Kritik Maç, Kritik Galibiyet: Kim, Ne Dedi?

Üçüncü maçı kazanan ve Bam Adebayo’nun da dönmesiyle umutlarını iyice yeşerten Heat, Lakers karşısında seride durumu 2-2’ye getirmeyi planlıyordu. Fakat Kentavious Caldwell-Pope’un başka planları vardı… Ekibimiz bu maçta kendi standartlarına dönerek maçı kazanmasını bildi. Maçtan önce medyanın çok fazla üstümüze gelmesiyle ekibin üzerinde büyük bir baskı oluşsa da maçın kritik anlarında doğru kararlar veren LeBron ve ek katkısıyla ön plana çıkan Caldwell-Pope, Lakers’ı şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırdı. Bunların yanı sıra kenar oyuncularından da beklediği katkıyı alan Lakrers’ta bir diğer süper yıldız Anthony Davis de maç sonunda oyunun her iki kanadında devleşerek maçın kazanılmasına büyük katkı sağladı.

Seride durumun 3-1′ gelmesinin ardından basın mensuplarının karşısına geçen LeBron, son dakikalardaki verdiği doğru kararları değerlendirdi:

Son dakikalarda benimle beraber sahada kim varsa ona güvenirim. Bugün de KCP öne çıkan oyuncu oldu ve oyunu yönlendirirken daha çok onu aradım. O da bizlere bu anlara ne kadar hazır olduğunu gösterdi. İdmanlarda da bu zamanlar için çok çalıştığını tüm ekipçe biliyoruz. Özellikle de rakip takımın kenar oyuncularının önünden attığı üçlük bizim için çok değerliydi ve bunun yanında içeri girip yaptığı basket de onun ne kadar büyük bir özgüvenle oynadığını gösteriyor. Gelecek maçta bu şekilde oynamaya devam etmemiz gerekecek. 

Lakers’ın galibiyetinde çok büyük payı olan KCP, Mike Trudell’e maç hakkında değerlendirmelerde bulundu:

Takım arkadaşlarımın maç içinde beni araması özgüvenimi yukarıda tutmamı sağladı ve bu şekilde maçın içinde kalabildim. Kaçırdığım şutlardan dolayı da dikkatim dağılmadı. Sadece bir sonraki atacağım şuta odaklandım. Herkes şut atmam için bana pas atıyordu ben de şut atmaya ve sokmaya devam ettim. 

Koç Vogel ise ekibinin savunma performansı ile alakalı şu açıklamaları yaptı:

Miami’nin karmaşık hücum sistemini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Savunulması çok zor bir takım, ancak savunmada güçlü durmaya devam edeceğiz. Bu maçta da Davis’in Butler ile eşleşmesi maçın kazanılmasında çok önemli bir faktör oldu. Butler, harika bir oyuncu. Onu yavaşlatmak bile zor olabiliyor, fakat AD’nin Butler karşısında çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Bunun yanında diğer oyuncularımın rekabetten hiç kaçmamaları ve oyundan hiç düşmemeleri de savunmada bize çok yardım etti. 

Maçın son anlarında kaydettiği üçlük ve yaptığı blokla Miami’nin galibiyet hayallerini sonlandıran Davis, maç sonunda basının karşısındaydı:

Bugünkü ana görevim Jimmy Butler’ı savunmaktı. Tüm takım ona kilitlendik. Geçen maçta oyunu istediği şekilde oynayabildi.  Bu maçta ise ona bunu yapma imkanı vermemeye çalıştık ve zor şutlara yönelttik. Bunu yaparken de savunmada tüm enerjimi yansıtmaya çalıştım. Savunmada yapılan iyi işler hücumumuza yansıdı ve kritik şutları sokabildik.