Lakers’ın Rockets’ı Domine Etmesi İçin Gerekenler (Part 2)

Part 1’i okumayanlar, buradan ulaşabilirler.


HOUSTON’IN SET HÜCUMLARI

Houston ligdeki pek çok takıma göre çok daha az set çeşidi kullanan ve bu setleri de nadiren kullanan bir takım, o yüzden analiz edecek çok fazla set yok. Bu nedenle setlerin içinde önemli olduğunu düşündüğümüz birkaç spesifik aksiyona değineceğiz.

1.SET: STAGGER AWAY

Houston bu setten iki defa sayı buldu ve ikisi de Harden kenardayken geldi. Harden sahada olduğunda ise, bu aksiyon daha çok yardım savunmasının dikkatini farklı bir yöne çekip, Harden’a penetre edebileceği bir kulvar açmak için kullanıldı.

Dikkat: Harden topa sahipse büyük ihtimalle bire bir oynayacak ve büyük ihtimalle potaya gidecek.

Bu seti savunmak için 1 ve 3 numaralı savunmacılar yer değiştirmeli ve 3 numaralı savunmacı pas açısını kapamak için yükselmeli. Perdelerden çıkan oyuncunun savunmacısı ise potaya yakın durarak, potaya devrilme opsiyonunu engellemeli. İlk perdecinin savunmacısı ise boyalı alana yaklaşıp perdeden hızlıca sıyrılma ihtimaline karşı orayı kapatmalı.

Houston bu hücumlarda birkaç karşı cevap ve detaya daha sahip, ama bahsettiğimiz savunma hamleleri onları da engellemeye yetecektir.

-İkinci perdecinin perdeden sıyrılması, bu hamle eğer perdecinin savunmacısı şutörün karşısına çıkmak için tepeye çıktıysa ve perdeden çıkan şut tehdidi olan oyuncunun savunmacısı onu arkasından takip ediyorsa etkili olabilir. Bu yüzden perdeden çıkan oyuncunun savunmacısının boyalı alana yaklaşması bu opsiyonu önler.

-Perdeden çıkan oyuncunun, 2. perdeciye perde yapması. Bu opsiyon eğer perdeden çıkacak oyuncunun savunmacısı perdeye takılıp aksiyonun dışında kaldıysa etkili olabilir. 2.perdecinin savunmacısının bir adım yukarı çıkması bu fırsatı engelleyecektir.

-Harden potaya gitmeye karar verirse, pota altında bir oyuncu bekliyor olacak. Ve eğer topsuz bölgede switch yapıldıysa, bu oyuncu büyük ihtimalle bir Lakers uzunu olacak.

Eğer aksiyon başarılı olmazsa, genelde perdeden çıkan oyuncu Harden’a perde yaparak rakibi adam değiştirmeye zorluyorlar. Eğer topsuz alandaki switch doğru yapılırsa, Harden’ın üstünde kalacak oyuncu bir Lakers uzunu olmayacağı için çok büyük bir problem teşkil etmeyecektir.

Burada yapmamız gereken, üçlüğe izin vermemek, potaya bomboş devrilen oyuncu olmaması ve Harden çembere giderse karşılayacak bir uzun bulundurmak. Lakers savunma planını doğru uygularsa, Rockets’ın aradığı kolay basket opsiyonlarının hepsini elinden alabilir.

Tabi bu hamleler rakibin ayarlama yapamayacağı mükemmel bir strateji değil ama yine de Houston’ın ana planını bozacak ve onları “bubble”da alışık olmadıkları şeylere zorlayabilecek bir sistem. Hiç böyle bir savunmayla karşılaşmadılar diyemem ama yakın zamanda görmedikleri kesin.

Rockets yerinde olsam böyle bir savunmaya karşı yapacağım ayarlama şöyle olurdu, perdecilere kendi savunmacılarına perde yaptırıp, perdeden çıkan oyuncu tepeye kadar geleceğine forvette koşusunu keserdi. Mike D’Antoni’nin tarzına bakarak Lakers bu savunma sistemiyle çıkarsa, ilk maçta Rockets’ın da böyle bir hamle yapma ihtimali yüksek. Lakers savunması 1 numaralı savunmacı perdelere takılmadığı sürece büyük bir problem yaşamayacaktır. Ama eğer kurtulamazsa bu sefer Lakers’ın ayarlama yapması gerekecek. Uzunun çembere yardıma gelebileceği her senaryo, Lakers savunması için iyi bir senaryodur. Ama bu tabiki sadece Harden ve Westbrook’tan biri topa sahipken önemli, onlar topa sahip değil ise uzunun çember savunmasının önemi pek kalmıyor.

2.SET: RIP HANDOFF

Bu ikinci set Rockets’ın genelde mola sonrası oynadığı ve topu kenardan çıkardığı zamanlarda kullandığı bir set. Ana plan Harden’a hızlıca bir ters eşleşme yakalatıp, savunma pozisyon almadan hızlı bir smaç fırsatı yaratmak.

Normalde bu hücuma karşı iki hamleniz vardır, smaç/turnikeye izin vermek veya switch yapmak. Ama sallayın bunu. Benim cevabım maç filmlerinde hiçbir takımın yapmadığı bir şey olacak. Suits dizisinden Harvey Specter’ın söylediği bir söze daha yakın benim felsefem.

“Birisi kafana bir silah dayadıysa seçeneklerin nelerdir? Silahı alırsın, daha büyük bir silah çıkarırsın ya da blöfünü görürsün veya bunun gibi 146 farklı tercihten birini uygulayabilirsin!”

Bu seti savunmak için topu sokacak oyuncunun savunmacısının, dirsekte pası alacak olan oyuncuya ikili sıkıştırmaya gelerek ilk pası engellemesi gerekiyor. Bu set o oyuncu topu alamazsa efektifliğini kaybeder ve Rockets adına bir fırsat yaratılamamış olur.

Rockets başka türlü ters eşleşme yaratmayı başarabilir tabi ki, ama Harden bir şekilde post’a yakın top alıp boş şutörü bulduğunda, Lakers savunmasının onun şutunu bozabileceğine güvenim tam.

Eğer risk almak isterseniz, daha farklı ve çılgın bir planla, Harden’ın perde yapmasını bile önleyebiliriz. Bunu yapmak için zayıf tarafta alan savunması yapıp, 4 numaralı savunmacının boyalı alana inerek hem Harden’ın tepeye çıkmasını engelleyip hem de post’a ikili sıkıştırma yapabilecek bir konuma çekebiliriz. Bu hamle iki opsiyonu da ellerinden alıp, Rockets’ın 1 veya 4 numaralı oyuncularının topa yaklaşıp pası almasına veya zayıf tarafa zor bir pas atmasına neden olabilir. 1 numaralı savunma oyuncusu, Rockets’ın iki oyuncusunu aynı anda kapatabilir çünkü bir tanesi sırtı dönükken potaya cut etse bile onu orada karşılayacak takım arkadaşları olduğu bilir ve bu sayede daha agresif bir şekilde pası engellemeye çalışabilir.

Maça ilk olarak bu agresif opsiyon ile başlayıp daha sonra ilk bahsettiğim savunma stratejisine dönerdim. Vogel ve ekibinin böyle bir şey deneyip denemeyeceği hakkında hiçbir fikrim yok ama denediklerini görsem çok gaza gelirdim.

PERDELERİ SAVUNMAK

Houston NBA’de pick&roll üzerinden en az sayı bulan takım, hem de açık ara. Bunun en büyük nedenlerinden biri, rakip takımların Rockets’ın aksiyonlarını switch ile savunuyor olması. Yoksa Rockets perdeleri çok sık kullanan bir takım.

James Harden Pick&Roll

Harden’ın Lakers’a karşı yapacakları, teknik olarak baktığımızda, Lillard’ın yapmak istedikleriyle çok benzer. Eğer perdecinin savunmacısı tepeye çıkmazsa dribbling üzerinden üçlük deneyecek, eğer perdecinin savunmacısı sıkıştırmaya gelirse 4’e 3’ü arayacak ve switch ile savunursanız da bire bir oynayacak.

Sadece sayılar üzerinden gidersek en etkili olan taktik, tepede ikili sıkıştırmak. 4’e 3’ü Portland’a göre çok daha iyi değerlendirseler de, dünyanın en iyi hücumunu da üretemiyorlar. Bunu uygulamak için yeterli keskin şutöre, topsuz alanda hareketliliğe ve potaya saldırabilecek personele sahip değiller.

Şimdi de Harden’ın pick&roll üzerinden kullandığı şutlara bakalım:

Kenardaki perdelerde orta mesafeyi boş bırakıp, tepedeki perdelerde ikili sıkıştırma getirmek en mantıklısı. Lakers’ın Lillard ve McCollum’a karşı uyguladığı yumuşak ikili sıkıştırmalar Harden’a karşı o kadar da etkili olmayacaktır, çünkü Harden her seferinde en doğru pası bulabilecek bir oyuncu. Takımlar genelde Harden’ı ikili sıkıştırdığında ve bu konuda agresif olduklarında çok daha başarılı oldular.

Aşağıdaki videoda Harden’ın nasıl sabırla Trey Burke’ün uzaklaşmasını beklediğini ve tam pas atacağı açının açıldığı anda Westbrook’u bulduğuna dikkat edin:

Şimdi buradaki savunmanın Rockets’ı nasıl zorladığı ile karşılaştırın:

İkili sıkıştırma ile birlikte, perdeciye gelecek pası öngörerek oraya da ekstra yardım getirirdim. Houston’ın ikili sıkıştırmalara karşı verdiği reaksiyonlar genelde çok otomatik. Herhangi bir şekilde Harden’a agresif bir ikili sıkıştırma geldiğinde %90 ihtimalle pas kısa devrilen perdeciye geliyor. Bu oyuncu da Westbrook olmadığı sürece dribbling üzerinden üretecek bir isim pek olmuyor, bu yüzden topu aldığı anda baskı yapmak en iyi tercih. Kötü yaratıcılar olduklarından dolayı da, baskı onları kötü tercihler yapmaya itecek ve Lakers’a kolay hızlı hücum basketleri bulma fırsatı kazandıracaktır.

Topsuz alandaki savunmacılar ve kısa devrilmeyi savunacak oyuncu mental olarak hazır olmalı ve iyi pozisyon almalı. Rotasyonlar reaktif değil proaktif olmalı. Savunmacıların uyuya kalması demek kolay basketlere fırsat vermek demektir.

Burada savunmanın reaktif davrandığı ve kötü savunma rotasyonları yaptığı bir pozisyonun örneğini görebilirsiniz:

Harden tepedeki tuzaklardan sadece iki tür pas atıyor. Kısa devrilen oyuncuya veya kendisiyle aynı seviyeye çıkmış bir dış oyuncuya. O pas aralarını zorlamak da Rockets’ın hücumunu bozmak ve karşı tarafta kolay basketler bulabilmek için önemli olabilir.

Ve ikili sıkıştırmada son önemli nokta da, ikili sıkıştırmaya gelen savunmacının Harden topu elinden çıkarır çıkarmaz boş Houston oyuncusuna koşup onu kapatması

Eğer agresif taraf siz olursanız ve her pası güçleştirip, Rockets hücumunu hızlı karar vermeye zorlarsanız şansınız çok daha artıyor. Rotasyonları yalayıp yutmuş olmalısınız. Houston sadece belli pozisyonlardan perde oyunu oynuyor, bu yüzden güçlü tarafın köşe şutörünü boş bırakmamak yine önemli noktalardan biri.

Pası alan dış oyunculardan herhangi birinin dribbling üzerinden çembere gitme ihtimali çok düşük, genelde sabit şutör olarak durmayı tercih ediyorlar. Herhangi bir ikili oyun oynama ihtimalleri de çok düşük, bu yüzden ikili sıkıştırmalarda, geri döneceğin yeri bildiğin sürece, agresif olmak çok daha kolay. Rockets, Milwaukee Bucks gibi, hücumuna karşı plan yapması daha kolay bir takım, çünkü çoğu şutörü daha çok statik bir şekilde bekliyor.

Eğer Rockets bu tarz bir savunmaya karşı başarılı olursa, ortadaki perdeleri switch’lemeye başlardım. Bu her hücumda otomatik olarak adam değiş demek değil elbette. Eğer aksiyon perdenin altından geçebileceğin kadar uzakta oluyorsa onu tercih ederim. Harden Lillard gibi logodan şut kullanan bir oyuncu değil. Switch yapmaya hazırlıklı olsak da, hemen kabul etmemek ve Rockets hücumundan 5-6 saniye çalabilmek de iyidir.

Russell Westbrook

Eğer top Westbrook’un elindeyse, perdelerde şutu boş bırakmak en doğru hamle olur. Dribbling üzerinde kötü bir şutör ve kötü olmasına rağmen bu opsiyonu sıkça kullanmayı da seven bir oyuncu. Genel olarak şutunu boş bırak, komplike şeyler denemeye gerek yok.

Westbrook/Harden Pick & Roll

Çok sık görmeyi beklemediğim bir aksiyon. Guard’ın guard’a yaptığı perdelerden efektif bir ters eşleşme yaratmak zor ve Rockets da sezon boyunca bu opisyondan pek bir şey üretemedi. Second Spectrum’a göre Rockets bu ikili oyunu maç başına bir defa bile kullanmıyor. O yüzden detaylı bir plan hazırlamaya pek gerek yok.

Olursa switch yaparım.

Jeff Green Pick & Rolls

Toplu oyuncunun Green olduğu perdelerde, savunmacının perdenin altından geçmesini ve Green’in şut denemesini tercih ederim. Harden’a yapışın. Eğer Rockets ilk maçta bunu denerse, 2. maç için ayarlamaları eklerim.

 

EŞLEŞMELER

Rockets’ın çoğu oyuncusu ters eşleşmelerde Lakers’ı pek zorlayamayacağı için, doğru eşleşme konusunda çok da canımı sıkmazdım. Switch konusunda felsefemiz, Harden’ın penetre açılarını kapatacak pozisyonlarda oyuncu bulundurmak üzerine olmalı, kimin kimi savunduğu üzerine değil.

Buna rağmen, Davis’in Westbrook’u bire bir almasını tercih edebilirim. Westbrook’u kendi haline bırakıp tamamen pota altına gömülmeyi pek tercih etmem, çünkü Rockets’ın boş şutu bulmak için Westbrook’u kullanma ihtimalini arttırır bu. Ama bunu çok sık denemezler ise çembere gömülmek de bir opsiyon olabilir. Eğer yarı saha savunmasında Westbrook’u boş bırakmak ana plan olacaksa, LeBron veya Davis ile Westbrook’u savunmak en mantıklı tercih olacaktır. İkisi de serbest savunmacı olarak çok fazla alan kapatabilen oyuncular. Ama Westbrook’un ne kadar çok hızlı hücumu zorladığını göz önüne alırsak, LeBron’u Westbrook üzerine atmak iyi bir tercih olmayabilir.

Harden savunmasında ise Alex Caruso’yu başlatırdım. Çok fazla saça karşı çok az saç. Caruso’nun arkasındaki çember savunucular ile birlikte, doğru savunma planını uygulayabileceği konusunda hiçbir şüphem yok. Tek uzunlu veya uzunun yardım getiremeyeceği durumlarda ise biraz endişelenirim.

KCP’yi ikisinden de uzak tutardım. Topsuz oyunculara top aldırmamak, yardıma gelmek ve ters tarafa atılan pasları kesmek konusunda, bire bir savunmaya göre çok daha iyi KCP.

McGee veya Howard’ı ise Tucker ile eşleştirip, Green’i Covington ile eşleştirirdim. Ama yine bahsetmem gerekirse, bu eşleşmeler çok da önemli değil. Asıl önemli olan oyuncuların doğru yardım pozisyonlarında bulunması.

Bence Morris’in pivot oynaması için uygun bir seri değil bu. Üçlüğü daha iyi kapatacak olsa da, hücum ribaundu, çember savunma gibi konularda çok fazla şey kaybettirecektir ve çok da iyi bir toplu oyuncu savunmacısı da sayılmaz. Tabi Rockets’ın çok fazla bire bir yaratıcısı olmadığı için bu sıkıntı o kadar göze batmayabilir.

Bu seride Davis bir miktar 5 numara oynayacak olsa da, bunu uzun süreler göreceğimizi çok düşünmüyorum. Tabi Lakers eğer iyi savunulan bir boyalı alanı açacak hücum ayarlamaları yapmayı başarırsa işler değişebilir. Ama bunu yapmazlarsa hücum ribaundu avantajını kaybetmek ve yardım savunmasında sıkıntı yaşamak gibi yan etkileri olabilir. Davis’in savunması, eğer yardım getirebileceği bir pozisyonda değilse hiçbir anlam ifade etmeyecek. Lakers’ın çember savunucularını ortadan kaldırmak Harden’a daha fazla penetre alanı yaratıp bir de Lakers’ın daha durağan hücumlar yapmasına neden olabilir ve bu da sadece Rockets’ın elini güçlendirir.

 

LAKERS HÜCUMU

Lakers’ın switch savunmasına karşı hücum etmekteki yetersizliği beni hücum konusunda biraz endişelendiriyor. Ama buna rağmen hücum ribaundu avantajı, posttan bulabilecekleri sayılar ve LeBron için yeterli spacing sağlandığı sürece çok da büyük bir sıkıntı olmayacaktır.

Lakers istediği eşleşmeleri bulup onlara saldırarak oynayabilir.

Sahaya iyi yayılıp, uzunların alleyoop tehdidini iyi kullanarak hücum edebilecekleri gibi, yarı sahada yapılacak perdeler ile toplu oyuncunun hız alarak potaya saldırabileceği fırsatlar da yaratılabilir.

Ben McLemore, Robert Covington ve Austin Rivers toplu oyuncu savunma konusunda çok yetersizler, bu yüzden Lakers’ın bu eşleşmeleri zorlamasını bekliyorum. McLemore ve Rivers’ın dakikaların son maçlarda düşmesinin temel nedeni de bu olsa gerek. Ama Covington çok uzun süreler sahada kalan ve OKC’nin ilk tur boyunca hedeflediği savunmacı oldu.

Ve cidden, Rockets’ın en iyi toplu oyuncu savunmacıları Harden ve Westbrook’tu. LeBron ve Davis’in penetreleri ile Lakers bu savunmaya karşı bol bol sayı bulacaktır.

Şimdi de Lakers’ın Rockets savunmasına karşı hangi yolları kullanarak hücum edebileceğine bir bakalım:

Houston’ın savunması topsuz alanda yapılan perdelere karşı zaafı olan bir savunma sistemine sahip. Caruso’nun bu tarz perdeleri sık sık yapması, böyle bir eşleşmede bir kat daha önem kazanıyor. Lakers’ın bu opsiyonu daha sık kullandığını görmek isterim.

Rockets’ın dar rotasyonu da, eğer bir veya birkaç oyuncusunun faul problemine girmesi durumunda onların elini iyice zorlayacaktır. Houston oyuncularından faul problemine girme riski yüksek olan oyuncular Tucker, Westbrook ve Harden. Bunun iki nedeni var, 1-Sık faul yapıyorlar(Biraz barizdi kabul ediyorum). 2-Faul problemine girseler de D’Antoni bu oyuncuları sahada tutmayı tercih ediyor. Eğer Lakers bu oyunculardan bazılarını saha dışına atabilirse, Rockets için yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

 

POST HÜCUMU

Eğer Lakers uzun beşler ile sahada durursa ve Davis sırtı dönük top aldığında McGee/Howard ikilisinden biri de ters tarafta çembere yakın bir şekilde beklediğinde, Davis’in bire bir oynamak için yeterli alanı olacaktır. Rockets kısa beşlere karşı boyalı alanı hücumların %88’inde kalabalık tutarken, uzun beşlere karşı bu yarıya düşerek %44 oluyor.

Davis’in ana savunmacısı büyük ihtimalle Tucker olacaktır. Tucker’ın post savunmasındaki verimliliği Second Spectrum datalarına göre 58. persantilde. Covington’ın da pek farklı sayılmaz, o da 54. persantilde. Ortalama üstü ama Lakers’ı zorlayacak kalitede değil.

Davis’in sırtı dönük hücumlarda verimi de kısa ve uzun beşlerde ciddi farklılık gösteriyor:

Kısa beş: 0.85 sayı/pozisyon

Uzun beş: 1.0 sayı/pozisyon

Harden bir post savunmacısı olarak Rockets’ın en iyi oyuncularından biri ve aşağıda göreceğiniz tarzda veteran hareketlerini de iyi yapan bir oyuncu.

Yine de Harden’a karşı Lakers uzunlarının pek bir sıkıntı yaşamaması gerekiyor. Bu tarz top çalma hamlelerine karşı topu aşağıya indirmeyerek şut çektikleri sürece sıkıntı yaşamayacaklardır.

Posttan etkili olabilecek ana oyunculardan biri de Dwight Howard. Gücüyle savunmacısını çember altında kitleyerek, pota dibinde pas alıp çember etrafından kolay sayılar bulabilir veya rakibine faul yaptırabilir.

Howard’ın bu fırsatları yakalamasının yanında, her maç birkaç tane basit hücum faul düdüğü yiyeceğini de tahmin edebiliriz bir yandan.

Rockets’ın kenarlardan getireceği yardım savunmasına ise dikkat etmek gerekiyor. Rockets savunması yardımı genelde bu bölgelerden getirmeyi tercih ediyor. Ve bu aynı zamanda Davis’in sırtı dönükken dönmeyi tercih ettiği taraf. Portland bu tarz yardımları çok daha nadir yapmıştı ama bu seride bunu sık sık göreceğimize emin olabiliriz.

Uzun beşlerde bu yardımlar topsuz uzun McGee/Dwight/Davis üçlüsünden hangisiyse, ona alleyoop fırsatı doğuracaktır. Kısa beşlerde ise, Davis’i çember etrafında veya ters post bölgesinde tutmak en iyi tercih olacaktır. Uzunlar eğer bu bölgelerdeyse Rockets savunması yardım getirmeyi çok tercih etmediği için, daha önce bu iki takım karşı karşıya geldiğinde Davis’in uzun beşlerle sahadayken Rockets savunmasına çok etkili olmasının bir nedeni de buydu.

İki uzunlu sistem bu nedenle Lakers adına, 4 dışarıda 1 içeride hücumlarından çok daha iyi bir spacing sağlayıyor. Kısa beşlere karşı dışarıda bekleyen oyuncudan yardım getirip topsuz alanda alan savunması yaparak Lakers hücumlarının akışkanlığını çok daha rahat kesebiliyorlar. Lakers oyuncularının alan açması, bu alanlar değerlendirilemeyince pek bir anlam ifade etmiyor.

Alttaki iki diyagrama bakalım. Burada Rockets savunmasının Lakers’a karşı duruşunu görüyoruz. Sizce hangisinde Lakers hücumcuları daha fazla boşluğa sahip? Sağdakinde, yani kısa beşle. Peki Rockets savunması hangisinde daha fazla boş alan bırakıyor? Soldaki, yani uzun beşe karşı.

Bu yüzden Lakers kısa beş ile sahada olduğunda, Davis’in çember dibinde beklediği ve LeBron’un posttan hücum ettiği hücumları tercih etmesi gerekiyor. Davis ve LeBron’un yüzü dönük hücum etmesi de, sahayı daha rahat görüp savunmayı okuyabilmeleri için iyi birer tercih olabilir.

Rockets savunmasının bir diğer dezavantajı da savunma oyuncularının topu izleyip, savundukları oyuncuları unutması. Lakers 4 dışarıda 1 içeride şeklinde dizildiğinde, topsuz oyuncuların yapacakları cut’lar ile boş turnike fırsatları ortaya çıkabilir. Ama bunu Lakers’ta düzenli olarak yapan bir oyuncu yok, arada sırada Caruso yapıyor o kadar. Bu yüzden cut’lar üzerinden değil de alleyoop’lar üzerinden Rockets savunmasına saldırmak çok daha iyi bir plan gibi duruyor.

 

HARDEN’A SALDIRMAK

James Harden sanılanın aksine hem iyi bir toplu oyuncu savunmacısı, hem dışarıda hem de içeride. Buna rağmen basit fauller yapmaya da çok meyilli bir oyuncu. En sık faul yaptığı yer ise sırtı dönük oyuncuyu savunduğu pozisyonlar, pick&roll’da devrilen oyuncuyu savunduğu durumlar ve dışarıda bire bir oynayan oyuncuyu savunduğu durumlar.

Onu faul problemine sokup saha dışına atarsanız kazanma şansınız bin kat artar.

Harden’ın kötü olduğu alan ise topsuz alandaki savunması. KCP gibi bir oyuncuyu savunuyorsa bunu fırsata çevirmek gerekiyor. Toplu aksiyonlarda switch yapmayı sevse de, Rockets savunmacıları topsuz alanda adamlarını kovalamayı daha çok tercih ediyorlar(lig geneline göre burada da switch yapma konusunda 1. olabilirler).

 

HÜCUM RİBAUNDLARI

Analiz videosunda da detaylı bir şekilde değindiğimiz bir konu olduğu için burada çok daha yüzeysel geçeceğim. Houston kısa oyunculardan kurulu ve kötü bir ribaund takımı, Lakers ise uzun oyunculardan kurulu iyi bir ribaund takımı. Bir takımın dezavantajının diğer takımının avantajına denk gelmesi, dominasyon görmemize neden olabilir. Ve eğer Lakers bir düzine daha fazla hücum fırsatı bulursa, kötü şut attığı günlerde bile maçı kazanma şansına sahip olabilir.

 

GENEL DEĞERLENDİRME

Rockets ile eşleşme fikri, takımı detaylı bir şekilde analiz etmeden önce çok daha korkutucu görünüyordu. Güçlü bir ana planları ve hücumda ayarlamalar yapan kaliteli bir koçları var ama kadronun genel kalitesi ve derinliği pek de iyi değil. Doğru taktiksel hamleler ile Lakers’ın bu seriyi domine edebileceğine inanıyorum.

4-1 Lakers. Ve 4-0 yerine 4-1 dememin tek nedeni de Harden’ın çılgın bir maç oynacağını hepimizin bilmesi. Ama eğer Lakers uzun kalır ve güçlü taraflarını efektif kullanırsa, Rockets’ın ayarlama yapabileceği çok bir opsiyonu kalmayacaktır. Eğer Lakers uzun başlarsa ve sonuçtan bağımsız olarak, bu konuştuğumuz konseptlerden verim alınamazsa, Lakers’ın ayarlama yapacağı pek çok alan var. Rockets ise bu lükse pek sahip değil. Savunmada farklı şeyler deneyebilirsiniz ama oyuncularınızı uzatamazsınız.


Şuradan çeviri: https://www.bball-index.com/how-the-lakers-can-dominate-the-rockets/