Los Angeles Lakers 142 – 125 Minnesota Timberwolves

3 zorlu deplasmanı rahat geçtikten sonra eve döndük. Bunun ardından 5 maçlık deplasman turnesi daha var. Yani bu ay evimizde oynayacağımız ender maçlardan biri. Keyiflerin yerinde olduğu şu dönemde taraftarımızın önünde oynayacağımız maçta galibiyetin yanında ufak bir şov beklentisi de vardı ve beklenen resital Anthony Davis’ten geldi. Davis tam 50 sayı atarak Lakers forması altında en yüksek rakamına ulaştı.

Daha ilk çeyrekte 17 sayı atan Davis’in etkili oyunuyla maçın kontrolünü hemen eline aldı Lakers. Ancak LeBron’un oyunda olmadığı bölümlerde oyunu kontrol etmekte zorlandık ve Timberwolves seriler yakaladı. Bunun temel nedeni Rondo’nun sakatlığı nedeniyle forma giymemesiyle birlikte yine yedek oyun kurucu konusunda sorun yaşamamız. LeBron bir de faul problemine girince farkı istediğimiz boyutlara getiremedik. Ancak yine de rahat bir galibiyet havası vardı. Yüksek skorlu oyunumuza devam ediyorduk. Son maçta Portland’a 77 sayı attıktan sonra bu maçta da 73 sayı atmayı başardık ilk yarıda.

Bu oyunu ikinci yarıya da taşımayı bildik. Jokic ve Gobert’ten sonra Towns’a da hoş bir akşam yaşatmayan dominant bir Davis vardı sahada. Bu sene müthiş istatistiklerle oyununu daha da geliştiren Towns’a sadece 7 basket imkanı tanıyarak 19 sayıda kalmasını sağladı. LeBron James de özellikle son bölümde takım arkadaşına desteğiyle birlikte 142-125’lik skorla sezonun 21. galibiyetini almayı başardık.

Gecenin yıldızı Anthony Davis 50 sayısının yanına 7 ribaund, 6 asist ve 4 top çalma ekledi. LeBron James de 32 sayı ve 13 asistle etkili bir oyun oynadı. Caruso 16 sayı atarak bu sezonki en yüksek rakamına ulaştı ve benchten yine çok iyi katkı verdi. Ek olarak çaylak oyuncumuz Talen Horton-Tucker’ın ilk kez Lakers forması giydiği maç oldu.

Son maç yazılarında gelenek haline gelen şut yüzdemizi de vereyim; %59 saha içi, %45 üçlük, %90 serbest atış! Nazar değmesin.

Önümüzdeki maç Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece 03:00’da, deplasmanda Orlando Magic’le.