Los Angeles Lakers 111 – 88 Portland Trail Blazers

Los Angeles Lakers, ilk maçta aldığı yenilgiye müthiş bir reaksiyon vererek, 18 Mayıs 2012’den beri ilk Playoff galibiyetini almayı başardı. Galibiyetin mimarı ise 3 çeyrekte 31 sayı, 11 ribaunt ile oynayan Anthony Davis oldu. Maçın başından sonuna önde götüren Lakers, belki de sezonun en rahat galibiyetlerinden birini aldı.

Portland Trailblazers tarafına baktığımızda, yaklaşık iki haftadır çok yoğun maçlar oynayan bir takım olarak bu maçta Lakers’ın ekstra eforuna karşılık veremeyerek dağıldılar. Bu kadar üst düzey maçtan sonra böyle bir maçın denk gelmesi pek şaşırtıcı değildi. Nurkic, Lillard ve McCollum üçlüsünün hepsi birden kendi standartlarının çok altında kaldı. Bir daha üçünün birden bu kadar etkisiz olacağı bir maç denk gelmeyecektir.

Los Angeles Lakers’a geçtiğimizde ise, Lakers taraftarlarının gönlüne su serpen bir performans vardı. İlk beşte özellikle Mcgee ve Caldwell-Pope’un ekstra performanslarıyla maça başlayan Lakers, Davis’in hücum yükünü sırtlamasıyla farkı açtı. Savunmada gösterdikleri performans ise çok etkileyiciydi. İlk 3 çeyrekte Portland’ın sadece 58 sayı atmasına izin verdiler ve bu skor Blazers’ın son 3 yılda bulduğu en düşük 3 çeyrek skoru oldu.

Maçın adamı ise Anthony Davis’ti. İlk maçtaki kötü saha içi performansı telafi eden Davis üç çeyrekte 31 sayı buldu ve hem hücumda hem savunmada komple bir maç çıkardı. Böylece Lakers taraftarları da Playoff modunu açmış bir Davis’in ilk örneğini görmüş oldu. Ayrıca Davis, Kobe’den beri Lakers formasıyla bir Playoff maçında 30 sayı barajını geçen ilk oyuncu oldu. LeBron James ise takımın çok iyi işlemesi sayesinde rahat bir maç çıkardı. Sadece 10 sayı 6 ribaunt ve 7 asist ile oynayan LeBron’un dinlenmesi de, uzun olmasını umduğumuz Playoff maratonunda çok önemliydi.

Genel olarak çok detaylı analiz yapılabilecek bir maç değildi. Lakers kelimenin tam anlamıyla bu maçı daha fazla isteyen taraftı, hatta bu maçı kazanmak zorundaydı. Ve bu mentalite ile sahaya çıktıklarını maçın ilk dakikasından itibaren gösterdiler. Vogel’ın savunmada yaptığı küçük değişiklikler, rotasyon ile oynaması, takımın ekstra eforu ve konsantrasyonu, bu dominasyonu ortaya çıkardı.

Bir sonraki maç 23 Ağustos Pazar, saat 03:30’da oynanacak ve S Sport’tan canlı yayınlanacak.