Gönderen Konu: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...  (Okunma sayısı 13756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #10 : 20 Temmuz 2017, 19:22 »
Önce FA'lere imza attırırsın, bird hakları bizde olduğu için sıkıntı olmadan uzatırsın. En azından Randle da olur da KCP 1 yıllık oyuncu olduğu için onda ne olur bilemiyorum.

Cap hold'lar yüzünden bird right'ına sahip olsak da söylenen Lebron+George senaryosu için ikisinin de fedakarlık yapmadığı senaryoda Randle gidici olabilir. Ben şahsen Lebron'un gelmesine çok karşıyım, Paul George'un güzel olabileceğini düşünüyorum. Oyuncuların bir takımda efsane olmasını seven eski görüşlü bir bakış açısına sahip olmamdan kaynaklanıyor tamamen bu, kısmen de Lebron'un genel olarak kişiliğini sevmememden.

Asıl konuya dönersek Lebron bir Clevland ve Miami efsanesi, Paul George'unsa başarılı bir Pacers kariyeri var ama Reggie Miller gibi bir Pacers efsanesi olduğu tartışılır özellikle ayrılış şeklinden sonra. Paul George'un Lakers'ta isim yapmasını izlemek keyifli olabilir ama şu anki kadroya baktığımda bu iki oyuncuyu almadan da yolumuza devam edebileceğimizi düşünüyorum.

Lopez takasını ne kadar ben de ilk anda şok ve tepkiyle karşılamış olsam da özellikle kucağımıza düşen KCP ile birlikte ve Lonzo'nun(ki benim beklentim kolej maçlarını izlediğimden beri yüksekti) beklentilerimi aşan Yaz Ligi performansından sonra, şu an ki öngörülen Lakers 5'inin(Lopez-Randle-Ingram-KCP-Lonzo) çok uyumlu olduğunu düşünüyorum. Parçalar birbiriyle uyumlu duruyor, en azından kağıt üstünde ayrıca ben Randle-Ingram-Lonzo 3'lüsünün her sene üstüne koyarak Lakers'ın aradığı genç yıldızlar olabileceklerini düşünüyorum.

Çevrimdışı juvares

  • Rookie
  • *
  • İleti: 30
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2018, 20:46 »
Lakers'ın 2018 planları üzerine bir yol haritası yazmıştım, biraz geç oldu ama buradan da paylaşayım, okumak isteyenler olabilir (dikkat uzun yazı ;) ) :

http://trendbasket.net/lakers-dimyatin-pirinci-mi-evdeki-bulgur-mu-kose-yazisi/

Çevrimdışı vence

  • Administrator
  • Rookie
  • *****
  • İleti: 167
  • Bombardier

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,757
  • smartass *

Çevrimdışı Pardus

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 355
  • MAMBA 4 LIFE
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #14 : 09 Şubat 2018, 01:52 »
https://twitter.com/Mike_Bresnahan/status/961697870066798592

Tam bir “yiğidim seni tanımak istiyorum” cevabı. Şapkadan kanguru çıkacak sanırım

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #15 : 17 Nisan 2018, 18:31 »
Buralar baya inaktif ama bir kaç şey yazalım bakalım buraya,

Banko takımda kalması beklenenler:

Lonzo Ball:Sayılı pasörlerden biri olacak denilen bir oyuncuydu ama şu ana kadar en etkileyici özelliği all-around oyunu oldu bence. Pas yeteneği cidden etkileyici ama tam klasik tipte bir playmaker değil daha takımın temposunu yöneten bir veteran oyun kurucu gibi. Drive kick ve Pick&Roll oyununu geliştirene kadar da elit+ pasör sayılmasa da ilginç bir saha görüşü ve inanılmaz bir reaksiyon süresi var. Aynı zamanda pozisyonuna göre elit bir ribaundçu, prime yıllarında 8-10 ribaund ortalamayla oynasa şaşırmam sanırım. Beni asıl şaşırtansa savunması. Pek çoklarına göre savunmada rezil olmasını beklemiyordum ama o gitti vezir oldu. Lonzo'nun oynadığı maçlarda Lakers savunması elit düzeylere çıkıyor. Hem savunma reaksiyonları çok hızlı hem de switchlerde çabalayarak fiziği yettiği kadar kendini ezdirmiyor. Güçlendikçe elit bir savunmacıya dönüşecek gibi duruyor ve aslında en çok eleştirilen özelliği savunmasıydı şut şekli dışında.
Şimdi geldik asıl konuya, rezalet bir şut yılı geçirdi. Beni aslında saha içi ve üçlük yüzdeleri çok şaşırtmadı ama faul atış yüzdesi ve atış mekaniği cidden çok hatalarla dolu. Geliştirmesi çok zor değil ama yine de bir sorun. Geliştirmesi gereken 3 konu var temelde;Güçlenmek-Dribbling yeteneğini geliştirmek-Faul yüzdesi. İlk iki konu zaten pota dibinden bitirmesini ve sezon içinde yorulduğu zamanlarda bozulan yüzdelerini toparlayacaktır.

Brandon Ingram: The Untouchable(Dokunulmaz) olan oyuncumuz sezon başında acaba beklenti çok mu gereksiz yükseltildi Magic tarafından dedirtti ki ben de demiştim kendi içimden. Çaylak sezonu 8 atıp ikinci yılı 20 atan oyuncu yok bildiğim kadarıyla tekrar bakarım bunu kontrol amaçlı. Ama Ocaktan sonra özellikle Şubat aylarında 20ppg'nin çok da abartılı bir hayal olmadığını gösterdi ve Şubat ayından sonra sakatlanana kadar 19-5-5 ortalamalarla oynadı. Çok konuşmaya gerek yok aslında ama Ingram da geçen sene Lonzo gibi BUST BUST BUST denen bir oyuncuydu, fiziksel gelişimin bu tarz ince fizikli çaylaklarda ne kadar önemli olduğunu ve aceleci davranılmaması gerektiğini gösterdi bence. Biraz daha fiziğini geliştirip yaptıklarını keskinleştirince all-around star olma potansiyeli hiç de abartı değil gibi duruyor.

Kyle Kuzma:Beklentileri darmaduman eden adam oldu resmen. Ne zaman soğuyacak diye bekleye bekleye ocak ayını bulduk. Ocak-Şubatı kötü geçirdi, tabi bu kendi standartlarına göre benim ondan tüm sezon beklediğim standartlar onun kötü ayları oldu, Marttan sonra tekrar Kuzmania döndü. İlginç bir oyuncu ve potansiyeli hakkında hiçbir fikrim yok. Eğer şu an yaptıklarını keskinleştirip, offseasonda biraz güçlenip biraz playmaking yeteneğini geliştirirse cidden en önemli skor opsiyonumuz bile olabilir. Bunu 27.sıradan seçtiğimiz bir oyuncu için söylemek hala çok garip geliyor.

Josh Hart:Benim en çok beklentim olan steal adayımızdı aslında, tam bir Spurs oyuncusuyum diye bağırıyordu scouting videolarında. Ne kadar güzelki sonunda bu tarz oyunculardan birini biz draft ettik ve benim yüksek beklentilerimi bile aşmayı bildi. Kendi sınırlarını çok iyi biliyor bu da yüzdelerine yansıdı genel olarak. Aynı zamanda inanılmaz güçlü, akıllı ve eforlu bir savunmacı. İleriye dönük bu takımın her pozisyonu switchlemesini sağlayıp ribaund konusunda da geriye düşmemesini sağlayacak gibi duruyor. Biraz Kuzma gibi playmaking yeteneklerini geliştirirse, ki bu yaz en çok bunun üzerine çalışacağım demiş, cidden inanılmaz bir görev adamı-ilk 5 oyuncusuna dönüşebilir.

Kalmasını İstediklerim:

Julius Randle:Bu sezon 82 maç oynayan ve sezon genelinde belki de en iyi oyuncumuzdu. Özellikle ilk 5'e yerleştikten sonraki 19-9-3 ortalamaları ve Şubat-Mart aylarındaki performansıyla bu takımda kalması gerekenlerden biri olduğunu kanıtladı. Şutunu geliştireceğine boyalı alanda elit bir bitiriciye dönüştü, aynı zamanda yazın ağır bir çalışma temposuyla geliştirdiği fiziği sayesinde 1-5 arası herkesi iyi düzeyde savunan bir oyuncuya dönüştü. Şu an tek eksiği oyununu bir sonraki seviyeye çıkaracak bir orta mesafe-3'lük şutu kaldı. Konsantrasyon sorununu da bu sene geliştirse de seneye daha da üstüne koyarsa cidden all-star sınırında biri oyuncu olabilir. 4 yıllık 80M'a kadar olan kontratlarda tutulması taraftarıyım ama Dallas-Atlanta gibi cap space'i olan genç takımlar bizi ikilemde bırakmak için Max verirse Maginka ikilisi nasıl bir yol izler bilemiyorum.

Brook Lopez: Çok istikrarlı bir sezon geçirmese de skor potansiyeli ve pota savunması nedeniyle şartlar olgunlaşırsa tutulması gerektiğini düşündüğüm bir oyuncu. Bazen çok trigger happy moduna girip Curry gibi 9 metreden üçlük kaldırsa da genel olarak pozitif bir katkı verdiği kesin. Özellikle Randle tutulursa oluşabilecek spacing problemi ve güçlü uzunları belli dönem yavaşlatma görevini üstlenebileceğini de gösterdi bence. Mid-level exception seviyelerinde bir kontratı kabul ederse kesinlikle tutulmalı, tabi 1+1 takım opsiyonu şeklinde olursa tadından yenmez.

Kentavious Caldwell Pope: Hiç beklenmedik bir şekilde, özellikle mapus ayındaki rezalet performansı yüzünden, etkileyici bir sezon geçirdi. Tam bir 3&D oyuncusuyum diye bağırdı adeta. Bu 2018 FA'si boş geçerse tek senelik takımda tutulabilecekler listesinde 1 numara bence. Ama uzun vadede Josh Hart'a daha çok güveniyorum.

Isaiah Thomas: Bu biraz daha karışık bir konu. Bu adam 2017 yılında MVP sıralamasını 5. bitirmiş, doğunun en iyi galibiyet yüzdesiyle bitiren takımının skor lideriydi. Ne kadar fiziksel sınırları yüzünden üzerinden gelinemeyecek defektleri olsa da, sezonu erken kapatıp sezon arasını önümüzdeki sene sağlam dönmek için harcayacak bir IT'ye ben 1 yıllık kendini kanıtla kontratı vermeye sıcak bakarım. Tabi 6.adam rolünü kabul etmesi şartıyla. Lou Will rolünü ondan daha iyi oynayabilecek bir FA da piyasada yok zaten.

Alex Caruso: Çok ilginç bir tarzı var bu çocuğun/veteran görünümlünün. Saha görüşü belli bir düzeyin üstünde, iyi ribauntçu, çabalayan bir savunmacı, NBA seviyesinin bir tık altında bir atletizmi var. Lonzo Ball light gibi oynuyor resmen. 3.pg olarak rotasyonda kalmasını isterim.

Thomas Bryant: Bir başka G-league yıldızımız. Skillset'i tam bir modern uzun arayan takımın ıslak rüyası. 3lük atan 213 boyunda 225 kulaç açıklığında bir pivot. 3lük atan derken öyle spotup'lar değil sadece stepback'lerle falan atıyor, baya ilginç bir adam. Ama patlayıcılık seviyesi şimdilik yetersiz görünüyor. Fiziksel olarak gelişimine bağlı olarak birkaç sene içinde rotasyonun vazgeçilmez bir parçası olabilir gibi duruyor o yüzden ben kalsın neler yapıyor görelim derim.

Free Agency Hayalleri

Paul George:

Edit devamı gelecek
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2018, 22:18 Gönderen: yituruz »

Çevrimdışı vence

  • Administrator
  • Rookie
  • *****
  • İleti: 167
  • Bombardier
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #16 : 29 Haziran 2018, 18:07 »
Mevcut ortamda LeBron ile Paul George gelsin, Deng'i stretch edip Randle'ı tutalım. Kawhi için de önümüzdeki sene kontratı bitince eldekilerle sign and trade yaparız yöntemi en mantıklı gibi görünüyor. Bu şekliyle hem Spurs'e eldeki genç parçaları vermemiş olur, hem kadro derinliğini kaybetmemiş oluruz.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #17 : 30 Haziran 2018, 12:48 »
Mevcut ortamda LeBron ile Paul George gelsin, Deng'i stretch edip Randle'ı tutalım. Kawhi için de önümüzdeki sene kontratı bitince eldekilerle sign and trade yaparız yöntemi en mantıklı gibi görünüyor. Bu şekliyle hem Spurs'e eldeki genç parçaları vermemiş olur, hem kadro derinliğini kaybetmemiş oluruz.

Deng'i strecth edip Randle'ın cap holdunu salınca anca Lebron+Paul George geliyor. Deng+Draft Hakları karşılığında boş cap açmadıkça o senaryo olmayacak yani ne yazik ki.

Şu an 8-10 senaryo var ve 2 gün içinde büyük çoğunluğu belli olacak ama benim de istediğim gençleri kaybetmemek. Hem çok keyifli bir 2018 sezonu yaşattılar hem de dediğin gibi kadro derinliği için de önemli parçalar olacaklar.

Çevrimdışı vence

  • Administrator
  • Rookie
  • *****
  • İleti: 167
  • Bombardier
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #18 : 01 Temmuz 2018, 00:26 »
Deng'i strecth edip Randle'ın cap holdunu salınca anca Lebron+Paul George geliyor. Deng+Draft Hakları karşılığında boş cap açmadıkça o senaryo olmayacak yani ne yazik ki.

Şu an 8-10 senaryo var ve 2 gün içinde büyük çoğunluğu belli olacak ama benim de istediğim gençleri kaybetmemek. Hem çok keyifli bir 2018 sezonu yaşattılar hem de dediğin gibi kadro derinliği için de önemli parçalar olacaklar.

Seneye Kawhi serbest olacak. Bu istediği takımla imzalayabileceği anlamına geliyor. Cap'i boş herhangi bir takımla yapılacak sign & trade ile Kawhi'ı alabiliriz. Kawhi'ı ikna edemeyecek, cap boşluğu olan ama genç yetenek arayan takımlara bizimle takas işine girmek eldeki gençlerden verdiğimiz durumda cazip gelecektir. Dolayısıyla Deng+Draft hakları karşılığında boş cap açılmasa da bu senaryo gerçekleşebiliyor.

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,757
  • smartass *
Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
« Yanıtla #19 : 01 Temmuz 2018, 18:25 »
PG gitti, LeBron Sixers'la görüşüyormuş, Kawhi konusunda da bir gelişme yok. Yaza contender olma hayaliyle başlayıp tanking yapan bir takımla baş başa bulabiliriz her an kendimizi.

2023 Draft'ı çok iyi olacak diyorlar.