Gönderen Konu: 2017-18 Maç Takibi  (Okunma sayısı 18588 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #20 : 30 Ekim 2017, 10:59 »
Daha çok gençler diyerek, gereken rekabetin içine oyuncuları sokamazsan, yıllardır genç olan Wolves durumuna düşersin.. Hep genç olarak kalırlar sonra gelişmiyorlar diyerek senelerce bekler dururuz..

Ben tersi bişey söylemiyorum ki sadece bu sezon çok iyi yerde bitirmek gerçekçi değil diyorum, gençlere yardım edip takımı yukarılara çıkarıcak oyuncular yok elimizde. Batıdaki diğer takımlara ve kadrolara bakarsak aradaki farkı daha iyi anlarız. Oyuncular da laylaylom bir havada değil zaten gelişmek için çabalıyorlar.

Bir de bu Wolves olayı çok dillendiriliyor bu şekilde ama onlar kısa süre içinde beklenen patlamayı yapamadı diye herkes o şekilde olacak diye bir durum yok. Zaten adamlar da daha 22 yaşında yani. Atıyorum Curry ve Klay ilk sezonlarında Warriors'ı rakabetin içine soktular mı hemen. İlk playofflarında Curry 24 yaşındaydı. Gerekli gelişimi gösterince ve başarıya uygun ortam hazırlanınca uçuşa geçtiler.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 338
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #21 : 31 Ekim 2017, 19:20 »
Bu takımda oyuncuların kendilerini belli bir seviyede geliştireceğini ben de düşünüyorum ama, çok çok büyük bir kısmı bunu lakers'da yapamayacaklardır. Çünkü pek çoğunun çıtalarının belli olduğuna inanıyorum.

Ball ve Kuzma'yı bir kenara koyuyorum. Hem ilk seneleri, hem de şimdiden takımdaki en iyi iki oyuncu konumundalar. mevcut gelişimleri bile, 2-3 senedir bu takımda olan Clarkson, Randle, Ingram, Zubac gibi "yeteneklerin" önünde.

Bu dört oyuncu bir gün gelişebilirler, fakat Lakers'ın onlara bu süreyi tanıyacak bir takvimi yok. Lakers'ın plan belli. Bu yaz Lebron/George/Cousins'den ikisini alıp, seneye contender olmak.

Bu da şu anlama geliyor: Seneye bu ikiliyi contender seviyesinde destekleyebilecek oyuncular kalacak, diğerleri gidecek. Ben şahsen bu dörtlüde öyle bir potansiyel görmüyorum. İçlerinden belki Ingram yedek oyuncu olarak değer taşır. Onun da şutu yok.

Elimde Twolves gibi Towns-Wiggins olsa, yahut GSW gibi Curry-Thopson-Green olsa daha fazla beklerim. Fakat bu adamların o seviyeye ulaşmayacakları da artık ayan beyan ortada gibi.

2 Süperstar+Ball+Kuzma'lı bir ilk beş. Üstüne kenardan Ingram+Hart. 2-3 de contendara yamanacak oyunun iki yönünü de oynayabilen veteran ile seneye Lakers mis gibi takım olur.

Bunları neden anlattım: Çünkü evet bu sene takımın gelişim senesi olarak planlandıysa da, bu takımdan seneye sadece 2-3 oyuncu kalacağı için, çok da önesememek gerek sanki. Ball-Kuzma ve Hart gelişsin yeter.

Bir de oldukça heyecanlı bir ara transfer sezonu bekliyorum.

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #22 : 01 Kasım 2017, 16:24 »
Oynamaya çalıştığımız sistemi tam anlamıyla sahaya yansıttık Detroit maçında, büyük keyif verdi takım. 30 asist ve 17 fast break sayımız var, topu çok iyi hareket ettirdik maç boyunca. Çok fazla top kaybı da yapmadık. Top elimize geçtiği anda direk Lonzo'ya atmıyoruz, topu kim aldıysa hızlı bir şekilde sürüyor ve takım da aynı şekilde hücuma çıkıyor. Ayrıca şutlarımız da iyiydi, %50 ile hücum edip biraz da savunma yapınca kazanmamız çok da zor olmadı. Takımda herkes çok iyiydi, tam 7 oyuncumuz çift haneli skor üretti, Lopez de 8 sayıyla bitirdi.

Ingram bana göre kesinlikle maçın yıldızıydı. Hazırlık maçlarındaki ve normal sezonun ilk birkaç maçındaki ölü toprağını atmış gözüküyor, son maçlarda takımın en iyilerinden hep. Özgüveni yükseldi hücumda çok etkiliydi hem attığı sayılarla hem de takımı yönetirken verdiği paslarla. Savunmada da gayretli ve iyiydi, 4 top çalması ve 1 bloğu var. Maçı da 13 sayı, 5 ribaund ve 6 asistle bitirdi.

Lonzo da aynı şekilde özgüvenli ve etkili bir performans ortaya koydu. Birkaç tane çok şık pası vardı. Şut anlamında üçlük de attı, orta mesafe de soktu zamanla iyiye gideceğine ve yüzdesi yükseleceğine inanıyorum. 13 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve 0 top kaybıyla oynadı.

Kuzma yine maçın en iyilerindendi, 20 dakikada 4'te 4 üçlükle toplamda 16 sayı attı. Ayrıca 6 ribaund ve 3 asisti var. Genelde skor olarak ön plana çıkıyor ama oynadığı yere göre pasları da gayet iyi. Bazen havada sokcak paslar veriyor, bugün de vermiş 1 tane yine.

Nance Jr yine savunma gayreti, ribaundları ve bitirişleriyle etkili oldu. Savunmada fark yaratıyor gerçekten, 3 top çalması var. 14 sayı ve 12 ribaundla da double double yaptı.

Randle da kenardan gelip çok iyi katkı yaptı, benchten gelmesi sıkıntısını aşmış gibi gözüküyor. Girdikten sonra üst üste bireysel sayılar attı. 17 dakikada 17 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle bitirdi maçı.

KCP de bekleneni verdi, bu sistemin kritik bir faktörü alabiliyor sahada. Hızlı hücumlarda ve topun dolaşmasında etkin rol oynadığı zaman çok daha verimli oluyor.

Hart da oynadığı her maçta çok olumlu sinyaller veriyor bana göre hem savunmada hem hücumda.

Ek olarak Bogut da 9 dakika süre aldı ve önceki maçlara göre daha hazır gibi gözüktü.

Çevrimdışı Peace

  • Rookie
  • *
  • İleti: 36
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #23 : 03 Kasım 2017, 08:07 »
18 sayıdan geri geldik, KCP son saniye 3lük ile eşitledi fakat Lillard fişimizi çekti. Sağlık olsun güzel oynadık. Ingram son saniye öyle mi defans yapılır mübarek?

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #24 : 03 Kasım 2017, 08:22 »
İlk ceyrekteki Portland rüzgarında sonra baya iyi getirmiştik maçı son dakikalara kadar. 4-5 sayı öne geçtiğimiz bölümde tempoyu düşürüp oyunu tutacağız diye kendi rüzgarımızı kaybettik, yazık oldu.

Çevrimdışı Ko8e_Bryant

  • Rookie
  • *
  • İleti: 20
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #25 : 03 Kasım 2017, 09:43 »
18 sayıdan geri geldik, KCP son saniye 3lük ile eşitledi fakat Lillard fişimizi çekti. Sağlık olsun güzel oynadık. Ingram son saniye öyle mi defans yapılır mübarek?

Lillard topu kasten uzaktan aldı ve içeri girecek gibi mesafe bıraktı. Ayan beyan belliydi fade away atacağı; maalesef her zamanki gibi hayal kırıklığı oldu Ingram...

Çevrimdışı Damar

  • Yönetici
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,016
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #26 : 03 Kasım 2017, 10:15 »
Lanzo bu maçta etkili olamasa da her geçen maç izlediğimde (herkesin dillendirdiği gibi) daha fazla J. Kidd'e benzetiyorum. Lakers'ın mutlaka sert bir savunmaya ve hızlı hücuma yatkın bir kadro yapısına sahip olması gerekiyor. KCP son iki maçta oyun karakterini yansıttı. Takımın geleceğinde kendisine mutlaka yer verilmesi görüşündeyim. P. George'dan daha hayırlı olur. Ingram penetreleri dışında ne savunma da ne de hücumda hiç bir şeyi vasatın üstünde yerine getiremiyor cidden. Pas yeteneği bu takımın ihtiyacı olan bir kalem değil. Set hücumunda oyunun ondan kurulması zaten bitiriciliği kısıtlı olan takımı daha da kısıtlıyor. Kuzma inanılmaz bir şans. Lanzo'nun hükmettiği, Kidd gibi riboundu alıp hızlı hücumu kendi başlattığı (yaz liginde defalarca yaptılar), sert ve herşeyi değişebilen bi savuma sisteminde, 3 numara pozisyonunda Ingram'ın sunabileceğinden çok daha fazlasını sunabilir.

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #27 : 03 Kasım 2017, 12:00 »
Abi Ingram'ı çok gömüyorsunuz bence. Adam son maçlarda gayet iyi oynadı. Paul George'un falan 20 yaşında hatta 21 yaşında falan neler yaptığına bir bakın. Elimizde böyle bir potansiyel varken neden 20 yaşında silme noktasına geldiniz anlamak güç.

Son pozisyonda da tabiki daha sıkı bir savunma yapabilirdi ama gören de turnike attırdı falan sanacak. Adam step back yaparak üçlük çizgisinin 1-1.5 metre gerisinden fade away kaldırıyor, Ingram da el gösterebilmiş ancak. Bu şekilde attığı ilk clutch değil.

Çevrimdışı organic soap

  • Rookie
  • *
  • İleti: 11
  • - Ball
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #28 : 03 Kasım 2017, 17:11 »
Maçı 18 sayı gerideyken açtım ve izlediğim bölümde sahada güzel bir performans vardı. Nurkic'e çözüm bulamamak dışında memnun kalmadığım bir durum yoktu. Son çeyreğin belirleyici dakikalarında yapılan birkaç top kaybı-hem de kolayca basket bulunabilecek fast breakler sırasında-, kaçan fauller ve güvenilir bir el eksikliği nedenleriyle maç kaybedildi.

Ingram'ın performansından memnunum. Özellikle de onun sürükleyici bir oyuncu olmaktan ziyade bir tamamlayıcı olduğu konusunda kendimi ikna ettiğimden beri. Yaygın hayal kırıklığının önemli bir sebebi beklentilerin gerçekçi olmaması.

Lonzo'nun oyun karakterini ve karar mekanizmasını anlayabiliyorum ancak agresifliği şimdiye dek beni tatmin etmedi. Henüz çaylak olduğunu da göz önünde bulundurmakla birlikte hücumun daha fazla içerisinde bulunmalı. Skor ürettiği oranda oyun kurması kolaylaşacaktır.

Kuuuuuuuuz!

Çevrimdışı Peace

  • Rookie
  • *
  • İleti: 36
Ynt: 2017-18 Maç Takibi
« Yanıtla #29 : 03 Kasım 2017, 19:57 »
Ingram konusunda benim delirdiğim tek şey çok zorlaması. Hiç olmayacak yerden fiziksel olarak da rahat olmamasına rağmen hep şutu zorluyor. Bunu da maçın en kritik anlarında yapıyor. Bu sabah ki maçta da aynısı oldu, tam öne geçtik 103-100 haydi ayağa kalkıyoruz derken saçma sapan mid rage kaçırdı.

Bugün 5-11 L
Detroit 6-12 W
Utah 7-14 L
Toronto 3-9 L

Bu sezon en iyi oyunu 9-14 Suns maçı. Hayır sen yine atış kullan eyvallah ama basit mid rage kaçırınca ben deliriyorum burda. Lonzo ise bir türlü sayı makinesine dönemedi belki oyununu sayı üzerinden değil de ass, rib üzerinden kurmayı planlıyor eyvallah o da güzel fakat biz de besleyecek düzgün isabetli oyuncu yok. Tüm lig 3pt oyununa dönmüşken bizde ise Lopez 3lük deniyor attığı isabet maç başına 1-2 :D

Sonumuz hayrolsun