Lakers Evine Dönüyor

Los Angeles Lakers, son 2 haftanın neredeyse tamamını deplasmanda geçirdikten sonra, tam da tatil zamanında, evine dönüyor. Başta LeBron James olmak üzere, tüm takım tatili evlerinde geçireceği için çok heyecanlı gözüküyor. O kadar ki, rekabetçiliği ile öne çıkan LeBron James, önümüzdeki hafta oynanacak maçları konuşmak istemiyor.

Cuma sabahı oynanan ve NBA 1.si Milwaukee Bucks’ın 111-104‘lük galibiyeti ile sonuçlanan maç sonrasında muhabirler ile konuşan LeBron James, önlerindeki Nuggets veya Clippers maçları yerine, ailesiyle geçireceği zaman hakkında konuşmayı tercih etti:

Eve dönüp eşim, çocuklarım ve ailem ile zaman geçirmek için sabırsızlanıyorum. Pazar günkü maçı pazar günü gelince düşünürüz, o kadar uzun süredir deplasmandayız ki sanki yıllar geçmiş gibi geldi.

LeBron eve döndüğünde basketbol hakkında çok düşünmek istemediğini söylese de, mezun olduğu St. Vincent-St. Mary lisesinin basketbol takımının şehirde olması onu biraz zorlayacak gibi. Yine de uzun bir deplasman turundan sonra hak ettiği dinlenme fırsatını bulacak:

Bir süre elimden geldiğince basketboldan uzaklaşmaya çalışacağım. Cumartesi akşamüstü yaklaşınca pazar günkü Nuggets maçı için odaklanmaya dönebilirim. Ama o zamana kadar biraz ara vermeyi planlıyorum.

LeBron James, sezon içinde sağlıklı olduğu sürece sahada bulunacağını söylediği için, bu tarz maç olmayan boşlukları nasıl değerlendirdiği, 34 yaşındaki oyuncunun vücudu ve zihnini dinlendirebilmesi için çok önemli olacak. Yine de Anthony Davis gibi genç ve atletik bir oyuncu bile evine dönmeye hazır. Bilek sakatlığına rağmen Bucks maçında uzun süreler alan Davis, maç sonu röportajında kendi yatağında uzanmayı ne kadar özlediğinden bahsetti:

Deplasmanda o kadar uzun süre geçirdik ki eve dönmek, birkaç gün boşluğun olması, evinde maça çıkmak ve kendi yatağında yatmak gibi detaylar çok iyi hissettirecek. Doğu turnesinden dönmek, 3 saatlik saat farkı yüzünden hep zorlu oluyor. Akşam 7’de oynanan maç batıda, evinde 4 demek…

Lakers önümüzdeki 6 günü Los Angeles’ta geçirecek ve bu süre zarfında evinde Nuggets ve Clippers ile karşılaşacak. Lakers’ın deplasman derecesi etkileyici olsa da, evindeki performansı bunun bir tık daha üstündeydi. Lakers evinde şu ana kadar sadece 2 maç kaybetti.

2. Lakers macerasında taraftarın sevgilisine dönüşen Dwight Howard, uzun deplasman turundan sonra, Staples Center’da kendi taraftarlarının önünde oynamanın ne kadar özel bir his olduğundan bahsetti:

Her deplasman turundan sonra, eve dönüp Staples’ta maça çıkmak için sabırsızlanıyoruz. Maçtan önce toplandığımızda ilk söylediğimiz şey “EVİMİZDEYİZ” oluyor. Taraftarlarımızın karşısında maça çıkmak çok keyifli, bize inanılmaz bir enerji katıyorlar. Onların enerjisinden besleniyoruz ve bende bana düşeni yapmaya çalışıyorum. Görevim taraftarda o kıvılcımı yakmak, onları ateşlemek.

Sezonda ilk defa arka arkaya maç kaybeden Lakers’ın da, taraftarın verebileceği tüm desteğe ihtiyacı olacak. Lakers taraftarları ise sonunda takımlarına kavuşup, onları canlı izleyebileceği için mutlu olacaktır.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2019/12/20/21032081/lakers-news-road-trip-recap-lebron-james-anthony-davis-home-los-angeles