Los Angeles Lakers 2 – 0 San Antonio Spurs

Los Angeles Lakers, daha önce NBA’de örneğini görmediğimiz sıkıştırılmış fikstür sebebiyle 3 günde 2. kez San Antonio Spurs’le, deplasmanda karşılaştı.

Önceki maçı çok zorlanmadan kazanan Lakers için işler bu kez o kadar kolay olmadı.

Maç boyunca iki takım arasında büyük bir denge vardı ve üstünlük onlarca kez el değiştirdi. Lakers, bireysel anlamda, özellikle yıldızları bazında kağıt üzerinde iyi bir gece geçirse de bir türlü rakibine gerek oyun, gerekse skor anlamında üstünlüğünü kabul ettiremedi. Maç boyu savunmada istediği ciddiyeti sağlayamayan ve saha içi şut yüzdesi çok düşük olan Lakers, maçın son 2 dakikasında yaptığı savunma önderliğinde rakibini üst üste ikinci kez devirerek, yeni yıldaki ilk galibiyetini alıyor ve yoluna devam etmesini bildi.

Özellikle maçın son bölümünde LeBron James’in pota altından bulduğu basket, Anthony Davis’in üçlüğü ve Kyle Kuzma’nın James’in bloklandığı pozisyonu içeri tiplemesi son anların kritik katkılarıydı.

Anthony Davis 34 sayı, 11 ribaund, 5 asist ile harika bir maç çıkarırken; LeBron James de 26 sayı, 11 ribaund, 10 asist ile 2021 yılının ilk triple double performansına imza attı. Dennis Schröder ise 15 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile takımının en etkili üçüncü ismi oldu.

3. çeyreğe üst üste 8 sayı atarak muhteşem bir başlangıç yaptıktan çok kısa bir süre sonra, turnikeye kalkarken sol ayak bileğini burkan ve maçın kalanında forma giyemeyen Kentavious Caldwell-Pope ise maç sonunda ciddi bir şey olmadığını söyledi.

Bileğim iyi durumda. X-ray sonuçları negatif çıktı. Sadece küçük bir burkulma. Umarım birkaç gün içinde iyi olacağım.

Lakers, sıradaki maçı Pazar’ı, Pazartesi’ye bağlayan gece saat 2’de Memphis Grizzlies deplasmanında oynayacak.