Gönderen Konu: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)  (Okunma sayısı 14058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kvothe

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,107
Ynt: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)
« Yanıtla #90 : 26 Ekim 2022, 09:32 »
2. tur draft hakkımıza yanında garanti olmayan kontratlarla belki denenebilir. Olacağından değil, muhtemelen Hawks'a gidecek ama en azından denendiğine dair bir dedikodu çıksaydı.

Heat Duncan Robinson'ı teklif etmiş ama kabul etmediler. Contender bir takımdan bir rol oyuncusunu sadece draft haklarıyla almak imkansız, süre verebilecekleri oyuncu da almaları lazım. Muhtemelen bizimkilerin de aklına gelmiştir de, dediğim gibi imkansız duruyor.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,556
Ynt: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)
« Yanıtla #91 : 28 Ekim 2022, 18:59 »
Halen bu Pelinka ile sözleşme yenilenmesini aklım havsalam almıyor. Lebron'lu dönemin içine eden baş sorumlu bu adamdır. Rezillik ya.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,542
  • I wanna be the best
Ynt: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)
« Yanıtla #92 : 26 Şubat 2023, 17:29 »
Haklı olarak zamanında çok salladık ancak bu takas dönemini o kadar iyi kapattılar ki neredeyse beklediğimize değdi diyecek noktaya geldik. Kendi yedikleri boku 1.5 sene sonra olsa da temizlediler ve başladığımızdan çok daha iyi bir noktada şu an kadromuz.

Kuzma+KCP+Harrell+2 adet 1.tur draft hakkı karşılığında Russell+Beasley+Vanderbilt aldık. KCP kör ölür badem gözlü olur seviyesinde hatırlansa da hepsi rol ve yetenek olarak daha iyi topçular.
Bamba zaten yıllardır alabilir miyiz acaba iyi bir yan parça olabilir diye konuştuğumuz bir topçuydu. Eksileriyle birlikte şutu olan ve çember etrafında caydırıcı olan bir topçuyu gereksiz Beverley vererek almamız başarılıydı.
Hachimura takasında da lan bu kadar 2nd round çıkılmasa daha mı iyiydi derken T.Bryant için 3 2.tur alınca takım sudan ucuz gibi gözüktü.

Totalde baktığımızda Bamba Hachimura Vanderbilt Beasley Russell ekledik. Hepsi sahaya farklı şeyler katabilen, modern basketbolun gerekliliklerine çok daha uygun oyuncular. Davis LeBron Brown Reaves Schröder çekirdeğine eklendiğinde çok geniş ve pek çok farklı sistemi aynı maç içinde oynamanı sağlayacak bir rotasyon.
Savunma ağırlıklı çıkmak istersen Davis-LeBron-Vanderbilt-Brown-Schröder atabilirsin ve şut problemi olsa da rakibi bezdirecek bir savunma yapabilirler. Daha spacing ve hücum ağırlıklı oynamak istersen Davis LeBron Hachimura(veya pivot olarak Bamba) Beasley Russell gibi LeBron Davis etrafına şutörler sistemine de geçebiliyorsun. Hachimura yerine Brown atsan yine çok sırıtmaz.

2020 sezonu beşinin ilk kadroyu kurduğumuzda nasıl konuştuğunu hala dün gibi hatırlıyorum. Kadronun ne kadar yeteneksiz olduğu, savunmayı kimin yapacağı, LeBron ve Davis dışında skoru kimin üreteceği gibi onlarca soru ve eleştiri ile karşılaşmıştı. Bu kadro şu anda hücum gücü olarak da o takımdan daha yüksek bir tavana sahip ve insanların yavaş yavaş fark edeceği bir şekilde savunma tabanı da 2020 kadrosunun çok altında değil.

Toparlamak gerekirse, cidden 17-18 sezonundan beri en çok heyecan veren kadro olabilir bu (2021 de yine fena değildi). Hem uzun vadeli bir yapılanma umudu veren hem de bu sezon için de etkili olabilecek, uyumlu ve esnek bir kadromuz var. Bu yüzden eğer bir şekilde 6-7-8'e çıkabilirsek Pelinka'ya bu sezon ettiğim küfürlerin %81'ini geri alacağım...

Çevrimdışı Playboy

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,546
  • Burak
Ynt: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)
« Yanıtla #93 : 27 Şubat 2023, 02:46 »
Köprüden önce son çıkışta In Rob, We Trust dedirtti tekrardan. Öyle uzun süre akıl tutulması görüntüsü verdiler ki, insanlar sövecek mecal bile bulamadılar. Lakin günün sonunda ben de "takım kimyası" olarak kurulabilecek en iyi yapıya ulaştıklarını düşünüyorum piyasa koşullarına göre.

İşleri bu denli sarmala sokup, şampiyon takımın nüvesini bozmaları en büyük günahları oldu. Arttırmamız gerekecek kontratlar vardı ama Westbrook gibi bir dinamiti takımın göbeğine koymaktansa takaslarda yan parça rotasyonuyla zirve hedefinden uzaklaşmazdık. Geç olsun güç olmasın diyelim giderayak iyi kapattılar. Mevcut yapı, sıfırdan bir takım çizmeniz istense aşağı yukarı ortaya koyacağınız türden bir yapı oldu. Rollerin ve hiyerarşinin belli olduğu, kimya açısından sağlıklı şekilde oturaklı görünen bir takım izlenimi var şu an. Üstelik belirttiğiniz gibi uzun vadeli hareket imkanımız da genişlemiş oldu birden. Play-Off'ta rüştünü tekrardan ispat etme şansını hak eden ve sürpriz de yaratabilecek bir ekibiz artık.

Lebron katıldığından beri yönetimi 3 ana dönemde değerlendiririm: Setup - Yüzük - Bugün

-Setup döneminde neredeyse unutulmaya yüz tutmuş bir franchise'ı ayağa kaldırdılar. Evvelden toksik diye bildiğimiz birçok adam adeta haşhaşi fedaisine dönüşerek, camianın da evlatlarıyla birlikte müthiş sempatik, şampiyon bir takım oldular. Koç da dönemin şartları gereği çok iyi seçim olmuştu. Bu ilk chapter, olabilecek en iyi senaryoydu.

-Yüzük sonrası dönemi 2 yıl ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. 20-21 sezonunu sporun doğasında bulunan talihsizliklerle elimizden kaçırdık ama bir sonraki yıl giriştikleri yeni yapılanma korkunç bir rezaletti. Maalesef o zıkkım bu yılın Şubat ayına kadar sirayet etti ve neredeyse bir üst paragrafta yazdığım tüm olumlu anıları da silecek kadar berbat bir imaj yönetimi çizdiler. Burası başarılı bir yapıyı konferans sonunculuğuna kadar ittiğinden dolayı koca bir eksi. Aslında baktığında hepi topu 1,5 yıllık bir kötü yönetim dönemi ama işte neredeyse tüm kısa/orta vade geleceğini kaybediyordun. Tepkilerin bu denli büyük olmasının sebebi de buydu zaten.

-Bir de mevcut gün var. Umutlu tohumlar ekildi, umarım karşılığını alırız. Buradan da bir başarı öyküsü çıkarsa aradaki fail dönem büyük resimde doğal bir düşüş trendi olarak gözükür. Umarız hem kendi götlerini hem de kulübü kurtarırlar.

PS: Takım gelecekte başarıya ulaşsa bile mevcut koç tercihi berbat. Bu kanaatim değişmeyecek.
See y'all on the dark side of the moon.

Çevrimdışı lakerforever

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,755

Çevrimdışı Nickvanexel

  • Laker
  • ***
  • İleti: 673
Ynt: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)
« Yanıtla #95 : 21 Haziran 2023, 23:23 »
Hadi yiğidim sahne senin bu gece

Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 5,952
  • Akbaba..
Ynt: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)
« Yanıtla #96 : 02 Kasım 2023, 23:14 »
Bugün 3 kanadımız olan Prince, Vando ve Rui sakatken bile takım kanat sorunu çekmedi.

Tutmayan Westbrook kumarını ve ligin en kötü koçunun takımın başında olmasını saymazsak, yaptığı hamlelerle geldiğinden beri ligin en iyi GM'lerinden biri olduğunu gösteriyor.