“Kalan Maçlardaki Öncelikli Hedefimiz…”

Bildiğiniz gibi, normal sezonun kalanı 8 maç olarak oynanıp play-off’lara geçilecek. Dolayısıyla, Batı Konferansı liderliğinde bulunan ve en yakın rakibi Clippers ile arasında 5,5 maçlık bir fark olan Los Angeles Lakers’ın kalan maçlarda sıra kaybetme ihtimali yok denecek kadar az. Bu sebeple, Frank Vogel’ın öncelikli amacı yalnızca maç kazanmak değil. Vogel, bu süreçte takımın tamamını hazır tutabilmek için kadroda bulunan herkese süre vermeyi düşündüğünü söyledi.

Sanırım herkesi kullanacağız. Maç maç giderek, her akşamın planını ayrıca değerlendireceğiz. Bu son 8 maç birçok takım için sıra belirleme anlamında kritik olsa da, bizim için play-off’lara hazırlanmak için bir fırsat. Bu süreçteki öncelikli amacımız, olabildiğince sağlıklı kalmak ve play-off’lara olabildiğince formda girmek. Devontae Cacok ve Kostas Antetokounmpo gibi normal sezonda süre bulamamış oyuncularımızın da maçlarda fırsat bulmalarını sağlayacağız ve takımın gerçek birer parçası haline getirmeye çalışacağız. Bu tür durumlarda, kime ne zaman ihtiyacınızın olacağını bilemezsiniz.

Vogel, ayrıca bu sürecin JR Smith ve Dion Waiters gibi ekibe yeni katılan oyuncuların da takıma nasıl uyum sağlayacağını görmek için güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi.

JR ve Dion’ın oyunlarını elbette hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak ne kadar hazır olacaklarını ve bizim sistemimizde nasıl bir yer edineceklerini görmek için sizler gibi ben de sabırsızlanıyorum. Ayrıca Quinn Cook gibi, yine normal sezonda çok fazla süre bulamamış olsa da çok değerli bir parçaya sahibiz. Onun da gerçek kapasitesini göstermeye dair fırsatlar bulacağına eminim.