Takas ve Transfer Piyasası

2019 yılının sona ermesiyle beraber, tüm NBA takımları beş hafta boyunca sürecek bir takas ve transfer piyasasına giriş yapmış bulunuyor. “Trade Deadline”, yani takasın son günü 6 Şubat. O güne kadar bizleri neler bekliyor? Hem Los Angeles Lakers, hem NBA geneli için olası hamleler neler olabilir? Andre Iguodala, Danilo Gallinari ve piyasanın diğer gözde oyuncuları nereye gidecek?

Çok fazla takım şampiyoluk ve özellikle playoff mücadelesi veriyor. Bu sebeple kimse için takas yapmak, karar vermek kolay olmayacak. Kimse elindeki parçaları hiç pahasına vermek istemeyecek. Yine de potansiyel hamleler, talipler ve satıcılar az çok ortada ve transfer marketi iyiden iyiye şekillenmeye başlıyor.

Memphis, Iguodala Konusunda Kendinden Emin

Sezon başında da belirtildiği gibi, Memphis Grizzlies (13-21) bu döneme girerken Andre Iguodala’yı takaslamak istiyor. Buy-out olmasını hayal eden takımlar bulunuyor, ama Grizzlies’in böyle bir derdi pek var gibi görünmüyor.

Takım yetkilileri, yapılan son açıklamada: “Andre’yi takas edeceğiz, nokta.” şeklinde konuştular. Eğer Lakers veya Clippers, Iguodala’nın buy-out edilmesini bekliyorlarsa, anlaşılan daha çok bekleyecekler, çünkü böyle bir şey muhtemelen gerçekleşmeyecek.

Marc Stein’in son haberine göre; Memphis Grizzlies, oyuncusunu Dallas Mavericks’e takas etmeye yanaşıyor, fakat Mavs yönetiminin şimdilik böyle bir yaklaşımı bulunmuyormuş. Dallas, şu anda elinde Andrew Bogut takasından kalan Golden State’in 2020 ikinci tur draft hakkını bulunduruyor. Golden State’in bu sezonki durumu düşünüldüğünde, bu 30-35. sıralardan draft seçimi anlamına gelebilir, ki olası bir Iguodala takasında Mavs için çok değerli bir parça olabilir. Bir NBA kaynağına göre ise Mavs’in böyle bir takas niyeti var, ancak o draft hakkını vermek istemiyor.

Phoenix Suns, Piyasadaki Yönlendirici Takım Olabilir

Suns ile alakalı bir sürü haber yayılıyor ve onun çevresinde zincirleme olarak belirme ihtimali olan da bir sürü takas var. Bazı kaynaklara göre Clippers, Suns’tan Aaron Baynes’i istiyormuş. Karşılığında da eski Laker Ivıca Zubac’ın önerildiği söylentisi dolaşıyor.

Baynes’in Clippers için ana hedef olduğunu farkı kaynaklardan duyuyoruz. Zubac’ın 4 yıl br 28,5 milyon dolarlık kontratı, kontratının son senesinde olan Baynes ile takas anlamında çok iyi örtüşüyor. Ancak Suns, potansiyel bir süperyıldız olan Deandre Ayton’a yedek olarak uzun kontratı olan eski tip klasik bir pivot almak ister mi? Bundan emin değiliz.  Bu takasa Doğu Konferansı’ndan üçüncü bir takımın dahil olabileceği dedikoduları dolaşıyor.

Montrezl Harrell ise, Suns için Zubac’a göre daha kıymetli bir parça olabilir. Ancak Suns yönetiminin onu da çok beğenmediği ve bir ilk beş oyuncusu olarak görmediği biliniyor.

Gün itibariyle 13 galibiyet ve 21 mağlubiyet ile playoff potasının bir adım altında bulunan Suns’ın, 6 Şubat’a kadar Batı’da hangi pozisyonda bulunacağına bağlı olarak Baynes’i takas etme ihtimali değişebilir. Eğer playoff potasından koparlarsa Baynes’i daha kolay elden çıkarabilirler.

Bu durumu tam tersi olarak ise; duyumlara göre Suns, kadrosunu daha da güçlendirmek istiyor. Kevin Love, onlar için bir ihtimal olabilir. Ama ana hedeflerinin OKC’den Danilo Gallinari olduğu söyleniyor.

Underdog – Oklohoma City Thunder

Thunder, sezona sürpriz bir giriş yaptı. 18 galibiyet, 15 mağlubiyet ile herkesi şaşırtacak şekilde konferans 7.’si durumundalar. Ve ellerinde takas için çok fazla malzeme bulunuyor. Sezon başında Russell Westbrook ve Paul George gibi iki süperyıldızı kaybetmelerine rağmen playoff mücadelesinin tam ortasındalar ve takımı daha da güçlendirme şansları bulunuyor. Şu anda hem bir sürü oyuncusuna talip var, hem de kendileri de kadrolarını güçlendirmek istiyorlar.

Eğer isterlerse, Gallinari’yi Suns’tan 1. tur draft hakkı ve Tyler Johnson karşılığında takaslama ihtimalleri var. Suns’ın aynı zamanda Dennis Schroder için de ilgisi olduğu biliniyor. Ancak onun için OKC’nin beklentisi biraz daha fazla. Dario Saric, Baynes ve bir yan parça talep edebilecekleri söyleniyor.

Thunder’ın bu takas döneminde, tüm takımların tekliflerini dinlemeye sıcak bakacağını biliyoruz. Henüz gelecekte tam olarak neyi yapacaklarına dair net bir planları bulunmuyor. Takımın bu sezon göstereceği reaksiyona göre buna şekilde verecekleri belirtiliyor.

Son olarak, Kevin Love – Portland Trail Blazer flörtü de kulağa gelen söylentiler arasında bulunuyor.

Playoff yarışından çabuk kopan New Orlenas Pelicans’ta ise veteranlar Jrue Holiday, JJ Redick, Derrick Favors ve E’Twaun Moore ile yolların ayrılma ihtimalleri konuşulan konular arasında.

Pacers’ın, Turner ve Sabonis’ten Vazgeçmesini Beklemeyin

Domantas Sabonis ve Myles Turner’dan eninde sonunda vazgeçmesi beklenen Indiana Pacers’ın, şimdilik bu eski stil uzun ikilisinden çok memnun olduğu biliniyor.

Tıpkı Lakers’taki Anthony Davis, JaVale McGee ve Dwight Howard üçlüsünün oluşturduğu eski tarz ikili kombinasyonlar gibi, Pacers da kendi tarzını yaratmışa benziyor. Üstelik tüm lig yavaş yavaş kısalmaya gitmesine rağmen. Şu anki mevcut durum ve pozisyonları düşünüldüğü zaman, bu oldukça da iyi işliyor gibi. Üstelik takımın en önemli yıldızı Victor Oladipo’dan yoksun olmalarına rağmen. Ki o da çok yakın zamanda dönecek.

Kısacası Pacers, oyuncularından vazgeçmek bir yana dursun, süperyıldızlarının da dönmesiyle takımı daha ileri taşıma ve playofflarda şansını arttırma derdinde.

Sacramento, Tok Satıcıyı mı Oynayacak?

Tıpkı Thunder gibi, Sacramento Kings’de de bolca talibi bulunan değerli takas malzemeleri bulunuyor. En büyük merak konusu ise Bogdan Bogdanovic. Sacramento’nun bu yaz kendisine sunduğu 51 milyon dolarlık teklifi reddeden Bogdanovic’in bu dönemde takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

Kings’in burada oynayacağı rol büyük önem arz ediyor. Bogdanovic için en doğru teklifin gelmesini mi bekleyecekler, yoksa kolay mı vazgeçecekler? Bir sene sonra Fox’a yüklü bir kontrat önermek zorundalar. Ayrıca Buddy Hield ve Harrison Barnes’a da ciddi bir yatırım yaptılar. Geri ne kalacak, kime ne kadar ayıracaklar? Bunların cevabı için hep beraber bekleyeceğiz.

Gerçek Şampiyonluk Adayları

Playoff’lara doğru bir tahmin yaptığımızda şu an Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers üçlüsü en ağır ve gerçekçi şampiyonluk favorileri gibi görünüyor. Batı’da Houston Rockets ve Denver Nuggets, Doğu’da Philadelphia Sixers ve Boston Celtics ise iki konferanstaki plase takımlar. Ancak iki tarafta da ana tahminler dışında bir sürpriz olması beklenmiyor.

Bu ana üç takım arasında oynanan maçlara bakıldığında ise Milwaukee Bucks’ın bir numaralı aday olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hem Lakers, hem Clippers ile oynadığı maçlarda rakiplerini sürklase ettiler. Playoff’ta işler değişebilir mi? Göreceğiz.

Lakers-Clippers arasında oynanan maçlarda ise iki maçın da son topa kalmasına rağmen malesef Clippers, ikisinde de gülen taraf oldu. Daha derenin altından çok sular akacak, giden ve gelenler olacak. Ama şu an için veriler ışığında şampiyonluk adayları sıralaması şu şekilde yapılabilir.

1- Milwaukee Bucks

2- Los Angeles Clippers

3- Los Angeles Lakers


Şuradan çeviri: https://bleacherreport.com/articles/2869254-2020-nba-trade-buzz-where-will-iguodala-gallinari-other-big-names-land