“46 Yaşıma Gelmeden Emekli Olacağım”

Geçtiğimiz haftalarda 36 yaşına giren LeBron James, bunu inkar edercesine triple double performansları sergilemeye, kaçan atışları smaçla tamamlamaya ve takıma liderlik etmeye tam gaz devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, James’in bu enerjiyi nereden bulduğu ve kendine nasıl bu kadar iyi baktığı konuşulurken, enerjisini ve vücut zindeliğini bu kadar erken harcaması da tartışma konusu oldu. LeBron’a, kendini sezonun ilerleyen döneme saklayıp saklamayacağı sorulduğunda şöyle cevap verdi:

Hayır. 36 yaşımda ve 18 yıldır bu ligdeyim. Kendimi sonraya saklamak diye bir şey yok. Vücudum, ne zaman ihtiyaç duyarsam bana olumlu tepki vermeye devam ediyor. Her zaman hazırım. Sahaya her çıktığımda elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve maç sonrasında da kendime iyi bakıyorum. Keşke fazla kalan zamanları biriktirebiliyor olabilseydim. Onları da sahada basketbol oynamak için saklardım.

James, emeklilik düşünceleriyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

Bunu size tam olarak şimdi söyleyemem. Kendime en iyi şekilde bakmaya devam edeceğim. Çok çalışıyorum, vücudumu ve zihnimi sürekli eğitiyorum. Kendimi, her maç ve idmanda daha fazlasını ortaya koymak için hazırlıyorum. Şu anda yaptıklarımı ne kadar uzun süre yapabilirsem o kadar yapmak istiyorum. 26 yaşımdan 36 yaşıma kadar aynı seviyede olmayı başardım ancak 36’dan 46’ya kadar aynı kalabileceğimi sanmıyorum. Ayrıca eşim bundan pek memnun olmayacaktır. O yüzden 46 yaşından önce emekli olacağımdan emin olabilirsiniz.