Los Angeles Lakers 136 – 113 Portland Trail Blazers

Portland deplasmanı, belalı kısalar, son günlerin trendi Carmelo.. Maçta Portland’a karşı olan pota altı üstünlüğümüzü kullanmak istiyorduk. İlk 24 sayının 20’sini boyalı alandan bularak bunu başardık. JaVale McGee’nin bu bölümdeki 11 sayısı durumu açıklıyordu. Ancak diğer konularda yeterince etkili başlamadık. Davis ilk çeyreğin sonunda ağırlık koyarak 5 sayı da olsa çeyreği önde bitirmemizi sağladı.

İkinci çeyrekte kontrolü ele almaya başlıyoruz. Özellikle Rondo oyuna girdikten sonra arka arkaya attığı 2 üçlüğü, yaptığı top çalma, blok ve asistle 13-0’lık seri yakaladık. Portland’ın dağınık bir görüntü çizdiğini de söylemek gerek. Ssonuç olarak geçtiğimiz maç Utah’a 65 sayı attığımız gibi bu maçta da ilk yarıda 77 sayı gibi yüksek bir skor bularak 15 sayı farkla soyunma odasına gidiyoruz..

Lakers’ın özellikle son maçlarda LeBron önderliğinde eğlenceli görüntüsü gözlerden kaçmıyor. Takım birlikteliği, kimyası ve ruhu açısından pozitif işaretler.

Rondo devre arasında hamstring ağrısı yaşadığını söylüyor ve maça devam edemiyor. Takımdaki rolü çok kritik olan Rondo’nun ciddi bir şeyi olmamasını diliyorum. 3. çeyrekte de oyunun mutlak hakimi Lakers. Portland’ın pota altı zaafını Davis’in etkili oyunuyla kullanmaya devam ediyoruz. Davis 39 sayı oldu bile. 110-93’le son çeyreğe gidiyoruz.

Son çeyrekte de farklı bir senaryo yok, Jazz maçında olduğu gibi farkı 20 civarında tutup kapıyı kapatıyoruz. Portland deplasmanında pek kasmadan 136-113’lük skorla alınan rahat bir galibiyet.

Davis maçı 39 sayı, 9 ribaund ve 3 blokla tamamlıyor. LeBron James 31 sayı, 7 ribaund ve 8 asistle yine çok yönlü bir iş çıkardı. Kuzma 15, McGee 13 sayı attı. Dudley dışında süre alan her oyuncu sayı attı. Şut yüzdemiz %55, üçlük yüzdemiz %47. Oyunun her alanında üstünlük kurduğumuz bir maç daha. Aman nazar değmesin. Batıda en yakın rakibimizle olan galibiyet farkını 4’e kadar çıkardık böylece.

Durumumuz 20-3 oluyor ve Bucks ile birlikte ligin zirvesindeki yerimizi perçinliyoruz. Clippers ve Nuggets’ın kaybetmesi, Batı sıralamasında bizi rahatlatmış oldu.

Önümüzdeki maç, Pazartesi sabahı 05:30’da Minnesota Timberwolves ile Staples Center’da.

Not: Aşil tendonu sakatlığı yaşayan Rodney Hood’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.