Los Angeles Lakers 102 – 105 Indiana Pacers

Los Angeles Lakers, Anthony Davis’ten (tedbir amaçlı) ve Kyle Kuzma’dan mahrum kaldığı maçta, Indiana Pacers deplasmanında yenilerek Bucks maçına NBA genelinde tek başına 1.’lik koltuğunda çıkma şansını tepti. Lakers adına yenilginin en temel nedenleri, kaçan boş üçlükler ve faul atışları oldu. Son topta ise Rajon Rondo’nun kötü şut tercihi maçın sonucunu belirledi.

Öncelikle Indiana Pacers’ı tebrik etmek gerekiyor. Nate McMillan’ın önderliğinde, görece kadro derinliği zayıf gözüken bir kadroya sahipler ama McMillan bu takımdan alabileceği maksimum verimi almayı çok iyi beceriyor. Domantas Sabonis çok özel bir sezon geçiriyor ve bu maçta da Lakers pota altının başını çok ağrıttı. Maçı 26 sayı, 10 ribaunt, 4 asist ve +/- istatistiğinde takım lideri olan +13 ile bitirdi. Malcolm Brogdon da aslında bu sezon standartlarına göre vasat altı bir performans gösterse de, en kritik yerde sorumluluk alıp takımına galibiyeti kazandırmayı bildi.

Lakers tarafına geldiğimizde ise, takımın en önemli 1. ve 3. skor opsiyonlarından yoksun çıkılan maçta, rol oyuncularından çok ekstra katkı almayı başardı Lakers. Özellikle Dwight Howard Magic günlerinden bir kesit sundu. Skor yükünü sırtlama konusunda diğer rol oyuncular arasından göz alıcı bir performans sergileyen olmasa da, her biri muhteşem efor sarf etti ve bana sorarsanız bu maçta hayal kırıklığı yaşatmadılar kesinlikle. Tam tersi umut verici bir performanstı.

LeBron James ise bu maçta Lakers’ı hayal kırıklığına uğratan tek oyuncuydu belki de. Akan oyunda şutlarının girmemesi her oyuncunun başına gelebilir ama kaçırdığı kritik faul atışları ve birkaç hücumda verdiği kararlar çok kötüydü. Maç topunda Rondo’dan topu almaya çalışmadı mı yoksa topu istedi de Rondo mu takmadı orasını tam anlamlandıramadım. Ama yine de, sezonda gösterdiği özel performans nedeniyle, bu maç üzerinden çok büyük bir eleştiriye gerek yok. Önümüzdeki maçlara bakacağız.

Bu maç Lakers için bir “moralman galibiyet” oldu diyebiliriz. Rol oyuncularının ihtiyaç halinde birkaç vites yukarı çıkabileceğini gördüğümüz bir maçtı. Aynı zamanda Lakers’ın takım olarak neredeyse tüm maç yüksek efor ile oynadığı nadir maçlardan biri oldu. Önümüzdeki maç ligdeki diğer 24-4’lük dereceye sahip olan Milwaukee Bucks’a karşı. Galibinin NBA genelinde liderlik koltuğunu alacağı karşılaşma, 20 Aralık Cuma günü saat 04:00’da oynanacak, maç S Sport kanalında yayınlanacak.