Anthony Davis, Lakers’ta Kalacak Mı?

Öncelikle biz size cevabını erkenden verelim. Evet kalacak. Sadece henüz bunu dile getiremiyor.

Sadece verilere göre konuştuğumuz zaman bile; geçirdiği muhteşem sezon, Los Angeles ve LeBron James faktörü, hepsinin üstüne gelen destansı bir şampiyonluk. Davis’in buradan ayrılma ihtimali yüzde 1 bile olamaz. Birkaç milyon dolar fazla almak uğruna bu hikayeyi bırakıp gideceğini de kimse düşünmüyordur muhtemelen, ki Lakers da onu birkaç milyon dolar için bırakmaz zaten. O da başka bir konu.

Daha şampiyonluk kutlamalarının bitmesini bırakın, bu kutlamaların en başında AD’ye Lakers’ta kalıp kalmayacağı sorulduğunda AD’nin cevabı biraz temkinliydi.

İlk yılımda Los Angeles’ta muhteşem bir sezon geçirdim. Burada çok iyi zaman geçirmekten ve mükemmel maceralar yaşamaktan başka hiçbir şey yapmadım. Önümüzdeki aylarda neler olacağını göreceğiz. Yüzde yüz emin değilim, ancak menajerim bu yüzden var. Birlikte bu konuyu konuşup çözeceğiz.

Davis, bunu söylemek zorunda. Çünkü kimseyi zor durumda bırakmak istemiyor. NBA’de yaşanan Çin krizinden ve pandemiden dolayı “salary cap” olayı hala belirsiz. Kime ne kadar para ödenebileceği dahi belli değil. Şu anda sadece Davis’i değil, off-season hamlelerine dair hiçbir şey konuşmak pek olası değil. Ancak gitmesi de hiç olası değil. Davis’in burayla olan duygusal bağını bir kenarı koyup mantıksal düşündüğümüz zaman bile ona maddi veya manevi olarak Lakers’tan daha cazip gelebilecek bir takım zaten yok.

Davis’in bu off-season için 28.8 milyon dolarlık bir oyuncu opsiyonu bulunmakta. Bu opsiyonu kullanıp Lakers’ta o paraya kalma ihtimali bulunuyor, kullanmayıp serbest oyuncu piyasasına girme ihtimali de bulunuyor. Tabii kullanmayıp Lakers’la uzun ve daha yüklü bir kontrata imza atma ihtimali de epey olası.

Benim, kalacağına dair nasıl bu kadar emin olduğumu soracak olursanız, arkasında birkaç farklı ve çok geçerli neden yatıyor aslında. Muhteşem geçen ve şampiyonlukla taçlanan sezon dışında hem de. Mesela takas sürecinde sırf Lakers’a gelmek için nasıl kendi takımıyla olan ilişkisi ve kariyerini tehlikeye attığını hepimiz gördük. Yine LeBron James ile olan “kardeşlik” boyutundaki ilişkisi ve takıma katıldıktan sonra bunun giderek büyümesi de önemli bir sebep. Onun haricinde, finansal olarak da Lakers ona istediği kontratı verme konusunda asla sorun yaşamayacak.

Bütün off-season boyunca medya bu konuyu eşeleyerek Lakers taraftarlarının canını sıkmadan önce ben peşinen söylüyorum. Anthony Davis, bir Laker’dır ve Lakers’ta kalıp uzun yıllar basketbol oynamaya devam edecektir.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2020/10/11/21512382/lakers-free-agency-anthony-davis-max-contract-nba-finals-question-lebron-james