Lakers’ın Takasa Girmesi İçin 3 Sebep

Los Angeles Lakers, dünya şampiyonu oldu. Miami Heat’i 6 maçta hezimete uğratarak, kendilerinin domine ettiği play-offlara noktayı koydular. Bazıları bu şampiyonluğun yanına bir yıldız işareti konulması gerektiğini söylese de hiç şüphesiz tarihte kazanılmış en zor NBA şampiyonluğuydu.

Bu şampiyonluk Lakers taraftarları için uzun bir süreçti.  Evet, son şampiyonluklarını almalarından bu yana yalnızca 10 sene geçmiş olsa da kulüpler için süper yıldız üstüne süper yıldız alıp bir hanedanlık kurma süreci sonsuz uzunluktadır.

Lakers, bir şampiyonluk peşinde değil, sürdürülebilir başarının ve hanedanlık kurmanın peşinde. Yani damaklarında hâlâ şampiyonluk şampanyasının tadı olmasına rağmen üst üste 2. şampiyonluk için aç olduklarını söyleyebiliriz.

Bu Lakers takımı fantatik bir şekilde herkesin beklentisini aşmış olmasına rağmen biraz gelişim için yerleri var ve NBA’de yıldan yıla daha iyi olamamanız daha kötüye gitmeniz demektir.

Bir takasın gerçekleşmesi gayet mümkün duruyor ve Lakers’ın bu sezon arasında büyük bir takasa gitmesi için birçok sebebi var. Belki de Anthony Davis takası seviyesinde olmayacak ama Lakers’a üçüncü en iyi oyuncusunu kazandırıp üst üste 2. şampiyonluk için onları en iyi hallerine taşıyacak bir takas bekliyoruz.

İşte karşınızda, bizleri Lakers’ın bu hamleyi yapacağını düşünmeye iten 3 işaret:

GELECEK SEZON LİG DAHA DA ZORLAŞACAK

Los Angeles Lakers, gelecek sezon şampiyonluk yolunda daha fazla rekabetçi bir otamla karşı karşıya olacak. Los Angeles Clippers ve Milwaukee Bucks’ın kendilerini bir üst seviyeye taşıyacak hamle yapmadıkları durumda bile NBA’in en üst seviyedeki 3 takımının yanına birkaç takım daha eklenecek gibi duruyor.

Batı Konferansında bunu yapma ihtimali olduğunu düşündüğüm 2 takım var. Golden State Warriors, gelecek sezon sağlıklı olacak ve geçen seneyi korkunç kapatsalar da 2021 de görmez gelinemezler.

Stephen Curry, Klay Thompson ve Draymond Green üçlüsü hâlâ çok heybetli bir üçlü, özellikle de kazandıkları tüm play-off tecrübeleriyle. Andrew Wiggins’in kontratından kurtulup yanına bir de 2. tur draft hakkı verip takıma birini ekleyerek ses getirebilirler.

Zirve seviyeye çıkabilecek diğer bir takım ise Dallas Mavericks. Luka Doncic gelecek yıl daha da iyi olacaktır, Kristaps Porzingis ise sakatlık altında sona eren başka bir yılı daha geride bıraktı, bu da onlarda birkaç parça ekleme ihtiyacı doğuracaktır.

Batı Konferansında; Lakers, Clippers, Warriors ve Mavericks’ten oluşan dörtlünün zirve yarışı kaçınılmaz olacaktır.

Doğu Konferansında ise Kevin Durant ve Kyrie Irving’in sağlığına kavuşması ve etraflarına güzel bir ekip kurulmasıyla Brooklyn Nets, NBA Finalleri için diğer bir rekabetçi takım olacaklardır. Bu ikilinin yanına eklenecek bir isim, hem onları daha da aşağı çekme hem de 3. yıldız olup onların boşluklarını tamamlama ihtimaline sahip.

LAKERS’IN TAKAS YAPMAK İÇİN SEÇENEKLERİ VE SERMAYESİ VAR

Eğer Lakers için hiç realist takas hedefi olmasaydı, bu durumların hiçbiri fark etmezdi. Neyse ki piyasada Lakers ile ilgilenecek potansiyel isimler var.

Gerçekten Lakers’a uyacağını düşündüğüm ilk isim Victor Oladipo. Kontratında geriye yalnızca bir sene kaldı bu da takımını hamle yapmaya uygun kılacaktır. Aynı zamanda “o kişi” olmayı umursamadığını ve sadece bir yüzük kazanmak istediğini de daha önceden belirtti ve söylentilere bakılırsa Indiana Pacers’tan ayrılmak istiyor.

Oladipo hamlesi dışında takıma uyacağını düşündüğüm başka seçenekler de var. Buddy Hield ve Zach LaVine opsiyonları da üçüncü yıldız adına güzel tercihler olabilir.

Lakers bu isimlerin hiçbiriyle anlaşamasa dahi rotasını daha düşük bir yere çevirebilir. Kadro için hâlâ iyi bir ekleme olacak Derrick Rose bulunuyor.

Takas için pek çok yeme sahip olmayan Lakers’ın birkaç değerli parçası var. Bariz bir şekilde, Danny Green ve Kyle Kuzma bunların içinde. Takım, bu ikili olmadan daha iyi olabilir dolayısıyla ikisini paket halinde takaslamaları hatta ellerindeki 28. sıra draft hakkını da bu pakete eklemeleri mümkün.

Belki bir süper yıldız almak mümkün değil ama Victor Oladipo’yu bir seneliğine altuni-morlu formaya bağlamak mümkün görünüyor.

2021 ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANMAK İÇİN DAHA DA FAZLA MOTİVASYONA SAHİP OLACAKLAR

Los Angeles Lakers, NBA dağının zirvesine ulaştı ve eminim ki bu takımın miladını şimdiden doldurduğunu düşünen pek çok insan vardır. LeBron 3. takımıyla 4. şampiyonluğunu kazandı ve artık emekliliğe yanaşabilir. Yüzük için aday ama yenisini kazanmak adına bir baskı hissetmiyor.

Şampiyonluğun getirdiği tükenmişlik üzerlerinde olacaktır. Bunun üzerine siz hali hazırda şampiyonsanız motivasyonunuzun düşüşünü görmek çok kolaydır. Tabii ki motive olabilirsiniz ama daha az motive olacaksınızdır öyle değil mi?

Yanlış. Bana sorarsanız, Lakers 2021 şampiyonluk yüzüğü için çok daha motive olacaktır.

Daha önceden bahsettiğim gibi Lakers, tek bir şampiyonluğun değil koca bir hanedanlığın peşinde. Tarihte yalnızca bir şampiyonlukla son bulan tek bir yolculukları var o da Jerry West liderliğinde 1972 Lakers’ı. Takımın, LeBron James ve ANthony Davis merkezli bir şampiyonluğa daha yürümesi çok olası.

Peki neden daha fazla motive olacaklar? Lakers bu şampiyonluğu taraftarları karşısında kazanamadı. Şampiyonluğu taraftarları karşısında kazanmak ve onların karşısında ilan etmenin motivasyonu onların deposuna biraz daha benzin koyacaktır.

Ve LeBron için ise kazanılacak daha çok şey var. Onun tarihin en iyisi skalasına bayrağı dikmek istediğini hepimiz biliyoruz, 2021’de gelecek 5. şampiyonluk Michael Jordan’ın 6 şampiyonluğu ile olan mesafesini makul bir seviyeye getirecektir. Aynı zamanda, kendi efsanesini yazmaya başlayan AD’ye de sahipsiniz. Takımın dinamikleriyle birlikte kazanılan kupanın “Mickey Mouse Kupası” olmadığı kanıtlanabilir.


Şuradan çeviri: https://lakeshowlife.com/2020/10/14/los-angeles-lakers-trade-significant/