“Davis Daha Fazla Üçlük Atmalı”

Anthony Davis, Los Angeles Lakers’ın 130-127 kazandığı Oklahoma City Thunder deplasmanında, biri maçın bitimine 3 dakika kala kritik bir dört sayılık oyun da dahil olmak üzere, 4 adet üç sayılık isabet buldu. Takım arkadaşları ve Koç Frank Vogel, Davis’in daha sık bu şutları denemesini istiyor.

Davis’in 7’de 4 üçlük ile oynadığı Thunder maçından sonra LeBron James: “Takımlar onu uzaktan savunuyor ve bu savunmayı cezalandıracak kadar iyi bir şutör, son bir kaç maçta da bunu gösterdi zaten. Bu yüzden daha fazla üçlük denemesini istiyoruz” dedi.

Staples Center’da oynanan OKC Thunder maçında da üçlükten 5’te 3 isabet bulan Davis, son iki maçta 12’de 7 isabet bulmadan önce üçlük çizgisinin gerisinden 32 denemede sadece 8 isabet bulabilmişti.

Cuma günkü maçtan önce Lakers koçu Frank Vogel, Davis’i bir şutör uzun olarak kullanmak istediğini ve bunun için Thunder maçında daha fazla üçlük denemesi gerektiğini söylemiş. Anlaşılan Davis de bunu mantıklı buluyor.

“Koç bana tereddüt etmeyi bırakmamı söyledi. Eğer tereddüt edersem ya şutum kısa düşüyor ya da çok kötü bir şekilde kaçırıyorum. Üçlükte boş kaldıysam şutu tereddütsüz bir şekilde kaldırıp atmalıyım. Tereddüt etmezsem çok daha fazla isabet buluyorum gibi gözüküyor.” 

Davis, şutunun gelişimi konusunda ise aslan payını Rajon Rondo ve Lakers asistan koçu Mike Pentberthy’e veriyor. Geçtiğimiz haftada bu ikili ile birlikte antrenmanlardan sonra maç benzeri durumlarda kendine güvenerek şut atması için ekstra çalışma yapmaya başlamışlar. Rajon Rondo’ya göre bu şutlar hücuma seviye atlatabilecek bir opsiyon sağlayacak gibi.

“Davis ligdeki her oyuncu için halihazırda bir eşleşme problemi. Özellikle rakip pivotları şut tehdidi nedeniyle potadan uzaklaştırdığında hücum potansiyelimiz bir sınırı yok. Her geçen gün hücumumuzu daha da geliştireceğiz.”

Lakers da geçtiğimiz Thunder maçında 31 denemede, sezonun en yüksek sayısı olan 17 üçlük isabeti buldu. Ama hiçbiri maçın bitimine 2 dakika 36 saniye kala Davis’in köşede, Steven Adams’ın faulüne rağmen soktuğu üçlük isabeti kadar değerli değildi. Davis’e bu pozisyon sorulduğunda “Sadece boşluk yaratmaya çalışıyordum. LeBron Kuzma ile pick-and-roll oynamak için köşeye gitmemi söyledi. Eğer top bana gelirse şutu atacağımı biliyordum. Faule rağmen isabeti bulmayı da başardım.” dedi.

Davis bu maçın 3.çeyreğinde bir tane daha 4 sayılık oyun gerçekleştirmişti. Kariyerinde oynadığı ilk 479 maçta bir tane bile 4 sayılık oyunu olmayan Davis, 480. kariyer maçında iki adet 4 sayılık oyun bulmuş oldu.

Davis’in artan şut performansını en iyi gösterdiği alan ise, faul atışlarıydı. Thunder maçında 11’de 11 faul isabeti bulan Davis, maçın son 10 saniyesinde iki kere çizgiye gidip, soğuk kanlı bir şekilde 4’te 4 isabet bularak maçı koparan sayıları buldu. Bu maçla birlikte sezonda 6.defa çizgiden %100 ile oynamayı başarmış oldu. Davis bu sezon ayrıca Lakers formasıyla en çok faul isabeti bulan oyuncu da oldu. Memphis maçında 27’de 26 faul isabeti ile oynayan Davis, antremanlarda hedefinin 25’te en az 24 isabet olduğunu söyledi. Eğer 23 veya altında kalırsa çizgiye tekrar gidip 25’te en az 24’ü bulana kadar devam ediyormuş.

Los Angeles Lakers koçu Frank Vogel da, süper yıldızının performansından memnun görünüyor.

“Ligde onun gibisi yok. O kadar benzersiz bir oyuncu ki. Oyunu çok fazla alanda etkilemeyi başarıyor. Pota dibinde, üçlük çizgisinde, bugün olduğu gibi 4 sayılık oyunlarla, elit savunmasıyla. Çok özel bir yetenek.”

Davis, bu yazının paylaşıldığı Thunder maçından sonra oynanan Memphis Grizzlies maçında da 5’te 3 üçlük ile oynarak, koçunun istediği görevi layıkıyla yerine getirmeye devam ediyor. Bunun sadece sıcak bir dönem mi yoksa sürdürülebilir bir değişim mi olduğunu ise zaman gösterecek.


Şuradan çeviri: https://www.espn.com/nba/story/_/id/28143772/lakers-anthony-davis-hits-four-3s-win-urged-shoot-more