Los Angeles Lakers 102 – 104 Brooklyn Nets

Los Angeles Lakers, muhteşem bir haftayı geride bıraktıktan sonra, zafer sarhoşu çıktığı maçta Brooklyn Nets’e evinde 104-102 yenildi. Lakers maça hem savunmada yüksek efor ile, hem de hücum da bol bol üçlük sokarak başlasa da, sezon başındaki maç içi aktif dinlenme moduna girince son çeyreğe 7 sayı geride girdi. Maçın sonunda vidaları sıkmasına rağmen, Davis’in buzzer-beater üçlüğü kaçırmasıyla birlikte, galibiyete yeterli olmadı.

Brooklyn Nets’e baktığımızda, 4 yıllık koçu Kenny Atkinson ile yolları ayırdıktan sonra biraz kaotik bir noktaya gelmiş olsalar da, yeni koçları Jack Vaughn altında ikinci maçlarında da galibiyete ulaşmayı başardılar. Caris LeVert ve Spencer Dinwiddie önderliğinde iyi bir maç çıkaran Nets, bench’ten Chiozza’nın da ekstra katkısıyla maçı kazanmayı başardı. Lakers’ın oyundan düştüğü yerleri çok iyi kullandılar ve maçın sonunda gaza basan bir Lakers’ın karşısında devrilmemeyi başardılar.

Lakers’a geldiğimizde ise tam bir fikstür yenilgisi kokan maçtı. Bucks ve Clippers gibi iki ciddi rakibine karşı arka arkaya kazanmış ve tüm lige önemli bir mesaj vermiş olan takım, bu maça da iyi başladıktan sonra biraz 2. viteste maçı götürmeye çalıştı. Özellikle Howard’ın olmaması ve Caruso’nun da kendi standartlarının çok altında bir maç çıkarmasıyla, Lakers bench’i Nets bench’ine karşı cevap veremedi.

Maçın en iyi oyuncusu ilk yarıda LeBron James, ikinci yarıda Anthony Davis’ti. İkili ara ara aktif dinlenme moduna girseler de maça ağırlık koymaları gereken yerde tam olarak bunu yaptılar. Ama birkaç potanın içinden çıkan şut, sonda LeBron’un kaçırdığı turnike ve Davis’in bomboş buzzer-beater üçlüğü kaçırması derken şanssız bir yenilgi ile sahadan ayrılan taraf oldu Lakers.

Genel olarak hayal kırıklığı gibi bir yenilgi olarak gözükse de, 1 hafta önce Lakers, Bucks ve Clippers yenip Nets’e yatsa kabul eder misiniz desek tüm Lakers taraftarlarının kabul edeceği bir senaryo olurdu. LeBron ve Davis’in maça çıkmış olması dışında takıma eksi yazan bir şey olmadı bu maçta.

Bir sonraki maç 13 Mart Cuma, 05:30’da Houston Rockets karşısında oynanacak.