Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
10 Eylül 10, 23:11
126578 Mesaj 879 Konu Gönderen: 16988 Üye
Son üye: pnaroksuzoglu
LakersTR.com Forum Sayfaları  |  LakersTR Kürsü  |  Arşiv  |  Lakers Genel*  |  Lakers 2009-10 Sezonu - Yüreğinize kuvvet 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: 1 ... 13 [14] 15 ... 17  Hepsi   
Gönderen Konu: Lakers 2009-10 Sezonu - Yüreğinize kuvvet  (Okunma Sayısı 10057 defa)
Der_Bomber
Jr. Laker
**

« Yanıtla #130 : 09 Mart 10, 21:14 »

Yapılmaması gereken şey Lebron'un birkaç sene boyunca yaptığı gibi benzini normal sezonda bitirmemek. Ama bu normal sezon boyunca maçları siklememek anlamına da gelemez, böyle bir bahane olamaz. Bu bahaneyi spesifik olarak 3-5 maç için sunabilirsiniz, sezonun geneline yaymak olmaz, sikerler.

LeBron'un geçen playoff dönemi benzini bittiğini pek hatırlamıyorum. Geçen sene playoff ortalaması : %51 şut yüzdesiyle 35.3 sayı, 9.1 ribaund, 7.3 asist....

It Was A Good Day
George Best
The Maverick
Pro. Laker

Where did it all go wrong George?

« Yanıtla #131 : 09 Mart 10, 21:59 »

LeBron'un geçen playoff dönemi benzini bittiğini pek hatırlamıyorum. Geçen sene playoff ortalaması : %51 şut yüzdesiyle 35.3 sayı, 9.1 ribaund, 7.3 asist....

Herşey istatistik değildir desem bunlar insanın yapacağı istatistikler değil, oha ya, bu kadar çarpıcı gelmemişti daha önce.

Tabî ki takımının yeterli olmayışı da çok büyük etkendi ama ben gereken yerde her zaman herşeyi yapacak gücü olmadığını hatırlıyorum Lebron'un.

Der_Bomber
Jr. Laker
**

« Yanıtla #132 : 09 Mart 10, 22:17 »

Herşey istatistik değildir desem bunlar insanın yapacağı istatistikler değil, oha ya, bu kadar çarpıcı gelmemişti daha önce.

Tabî ki takımının yeterli olmayışı da çok büyük etkendi ama ben gereken yerde her zaman herşeyi yapacak gücü olmadığını hatırlıyorum Lebron'un.

Adam daha ne yapsın ama ? İstatistik herşey değil ama istatistikleri altüst etti LeBron...

It Was A Good Day
George Best
The Maverick
Pro. Laker

Where did it all go wrong George?

« Yanıtla #133 : 09 Mart 10, 22:20 »

Orası öyle ama ben yine de takım olarak normal sezonda gerçekten fazla, çok fazla kastıklarını düşünüyorum.

Nemo
Sr. Laker

nelly'm

« Yanıtla #134 : 10 Mart 10, 22:32 »

Normal sezonu iplememe ile ilgili olarak

Alıntı
Aslında bu yazıya başlamadan önce bir süre ne yazacağımı düşündüm. Sonra anlatacak yeni bir şey olmadığını fark ettim. Doğrusu biz zaten bu hikâyeyi bütün bir yıl boyunca aynen beklemiştik, her maçı her seriyi bile bile yaşamıştık, sezon ve playoff boyunca hep aynı şeyleri konuşur olmuştuk:

- Lakers’ın sezonun başında birkaç güç denemesi yapıp sonucunu gördükten sonra durulup, devamında nasıl ölçülü ve kontrollü bir şekilde ilerlediğini;
- Normal sezonun neredeyse tamamını rölantide geçirerek playofflara doğru yavaş yavaş vites yükselteceğini;
- İhtiyaç duyduğu zaman ihtiyaç duyduğu kadar oynadığını, oynayacağını;
- Bütün sezonun bir maraton koşusu olduğunu, normal sezonun sadece playofflar için hazırlanmak anlamına geldiğini, ve bu ‘Maraton’u kazananın başta değil, sonda iyi koşan olduğunu bu dünyada en iyi bilen birkaç kişiden birinin koç Phil Jackson olduğunu;
- Bizim tek rakibimizin kendi lâkaytlığımız, ciddiyetsizliğimizin olduğunu;
- Hiçbir seriyi süpür(e)meyeceğimizi, her seride en az bir maç muhakkak kafa tatili yapacağımızı;
- Cleveland’ın LeBron’a yüklendiği gibi Lakers’ın Kobe’ye yüklenmediğini, ve bunun Lakers için daha iyi olduğunu;
- Kimi zaman maçları ve sezon genelinde de ev sahibi avantajını kaybetmemize sebep olmasına rağmen, takımdaki herkese iyi kötü görevler ve sorumluluklar verildiğini, rotasyondan ve rol paylaşımından asla vazgeçmiyor olmamızın sonunda bizi şampiyonluğa götüren değerlerden biri hâline dönüştüğünü;

- Velhâsıl playoffların engebeli yollarına açık ara en hazır takımın sezonun en başından beri Lakers olarak göründüğünü ve sezon ilerledikçe bu fikrimizin ve inancımızın pekiştiğini;.....

(25 Haziran 2009: http://www.lakerstr.com/content/view/285/2/)

Bu yıl da aynı şekilde playofflarda daha konsantre, daha sert, daha dirençli ve dolayısıyla sonuca daha yakın bir Lakers bekliyorum.

Ancaaaak
geçen senenin aksine bu yıl canımı çok sıkan şöyle bir durum var:
Zaman zaman, hatta çoğu zaman hücumda anlamsız bir tıkanıklık yaşıyoruz. "Ver Kobe'ye atsın"'dan başka bir silâhı olmayan bir Lakers görüyorum parkede, Sanki beş oyuncuyu başka başka takımlardan bir araya getirip, "alın bakayım, bu top, şu da pota; oynayın" denmiş gibi..
ki bu şekilde -ver LeBron’a atsın- Cleveland’ından tek farkımız ev sahibi avantajına onlar kadar sahip olmamak olur.

Sebeplerinin ne olduğu konusunda tam karar veremiyorum,
yine de biraz fikir yürütürsem

birincisi, point guardlarımızın tüm diğer yetersizliklerinden bile daha beter olarak oyun kuramama, oyunu okuyamama gibi bir sorunları olması, ve de özellikle uzunları yeterince besleyememeleri..

ikincisi, (yok bizim hücum üçgendi ne point guardıydı allasen diyecekler için; ben de ne üçgeni diyecem) -hani üçgende hareket hareket hareket deniyor ya, işte nerede o hareketlilik-
yani ikincisi için demem o ki çok durgun ve topun akmadığı, bireysel zorlamayla ve çoğu kez de hüsranla sonuçlanan hücumların çok sayıda olması

üçüncüsü, başta dış atıcılarımız olmak üzere oyuncularımızın genel bir özgüven sorunu yaşıyor olması

gibi faktörler sayılabilir.

Tabi bunlar benim gözlemlerim, çoğunlukla minicik internet penceresinde düşük kaliteli ve ara ara donan görüntüyle ve de yarım yamalak izleyebildiğim maçlardan oluşturduğum kanaatler.
Yine de daha konsantre bir playoff ortamında bunların büyük oranda düzeleceğine inanıyorum.
Çünkü bir diğer taraftan hücum ve savunma her zaman birbirini tetikler ve biz isteyince en azından müthiş savunma yapabiliyoruz (hem de Fisher&Farmar’a rağmen)...

Sendikacı
El Presidente
Global Moderatör
Pro. Laker

Siz oynayın koçlarım, Derek verir ayarı..

« Yanıtla #135 : 13 Mart 10, 15:28 »

Yazıldı mı-yazıldıysa da nereye yazıldı- bilemiyorum fakat sanıyorum Gasol'un (isim vermeden)Kobe hakkında söyledikleri konuşulmamış. Yılın açık ara en önemli olayıdır.

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=Av5EMjPjH5pSgv_C6vdQdn10fNdF?slug=aw-kobelakers031310&prov=yhoo&type=lgns

Kısaca Kobe şu ana kadar üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Gasol adam olsun..

vence
Heartless
Sr. Laker

*KiLLer_InStInC*

« Yanıtla #136 : 13 Mart 10, 18:18 »

Ben o lafları Gasol'un Kobe'ye söylediğine inanmıyorum şahsen..O da kesin gardlardan derd yanıyo bence kensine fazla top inmemesinden falan..Aslında ne yalan söyliyim dünkü maçta Kobe 2 hızlı hücümda Gasol yerıne dıştaki adamlara verince korktum ne yalan söyliyim..Smiley ama yok Kobe'ye demez,diyemez..

[/quote]
villian
naturalbornkiller
Pro. Laker

commandante artest

Site
« Yanıtla #137 : 15 Mart 10, 15:13 »

Doğuşum biz 2 senedir bizimkilerle övünmüyor muyduk derin benchimiz var, şöyle katkı alıyoruz böyle katkı alıyoruz diye? Ne oldu bu lavuklara ya? Ulan Sashat Boston serisinin aslanıydı be, takımda ayakta kalan tek adamdı, 20 küsür sayılı maçında galibiyeti getirmişti bize. Farmar'dan beklediğimizi alırdık, Walton kontrat senesindeydi çatur çutur üçlükleri sokuyordu, Ariza ilk 5'e yerleşmeden ateşleyici güçtü. Bir de bunların yanında artık Bynum-Gasol ikiz kuleli beş, sakatlıklardan daha az etkilendiği için benche iyice yerleşen, ligdeki takımların yarısında ilk 5 çıkabilecek bir Odom var. Şimdi geriye ligin en kötü 5 benchinden biri kaldı, iskelet hemen hemen aynı. Çok üzülüyorum ben de.
buraya cevaplasam daha iyi olacak sanırım..

farmar sadece 07-08 sezonunda bundan biraz daha iyi sezon geçiriyordu. şut yüzdesi biraz daha iyi, attığı sayı da. aldığı dakikalar 2-3 dakika daha fazla fakat o top kayıplarından, saçma hareketlerinden yakındığımız farmar'da top kaybı istatistiğinde en iyi sezonunu bu yıl yaşıyor. -0.92-

walton ise en parlak senesini 06-07'de yakalamıştı. sayı ortalaması 11 küsür olması gerekir - bunların hepsine geçen gün baktım, tümünü net hatırlamıyorum-. Ondan sonra tamamen tepetaplak düşüşe geçiyor ortalamaları..

sasha'da aynı şekilde 07-08'de çok iyi katkılar vermiş, sonrası felaket ama bence sasha'nın rotasyondaki yeri bunların en büyük nedeni, o konuda çok fazla şey söyledik geçmişte, phil baba böyle uygun buluyor..

artest - ariza değişikliği ise bize farklı alanlarda farklı kazançlar ve kayıplar sağladı. Ben play-off ve savunma faktörlerini gözönüne getirerek artest tercihini sorgulamıyorum. özellikle son maçlardaki tek kişilik direnişini gördükten sonra..

yani diyeceğim şuki; lakers benchi özellikle son iki senede iyi katkılar vermiyor zaten. lakers'ın sorunu biraz daha farklı bence, bunu fenerbahçe'li biri anlar ancak heheh. ruhsal ve takımsal sorunlar ön planda sanırım. ben vites küçültme, vites büyültme tabirlerini deı gerçekten saçma buluyorum..
« Son Düzenleme: 15 Mart 10, 18:51 Gönderen: villian » Kayıtlı

CrAzY_KoBe
Pro. Laker

Bambaşkasın

« Yanıtla #138 : 15 Mart 10, 21:45 »

eheh, ne vitesmiş arkadaş ya.Siz nasıl algılıyorsunuz vites yükseltme olayını bilmiyorum ama ben;bizim asıl potansiyelimiz ve gücümüz bu değil.Playoff'lara doğru daha ciddi,konsantre ve form düzeyi olarak daha iyi durumda olacağımıza inanıyorum manasında söyledim.

Vites yükseltme tabirinin nesi saçma onu anlamadım.Takımlar sezonun tamamında aynı tempoda mı oynuyor yani?Hiç takımın durumuna,puan durumuna,fikstürün konumuna göre iniş çıkışlar olmuyor mu?

storm_yakup
Full Laker

El Fenomeno

« Yanıtla #139 : 15 Mart 10, 22:00 »

Bir takımın sezon içinde elbette kötü oynadıgı,bekleneni veremedigi,yorgun oldugu maçlar olur ama kendimizi playofflara hazırlıyoz diye normal sezonu bir hiç olarak görürsen gerekli konsantrasyonu sahaya yansıtmazsan,playofflar gelip çattıgında formsuzluk,maç kazanma hırsı olarak eksiklik,vites yükseltme denilen olayın bir anda gerçekleşememesi gibi nedenlerden kaybedenin biz olabilecegimizi düşünüyorum.Umarım ben yanılırım.Phoenix maçındaki iyi oyunumuzun bir seriye dönüşüp playofflara formda ve korkutucu Lakers olarak girme dilegiyle..
Sayfa: 1 ... 13 [14] 15 ... 17  Hepsi   
LakersTR.com Forum Sayfaları  |  LakersTR Kürsü  |  Arşiv  |  Lakers Genel*  |  Lakers 2009-10 Sezonu - Yüreğinize kuvvet
    Gitmek istediğiniz yer: