Ve Marc Gasol, Lakers’ta!

İki gündür yılan hikayesine dönen Marc Gasol hamlesi nihayet gerçekleşti. Lakers, bir önceki haberde belirttiğimiz gibi, yaptığı takas hamlesi ile maaş esnekliğini sağlayarak Marc Gasol’ü 2 yıllığına renklerine bağlamayı başardı.

Gasol, 2007 yılında Lakers tarafından draft edilmiş, ancak Lakers’ın Pau Gasol takasında draft hakkını Memphis’e takaslaması sebebiyle hiç Lakers forması giyememişti. Bu süreçte abisi Pau Gasol’ün ikinci yıldız olduğu takım 3 NBA Finali yapıp, 2 de şampiyonluk kazanırken; kardeş Marc de tam 13 sene sonra Lakers forması giyecek.

Marc Gasol, 35 yaşında ve 2.11 boyunda. Geçtiğimiz sezon Toronto Raptors’ta maç başına 26.4 dakika forma giydi ve 7.5 sayı, 6.3 ribaund, 3.3 asist ortalamalarıyla oynadı. Özellikle post’taki top dağıtımı ve savunma bilgisiyle öne çıkan Gasol, 2013 yılında yılın savunmacısı ödülünün sahibi olmuştu.

Toronto’nun Gasol’le devam etmek istediği, ancak kendisinin Lakers’ı tercih ettiği bilinirken, Gasol’e resmi teklif yapan diğer takımlar Golden State Warriors ve Los Angeles Clippers.