Los Angeles Lakers 88 – 105 Memphis Grizzlies

Bir gün önce açıklanan sakatlık raporuna rağmen, LeBron James ve Anthony Davis maçta forma giyerken, yalnızca Danny Green oynamadı. Maç boyu odaklanma ve konsantrasyon sorunu yaşayan, adeta maça gelmemiş bir Lakers vardı sahada. Rakibe bolca ikinci şans sayısı fırsatı tanıdık, bol bol top kaybı yaptık, yeterince mücadele etmedik ve sezonun en düşük sayısında kaldık. Eksik Memphis, neredeyse tüm maçı kontrolünde götürdü.

Lakers, çok kötü başladığı maç başında 11-2’lik seri ile geri gelerek öne geçmeyi de başardı. Ancak ilk çeyreğin ortasından itibaren oyunun kontrolünü yavaş yavaş rakibine bıraktı ve ilk çeyreği 4 sayı farkla geride kapattı.

İkinci çeyrekte ise rakibinin hücum ribaundlarına ve ikinci şans sayılarına engel olamayan Lakers, soyunma odasına 12 sayı geride gitti.

Üçüncü periyot da ikincinin bir kopyası gibiydi. Çeyreğin ortalarından itibaren ikinci çeyrekteki görüntüsü aynen devam eden Lakers, rakibinin farkı 20 seviyesine çekmesine ve o seviyelerde tutmasına bir türlü engel olamadı.

Son çeyreğe 20 sayıda geride giren Lakers, periyot başında yakaladığı harika seri ile farkı çok çabuk şekilde 9’a kadar çekmeyi başarsa da, o farkın ardından gelen Memphis molasından itibaren tekrar kontrolü rakibine bıraktı ve bir daha da yaklaşmayı başaramadı.

Bu yenilgi ile Lakers’ın 7 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Ayrıca Lakers sezonun ilk maçı olan Clippers deplasmanından beri ilk defa bir Batı Konferansı takımına karşı deplasmanda maç kaybederek 18 maçlık Batı deplasmanları serisi de sona erdi.

Lakers için maçın en etkili ismi 19 sayı, 8 ribaund, 10 asistle oynayan LeBron James olurken, yalnızca 25 dakika oynayan (sebebini şimdilik bilmiyoruz) Anthony Davis de 15 sayı, 9 ribaund üretti.

Memphis’te ise yılın çaylağı ödülünün en büyük adayı olan Ja Morant, 27 sayı ve 14 asistle oldukça etkili bir maç çıkardı. Üstüne Dillon Brooks’un 24 sayısı ve Valanciunas’ın 24 sayı, 20 ribaundluk monster double-double’ı eklendi.

Sıradaki maç bu gece, back-to-back, Pelicans deplasmanında.