Cousins’ın Geleceği Lakers ile Kesişecek mi?

Demarcus Cousins, birkaç sene öncesine kadar ligin en iyi uzunları arasındaydı. Kimine göre ise en iyi uzun konumunda bulunuyordu. 2017-2018 sezonunda sol aşil tendonunu yırtmadan önce 25.2 sayı 12.9 ribaunt ve 5.4 asist ortalamaları ile oynayan ve bunu pota altını Anthony Davis ile paylaşarak gerçekleştiren Cousins, sakatlığından sonra bir daha eski formuna hiç kavuşamadı. Maalesef ki daha önce birçok örneğini gördüğümüz üzere, aşil sakatlıklarından sonra hiçbir oyuncu eski formunu yakalayamamıştı. Aşil sakatlığından iyileştikten sonra da sakatlık sorununu üzerinden atamayan Cousins, şampiyonluk yüzüğü takma umudu ile gittiği Warriors’ta da uzun süre sağlıklı ve istikrarlı kalamadı. Lakers macerası ise başlamadan bitti diyebiliriz. Bu şanssız kariyerine bir dur demek isteyen Cousins, yeni sezona hazır ve diri bir şekilde girmeyi planlıyor.

Cousins aynı bacağından yaşadığı üçüncü büyük sakatlığın ardından kendini rehabilite edecek bir zaman buldu ve tatil döneminde sürekli olarak birebir antrenmanlar yapıyor. 30 yaşındaki oyuncu, kariyerinin -belki de- son dönemecinde tekrar eski seviyesine yakınlaşmaya ve iyi bir kontrat almaya çabalıyor. Tecrübeli oyuncu, geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda anternman görüntülerini paylaşıp “Sabır acıdır, fakat meyvesi tatlıdır.” sözünü de gönderisine ekledi:

Bu video ile beraber Cousins’ın tekarardan üst düzey sahnelerde rekabet etmeyi ne kadar istediğini görüyoruz. Şu anda içinde bulunduğu sürecin nasıl geçtiği hakknda soruları cevaplayan Cousins, şu yanıtları verdi:

Sürekli olarak çalışıyorum. Kendim, geçmişim, oyun yapım ve zihniyetim ile alakalı her şeyi tekrar tekrar gözden geçirdim ve eleştirel yaklaşmaya çalıştım. Artık farklı bir zihniyete sahip olduğumu düşünüyorum. Oyuna bakışım eskisinden olduğundan çok daha farklı. Çok yönlü bir oyuncu olduğumu biliyorum. Her şeyi yapabilme kapasitesine sahibim. Değişen oyuna adapte olmaya uygun bir pozsiyondayım, bundan kaynaklı olarak da her pozisyonda oynayabilirim. Çok yönlü oynayabilen uzunların ilk temsilcilerindendim ve bunu hala yapabilirim. (…) Lig tarihinde uzunlar hep en iyi seviyelerde yer aldılar. Bunun için minnettarım. Ben de buradaki yerimi sağlamlaştırmaya geldim. Sadece bu kadar. Kişisel bir şey yok. 

Off-season’da teknik olarak serbest oyuncu olacak olan Cousins’ın sözleşmesini bitirdikten sonra bile Lakers ve eski takım arkadaşları ile olan bağını ne kadar korumuş olduğuna bakacak olursak onun tekrardan Lakers ile sözleşme yenileyecek olma ihtimali hiç de düşük görünmüyor. Daha da ileri gitmek gerekirse, Cousins’in gelecek sezonda Los Angeles Lakers ile sözleşme imzalamaması birçoklarımız için şaşırtıcı bir gelişme olacaktır.

Takım ile olan ilişkisinde bir sorun gözükmeyen Cousins için asıl sorun onun kadroda ne kadar yer bulabileceği ve Vogel’in sistemine uyum sağlayıp sağlayamayacağıdır. Damarcus Cousins, All-Star seviyesine çıkabileceğini düşünüyor ve bunu dile getirmekten de kaçınmıyor, fakat aynı bölgeden üst üste bu kadar ağır sakatlıklar yaşayan bir oyuncunun All-Star seviyesine dönme ihtimali çok düşük gözüküyor. Eğer Cousins iyi bir rotasyon oyuncusu olabileceğini kanıtlarsa kendini daha fazla göstermesi için bir ortam oluşabilir. Ancak ligin en iyi uzunu olmaya çalışmadan önce rotasyonda verimli ve istikrarlı bir şekilde performans gösterebilmesi gerekiyor.

Umudumuz, Cousins’ın sakatlığından tamamen kurtulması ve eski seveyesine geri dönebilmesi. Ek olarak da Lakers ile başarılı bir sezon geçirebilmesi…

Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2020/10/18/21522060/lakers-demarcus-cousins-injury-rehab-workout-video-free-agency-rumors