Gönderen Konu: Dedikodular, senaryolar..  (Okunma sayısı 234394 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 338
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #210 : 16 Mart 2019, 18:39 »
Bir kadro oluşturulurken şu soru sorulur: "Ben nasıl oynamak istiyorum?"

Kadrodaki bütün oyuncular bu sorunun cevabına göre alınır ya da gönderilir.

Lakers sene başında oturdu ve bir karar verdi. Dedi ki; "Biz GSW gibi hızlı oynayacağız, fakat onları şut atarak yenemeyeceğimizi biliyoruz. Sert bir takım olacağız, Lebron da daha fazla topsuz oynayacak. BU arada da kadro yapılanmasını 2. süper yıldız için mutlaka esnek tutacağız."

Bunlar tahmin değil, zaten Magic çıktı açıkladı sezon başında.

Aslında aradığınız bütün gerekçeler bu cevapta var.

Neden Lopez'i ve Bryant'ı bıraktık?

Çünkü bu kadroda yerleri yoktu. Çünkü onlar oynamaya niyetlenilen bu basketbola uymuyorlar. Bize pota altında bitirebilen ve savunmada etkili, blok tehdidi olan bir uzun lazımdı. Kalkıp Embiid'i getiremiyorsanız, elinizdeki para doğrultusunda alabileceğiniz müsait oyunculardan en makulü Mcgee idi.

Neden uzun rotasyonu dardı?

Aslında değildi. Çünkü Lebron bir kere pota altında oynayacağını kabul ederek geldi takıma. Onun dışında Mcgee, Zubac, Kuzma, Beasley, Wagner vardı. Maçın önemli bölümünde kısa beş oynamaya niyetli bir takım için dar bir rotasyon değil bu. İki klasik 5 numara ve pek çok 4 numara.

Fakat Lebron su koyverdi daha en başta. Wagner sakat başladı sezona. Beasley'in ailevi problemleri çıktı. Hal böyle olunca daraldı uzun rotasyonu. Ama bunları öngörüp de takımda fazladan 2-3 tane uzun tutmak, ki sayıları 7-8'e ulaşırdı, saçma olurdu. Böyle kadro planlanmaz. Zaten nba, takımlara bu tür pozisyon sıkışıklıklarını aşmak için sayısız seçenek sunuyor. G-League'den oyuncu getirebiliyorsun, 10 günlük kontrat verebiliyorsun vs. Zaten daralınca gidip Chandler'ı aldık. Yani sezon başında uzun planlamamız şartlar ve oynanmak istenen oyun doğrultusunda gayet yeterliydi.

Randle?..

Kaç kere daha söylemem gerek bilmiyorum. 2. süper yıldıza alan açmak için Randle'a verecek kontratımız yoktu 1 yıldan fazla. Evet, onu zorla oynatabilirdik 1 yıl daha. Oyuncu mutsuz olacağı için tercih etmedik. "4 yıl 60 milyon verelim sonra takaslardık" fikri de bir nba takım yöneticisinin aklından geçmez. Çünkü gün gelip o kontratın seninle Durant ya da Kawhi'nin arasına girme şansı var. Kim neden bu kadar büyük bir kumar oynasın ki? Yarın Randle sakatlansa ya da kontratının üzerine yatsa, bu sefer onu elden çıkarmak için yanına ya oyuncu ya draft hakkı ekleyeceksin. Üstelik takımın önceliği kadro esnekliği idi.

Russell konusu da bu çerçevede değerlendirilmeli. Hem iddia edildiği gibi Russell 2019 yazı süper yıldız planı için değil, 2018 yılı planı için gönderildi. George'a açılmış yerdi o. Yani erken gönderilmiş değildi.

Özetlersem; sene başında amaç bu ilk plan doğrultusunda bir kadro yapılanmasına gitmekti. Dolayısıyla Lopez, Thomas, Randle, Russell, Clarkson, Nance Jr gibi adamların gönderilmesi ve Rondo, Lance, Beasley, Mcgee'in alınması doğru hamlelerdi.

Peki sonuç?

Bu takım tam kadro sağlıklı iken, ilk sezon için hedeflenen pek çok şeyi başarıyordu. Playoff tablosundaydık ve güzel basketbol oynuyorduk. Yani sene başında Magic'in oturup planladığı her şey tıkır tıkır işliyordu. Bir tek Lebron'un topsuz oynamaktan vazgeçmesine uyum sağlamaya çalışıyorduk, fakat bütün yan parçalar çok ciddi katkı veriyordu. Mcgee kariyerinin topunu oynuyordu, Lance çıkıp kaç maç aldı hatırlamıyorum. Rondo maç sonlarında Lonzo'dan fazla sahada kalıyordu falan. Zaten bu durum galibiyet yüzdemize de yansımıştı.

Sonra sakatlıklar oldu. Hiçbir takımın altından kalmayacağı ve dahası sezon başında bunu öngörüp bir kadro yapılanmasına gidemeyeceği sakatlıklar. Çünkü sakatlıklardan hiçbiri oyuncuların kronik sakatlıkları ile ilgili değil. İlk kez gelişen ve karşısında kimsenin birşey yapamayacağı sakatlıklar. Öyle olunca yan parçaların görevleri de değişti ve doğal olarak onlar bunu kaldıramadıkları için başarısız göründüler.

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #211 : 16 Mart 2019, 21:27 »
Her haberi doğru varsaymak ne kadar doğru bilemiyorum. Evet sezon öncesinde öyle bir haber çıkmıştı ama hemen sonrasında o ismin Kuzma olduğu haberi çıktı. Keza öyle de oldu, Lebron hiç pota altında oynamadı. Kuzma’nın da bu yükü kaldıramayacağı anlaşılınca apar topar Chandler ikna edildi. Ama o da ne kadar katkı yapabildi ortada. Bir de Zubac yazmışsın ama Zubac geçen sene garbage time’da oynayan ve çok az süre bulabilen bir adamdı. Daha yaz liginden başlayarak berbat bir görüntü çiziyordu. Yani pota altı eleştirisi çok haksız değil bence. Sezon öncesi de arkadaşlarla eleştirmiştik baya bu konuyu, işler kötü gidince gömme çabası değil. Ben de Lopez’i hiç sevmedim ve nefessiz eleştirdim geçen sene ama Chandler’a kalacağımıza o kalsaydı bari eleştirisi mantıksız gelmiyor bana.

Ve evet Lance,Mcgee falan baya iyiydi başlarda. Hatta Rondo. Ama 3-4 aydır top oynamadıkları gerçeği de var ortada. Ve bu çöküşler sakatlıklardan, düşüşlerden önce başladı. Lance falan garbage time a düşmüştü yaptığı saçmalıklardan sonra. Bunlar Magic den daha çok oyuncu eleştirisi biraz da. Sezon başında ben de Carruso’lardan Wear’lardan sonra seviye atlatırlar diye düşünmüştüm ama bench falan hayal ettiğim katkıyı sezona yayamadı.

Sakatlıklar olmasaydı ve işler yolunda gitseydi çok daha iyi yerlerde olacaktık elbette. Ama bu iki konu çok doğru gelmedi bana.


Çevrimdışı vence

  • Administrator
  • Rookie
  • *****
  • İleti: 167
  • Bombardier
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #212 : 17 Mart 2019, 01:51 »
D'Angelo, bizdeyken bugün olduğu adam değildi hatta olabileceği yönünde ışık dahi yoktu. Bunu yetenek değil, mental anlamda söylüyorum. Adam bizdeyken kafasına göre takılan uyumsuz, sorumsuz, saha dışında sorunlu saçma sapan bir karakterdi. Zaten bugün kafayı toparlayabildiyse Lakers'tan takas edilmesinin yarattığı uyanış sayesinde. Bizde olmazdı kısaca. Bu arada karşılığında B. Lopez aldık. Bugün arkasından ağlanan B.Lopez. Adamın maç başına 4 ribaund ile oynadığı unutuldu galiba. İçeride 12.6 ribaund ile oynayan Giannis varsa sıkıntı değil elbet.

Geçen senenin Opp. 2nd Chance Points istatistiği;
https://stats.nba.com/teams/misc/?sort=OPP_PTS_2ND_CHANCE&dir=1&Season=2017-18&SeasonType=Regular%20Season

Randle, D'Angelo, B.Lopez, Clarkson, Nance kazması filan falan kalsalardı belki bugünden iyi olabilirdik ama asla yeterince iyi olamazdık. Bunca sakatlıkla yine olamazdık da, hadi çocuklar sakatlanmadı diyelim. Olup olacağımız yıllarca playoff'a son sıradan girmeye çalışan, cap esnekliği olmayan, adı şampiyonlukla kesinlikle beraber anılmayan modern zamanların Memphis'iydi. Cidden Lonzo-D'Angelo-Ingram-Kuzma-Randle/B.Lopez, benchten Lou filan gibi bir takımın playoff yapabileceğine inanan var mı? İnanan varsa Allah akıl fikir versin. Eldekiler dahil sayılan listeden all-star seviyesinin üzerine çıkabilecek 1 tane adam yok. En iyisinin tavanı all-star. NBA'in orta gelir tuzağına düşmediğimiz için yakınan adam gördüğüme inanamıyorum.

Haa, önerme LeBron'un yanında bunlar olsaydı ise LeBron'un yanında bunlar olmazdı zira LeBron ile gidilecek yol bugün seçilen iki max. süperstar esnekliği.

Bir de Randle'ı tutsak yapacağı geçen senenin aynısıydı. Adam bir yazda bambaşka bir oyuncu olmadı. O adamın da takas değeri ancak New Orleans zaten. Jahlil Okafor, Elfrid Payton arasında istatistik kasan adamın arkasından ağlanıyor.

Sene başında bu yılın geçiş yılı olduğu ve hedef koyulmadığı defaatle söylenmesine rağmen salt LeBron'un varlığıyla geçen sene 35-47 yapan takım için maç takibi konusundan görülebileceği gibi %60 1-5. sıra playoff yapar beklentisi oluştu. Tekrara girmek istemiyorum, anlatılmış zaten; sakatlıklar baş gösterene kadar yapıyordu da.

Kuzma’nın da bu yükü kaldıramayacağı anlaşılınca apar topar Chandler ikna edildi. Ama o da ne kadar katkı yapabildi ortada.

Katılmıyorum. İşler iyi giderken ve henüz hedefi olan bir takımken Chandler çok katkı sağladı.

Detayı şurada;
https://www.bball-index.com/tyson-chandler-resurged/

Magic'in hamleleri doğruydu. O gün de doğruydu, bugün de. Hedef hiçbir zaman bu sene olmadı. Bu yıl yapılabilecek bir konferans yarı finali de hiçbir şey ifade etmeyecekti. Yaza 2 süperyıldız için açabileceğimiz cap boşluğu var. Süperstar gelmediği en kötü ihtimalde dahi yukarıdaki vasat ordusundan iyi takım olacağız.

Şurada liste var. Süperstarları geçin aşağıya doğru inceleyin;
https://hoopshype.com/2019/02/08/nba-free-agency-2019-the-top-players/

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #213 : 17 Mart 2019, 02:30 »

Katılmıyorum. İşler iyi giderken ve henüz hedefi olan bir takımken Chandler çok katkı sağladı.

Detayı şurada;
https://www.bball-index.com/tyson-chandler

Konuyla alakasız bir ayrıntıydı zaten o aslında ama şöyle söyleyim izlediğim kadarıyla. Tek pivot ve kısa beş hayali daha ilk maçtan patladı zaten. Pota altında ve ribaundlarda baya ezildik, Chandler’ın gelişiyle nefes aldık elbette geldiği ilk dönemde. Ama yaşı, sağlığı falan sezon için yeterli gözükmüyor bence. Ocakta falan başladı düşüşü, 2 aydır da oynayamıyor zaten.

Çevrimdışı vence

  • Administrator
  • Rookie
  • *****
  • İleti: 167
  • Bombardier
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #214 : 17 Mart 2019, 03:12 »
Konuyla alakasız bir ayrıntıydı zaten o aslında ama şöyle söyleyim izlediğim kadarıyla. Tek pivot ve kısa beş hayali daha ilk maçtan patladı zaten. Pota altında ve ribaundlarda baya ezildik, Chandler’ın gelişiyle nefes aldık elbette geldiği ilk dönemde. Ama yaşı, sağlığı falan sezon için yeterli gözükmüyor bence. Ocakta falan başladı düşüşü, 2 aydır da oynayamıyor zaten.

Takım, LeBron'un sakatlığı sonrasında Sacramento ile başlayan seriyle dağıldı zaten. LeBron döndüğünde Lonzo gitmişti ve takas dedikodularıyla kafalar karışıktı. Gençler gönderilmek istendikleri için kırgın, LeBron sikerim bunların yapacağı işi modunda. Geri kalanlar zaten sorunlu oldukları için kariyerleri boyunca hiçbir yerde tutunamamış adamlar. O noktada şalter indi ve o saatten sonra kafaca bitik takımla ilgili olumlu ya da olumsuz bir çıkarım yapmak anlamsız hale geldi.

Çevrimdışı Damar

  • Yönetici
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,017
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #215 : 17 Mart 2019, 09:13 »
Randle konusunda geri dönüp bakmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Yerine Kuzma'nın tercih edilmesi gayet doğal bi hamleydi. Az buz bi para istemeyeceği aşikardı. Kim olsa LA'de devam etmek ister. Gerek şehir hayatı, gerek takımın çapı gidebileceği yerlerin çok üstünde. FA piyasasında hamle şansını kısıtlayacak bi devam olurdu. Randle'ın bunun pek ötesine geçeceğini de pek sanmıyorum. Topu elinde tutan bi oyun yapısı var. 2-3 süperstarlı düzende verimi sorgulanacaktır. Sezonun ilk yarısında, NOLA daha havlu atmadan, Davis ile ipler kopmadan benchten gelmesinin nedenlerinden biri de buydu. Yedekler girince oyunu domine edebiliyor.

D.Lo karakter özellikleriyle ergen bi çocuk gibiydi. El üstünde tutulacağı bi ortamda istediği gibi oynayabilmesi gayet doğal. Allstar seviyesine çıkacağını tahmin etmiyordum. Büyük ihtimalle Magicka da ummuyordu. Bu konuda tek yanlış karşılığında elin boş kalması oldu. Lopez bu oyun tarzıyla yanında Giannis, A. Davis, L. Aldridge gibi adamlar olmadan herhangi bir takımda bu kadar katkı veremez. Adam forvet oynuyor. Kuzma ile yanyana hangi riboundu çekip hangi uzunu tutacaklardı ki.


Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 5,936
  • Akbaba..
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #216 : 17 Mart 2019, 09:41 »
Çizik CD gibi her seferinde söylemek istemiyorum ama; Lou kalsaydı Kuzma olmazdı, D'angelo kalsaydı Lopez olmazdı, yine D'angelo kalsaydı Mozgov'un kontratını iteleyemezdik ve üstüne Clarkson ve Nance kalsaydı yine Lebron olmazdı.. Şunu yazmaktan sıkıldım..

Şu 1.5 sene içinde kesinlikle hiç anlam veremediğim 2 hamle oldu.. İlki Randle'la madem anlaşılmayacak ya da Randle istediği kontrat yüzünden gidecek, geçen sene takas dönemi bitmeden önce takasta kullanılmaması.. Milyar dolarlık bir sektördeki yöneticilerden en azından bunları öngörüp karşı bir önlem almasını beklerim. Yöneticilik biraz böyle bir şey ve çok ciddi şekilde Magic ile Pelinka bu konuda sınıfta kaldı..

İkincisi de Zubac'ın takası.. Cap boşaltma desen değil, karşılığında draft hakkı alındı desen o da yok.. Hala 21 yaşında olan ve yazın max 6 7 milyonluk bir kontrata imzalayabilecek bir oyuncuyu saçma sapan bir takasla göndermenin mantığını hala çözemedim.. Yazın yapılacak hamleler ne olursa olsun; şimdi o boşluğu doldurmak için nasıl saçmalayacağız çok merak ediyorum.. 

Ve Zubac demişken.. https://hoopshype.com/2019/02/07/los-angeles-lakers-trade-ivica-zubac-recap-analysis-grade/

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 338
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #217 : 17 Mart 2019, 11:15 »
Şu 1.5 sene içinde kesinlikle hiç anlam veremediğim 2 hamle oldu.. İlki Randle'la madem anlaşılmayacak ya da Randle istediği kontrat yüzünden gidecek, geçen sene takas dönemi bitmeden önce takasta kullanılmaması.. Milyar dolarlık bir sektördeki yöneticilerden en azından bunları öngörüp karşı bir önlem almasını beklerim. Yöneticilik biraz böyle bir şey ve çok ciddi şekilde Magic ile Pelinka bu konuda sınıfta kaldı..

Buna büyük oranda katılıyorum. Fakat Randle'ın karşılığında da alıp alabilecekleri en fazla bir 2. tur draft hakkı idi geçen sezon. Onun yerine Randle'ın kontratını uzatma fikrini, geçen yaz hiç süper yıldız alamamaları ihtimaline karşı bir opsiyon olarak kenarda tutmak istemiş olabilirler.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #218 : 17 Mart 2019, 11:55 »
Burada sanırım genel kanı, biz Christmas zamanı çok iyiydik sakatlıklar olmasa her şey daha da iyi olacaktı şeklinde. Ama o dönemde realite tam bu değildi. O dönem de saçma sapan maçlar kaybediyorduk ve aldığımız galibiyetlerde de rakiplerin eksik olduğu maçlardı. Çok net hatırladıklarım Oladipo'suz Pacers galibiyeti ve Mitchell sakatlanınca kazandığımız Utah galibiyetleri. Gençler uyum sağlama ışıkları göstermişti ama takım bir uyum içinde işlemiyordu. Sadece sakatlıklara vurmayı bu yüzden yanlış buluyorum, çünkü takımın tam uyum içinde randımanlı çalıştığı bir dönem hiç olmadı. Bunun olacağını iddia etmek de sadece bir varsayım ne yazık ki.

Aynı zamanda sakatlıklar ve dışarıdaki seslere nasıl yanıt verdiğin takımın karakterini gösteren şeylerdir. Her takım bu testlerden geçer. Bizimki hepsinden kötüydü mazeretine de katılamıyorum. Evet çok şanssızdık ama biz bu şanssızlıklara rağmen playoff yapmalıydık. Playoff yapamama nedenimiz sakatlıklardan çok takımın işler zorlaşınca reaksiyon vermeyip sinmesine bağlı oldu.

Sadece yapılan ve yapılmayan hamleler dışında, süreçleri yönetme konusunda da çok bariz problemleri var Lakers yönetiminin. Bunlar azımsanacak problemler değil. Nasıl Walton tecrübesiz bir koçsa Magic ve Pelinka da tecrübesiz yöneticiler. Hoşumuza giden haberler gerçek, hoşumuza gitmeyenler karalama kampanyası diye bakmayı bırakırsak bazı gerçekler var şu an.
1-Pelinka NBA genelinde saygı duyulmayan bir GM.
2-Magic yaptığı açıklamalar ve biz yıldızları alacağız küstahlığı nedeniyle direkt sevilmiyor.
3-Lakers yönetiminin takım sahibinden yöneticisine, koçtan teknik kadrosuna kadar çok fazla eksiği var. Çok eski kafalı yönetiyorlar ve bunun draft konusunda artılarını görsek de, diğer açılardan eksilerini de görüyoruz şu an. Yönetim ile koçun vizyonları tamamen farklı, analitik departmanımız var mı belli değil, sağlık ve antrenörlerimiz soru işareti.

Ve evet Russell-Lonzo-Ingram-Randle çekirdeğine güvenirdim playoff yapmaları için. Sanki bu çocukların kaldığı senaryoda Mozgov'u elden çıkarıp Deng'i strecth'leyip bir oyuncu çekemezmişiz gibi davranılması garip. Sadece kendi işimize gelen senaryoda varsayım yapma hakkımız var galiba.
« Son Düzenleme: 17 Mart 2019, 11:59 Gönderen: yituruz »

Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 5,936
  • Akbaba..
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #219 : 17 Mart 2019, 12:56 »
Buna büyük oranda katılıyorum. Fakat Randle'ın karşılığında da alıp alabilecekleri en fazla bir 2. tur draft hakkı idi geçen sezon.

En azından belki Randle-Nance-Clarkson ve draft hakları gibi bir şeyler önerilip PG13 zorlanabilirdi..


Ve evet Russell-Lonzo-Ingram-Randle çekirdeğine güvenirdim playoff yapmaları için. Sanki bu çocukların kaldığı senaryoda Mozgov'u elden çıkarıp Deng'i strecth'leyip bir oyuncu çekemezmişiz gibi davranılması garip. Sadece kendi işimize gelen senaryoda varsayım yapma hakkımız var galiba.


Bu çocukların kaldığı bir senaryoda Mozgov'un o kontratını neyle nasıl itelemeyi düşünüyorsun?