Rajon Rondo Döndü

Los Angeles Lakers’ın Orlando’daki ikinci antremanında sakatlanan ve dönmesinin 6-8 hafta sürmesi beklenen Rajon Rondo, doktorların programının ilerisinden giderek Lakers ile antremana çıkmaya başladı. Geçen hafta Orlando’ya gelen ve 4 günlük karantina periyodunu geçiren Rondo ilk antremanına pazartesi günü katıldı.

Koç Frank Vogel Rondo’nun durumu hakkında şunları söyledi:

Sakatlandığından beri ilk defa yalnız başına olmadan basketbol oynuyor. Süreci günden güne değerlendireceğiz. Eli ekstra yüke nasıl cevap verecek, kondüsyonu ritmi ve zamanlaması ne kadar hızlı dönecek bunları değerlendireceğiz. Portland’a karşı ilk maçta oynayıp oynamayacağı hakkında şu an bir fikrim yok.

Ama onun antremana katılmasının takımın havası değiştirdi. Rondo’nun kendine ait bir havası var, sezon boyunca koçlarla bunun çok muhabbetini yaptık. Asistan koçlara da çok yardımcı oluyor. Son 4-5 haftada bizim için bir asistan koç gibiydi. Yine de sahada olması, takımla birlikte film seanslarına katılması herkesin moralini yükseltti.

Özellikle bu seri özelinde baktığımızda Rondo’nun Davis ile birlikte 2018 Playoff’larında Portland Trailblazers’ı süpüren New Orleans Pelicans takımının önemli parçalarından birisi olması da, hem rakip analizi konusunda hem de eğer oynarsa sahada katabilecekleri konusunda bir “X-faktör” olabilir gibi duruyor.