Davis, Thunder Maçında Oynamayabilir!

Los Angeles Lakers, Oklahoma City Thunder ile Pazartesi günü oynayacakları maçtan önce yıldız oyuncuları Anthony Davis’in durumunu aşil tendonu sakatlığı sebebiyle “maçta oynaması şüpheli” olarak belirledi.  Davis, bu sezonun başından beri birden fazla sakatlıkla mücadele ediyor. Detroit Pistons’a karşı oynanan son maçta diz bölgesindeki ağrıları nedeniyle sahada mücadele etme şansı bulamayan Davis’in iki maç üst üste kaçırma ihtimali oldukça yüksek gözüküyor. The Brow, Pelicans zamanlarında da her zaman sakatlıklar ile boğuşmuş bir oyuncu olsa da aşil tendonu sakatlığı, oyuncunun kariyerinde ilk defa gerçekleşen bir olay. Ayrıca Davis’in aşil tendonundan yaşadığı talihsizliğin, bu sezon gerçekleşen diğer tüm bacak sakatlıklarıyla aynı bacakta olduğu da unutulmamalı:

https://twitter.com/hmfaigen/status/1358625004041109505

Lakers’ın süper yıldız forveti, Thunder ile karşılaşılacak maçta oynamayacak gibi gözüküyor; fakat ESPN’den Dave McMenamin’in haberine göre Lakers ekibini sevindirecek bazı haberler de bulunmakta:

Davis’in durumu hakkında detaylı bir bilgiye sahip olamasak da özellikle basketbolda aşil sakatlığının oyuncuları ne kadar etkilediğini hepimiz biliyoruz. Bu duruma ek olarak, Lakers için NBA tarihinin en kısa ara sezonunun yaşanması ve sezonun Ekim ayında bitmesi, bu sakatlıkların riskini daha da arttırıyor ve Lakers camiasını da endişelendiriyor.

Olaya iyi tarafından bakmak gerekirse sağlık ekibinin Davis’in durumunu “şüpheli” olarak kaydetmesi, sakatlığın derecesinin o kadar da ciddi olmadığını gösteriyor. Aynı zamanda kadro derinliğine sahip olmanın verdiği avantaj sayesinde Davis’in yokluğunda yerine iyi bir şekilde ikame edilecek oyuncularımız bulunmakta. Koçun bunu yapmasına gerek olmayabilir; fakat en kötü senaryoda bile Lakers, Thunder karşısında favori konumda bulunuyor.

AD, Lakers’ın oynadığı 24 maçın 21’inde forma şansı buldu. Oynamadığı üç maçın ikisi arka arkaya oynanan maçlardı. LA ekibi, 3 Mart’a kadar arka arkaya maç oynamayacak, ki bu da normal sezonun %50’sinin bittiği güne denk geliyor.

Yıldız oyuncu, bu sezon maç başına 33.6 dakika, 22.3 sayı, 8.6 ribaunt, 3.2 asist, 1.9 blok ve 1.4 top çalma istatistiklerini yakalamıştı.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2021/2/7/22271837/lakers-anthony-davis-injury-report-achilles-tendinosis-questionable-vs-thunder