yüzden pek gerçekçi değil.
R.Lopez ise hem gerçekçi hem de gerçekten rolünü bilecek, pota altı sertliğini sağlayıp ekstra süre istemeyecek topçu kategorisinde iyi bir tercih. Jalen Smith ise Suns'ın akıl tutulmasıyla saldığı, potansiyelli şutu olan bir uzun. Pacers'ın salacağını düşünmesem de istediği takıma gidebilecek olması nedeniyle neden olmasın. Jones ise daha önceden bildiğimiz zıp zıp bir uzun olarak 3.uzun konumunda işimize yarayabilecek bir isim.

3-4 numaraya geldiğimizde T.Young, Prince, Covington, Warren, Porter, House, Josh Jackson gibi isimler bulunuyor. En çok istediğim bu isimlerden Covington'dı aslında, kötü bir sezon geçirmesi üzerine yüklü bir kontrattan çıkacağı için underrated duruyordu ama Clippers zaten yazı beklemeden neredeyse beleşe aldı ve artık hayatta bize yar etmezler. onu.
TJ Warren ilginç olabilir. Bubble'dan beri top oynamadı ve unutulan bir isim. Kendini kanıtlamak için minimuma imzalayabilecek ve "low risk-high reward" bir imza olabilir. Otto Porter geçen yaz da istediğim ve GSW'nin çaldığı, ve yine kolay kolay bize yar etmeyecekleri bir topçu. Piyasası 8-10M gibi olacaktır ama yine de burada bulunsun.
Taurean Prince ise Minnesota'da pek göz önünde olmadığı için ucuza kapılabilecek bir isim gibi geliyor. Hem şutu fena değil, hem fizikli, hem de rolünü bilecek bir kasa. Çok yakışacak bir isim.
Danuel House ve Thad Young da yine fena olmayacak isimler. Thad Young hem Markieff gibi arada 4-5 yedeği olarak kullanılabilir. House ise bubble'da partilemediğinde rolünü bilen bir 3&D oyuncusu, bu seozn boşa düştüğünde nasıl kapmadık hala aklım almıyor.

2 numaralara geldiğimizde ise birkaç ilginç isim ile karşılaşıyoruz Oladipo-G.Harris-Lamb-Culver-Snell-Ntilikina. 
Aralarında en önemlisi ise Victor Oladipo. Ondan cidden bir geri dönüş bekliyorum ve arada ışık verse de bir türlü tam randımanlı oynayamadı. Heat salar mı, sanmıyorum. Ama minimuma yakın bir kontratı onun yeteneklerine sahip bir topçu bulma fırsatın varsa sakatlık riskine rağmen alırsın. Şutu girmediği, eskisi gibi çembere gidemediği senaryoda bile iyi bir savunmacı olarak katkı verebilir. Oladipo benzeri bir diğer isim ise Gary Harris. Aldığı kontrat ve sakatlıklar sonrası gösterdiği potansiyele ulaşamaması sonrası underrated bir topçuya dönüştü ve Magic gibi göz önünde olmayan bir takımda unutuldu. Eğer Denver çalmazsa bizim çalmamız gerekiyor. Rolünü bilen 3&D bir 2 numara olarak cuk oturacaktır. Jeremy Lamb ise minimuma çok rahat alınabilecek 2-3 yedekleyebilecek esnek bir kanat oyuncusu olarak kesinlikle kaçırılmamalı. Culver iste eski ve hak ederek 6.sıradan gitmiş genç bir yetenek olarak kaçırılmaması gereken bir fırsat. G-league'e atarsın, rotasyonda süre verirsin ama zamanında 4.sıradan seçilebilir diye Lakers sayfalarında paylaşılan bir ismi bugün minimuma almak her türlü artı olur. Sürpriz bir çıkış yapabilir.

Guard'lara geldiğimizde ise liste iyice daralıyor. Rubio (sakat), Delon Wright ve Tyus Jones'dan oluşan listede Delon Wright çekebilirsek çok iyi olacağını düşünüyorum. Hem fizikli bir oyun kurucu hem şutu var hem de fena savunmacı değil.

Bu tayfadan 4-5 oyuncu çekebilirsek, en az 3 tanesi 25dk süre alıp sırıtmayacaklar listesinden olursa ve Westbrook'u zararına da olsa iki tane vasat rol oyuncusu karşılığında takaslarsak, şampiyonluk favorisi olmasa da süper yıldızları nedeniyle şampiyonluk iddiası olan bir takıma tekrar dönüşebiliriz.

Söyleyeceklerim bu kadar, iyi haftasonları.

Çevrimdışı Damar

  • Yönetici
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,034
Ynt: 2022 Off-Season - Selam ve Dua ile...
« Yanıtla #9 : 09 Nisan 2022, 15:12 »
Eline sağlık be.

Ek olarak. Davis'in kesinlikle 5 numara oynamaması lazım. Bu konu ve yanına monte edilecek uzun bulma olayı en büyük problem yazın.