Gönderen Konu: G.O.A.T. Kim sizce?  (Okunma sayısı 172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,554
G.O.A.T. Kim sizce?
« : 13 Kasım 2023, 15:04 »
Çok büyük bir muhabbetin başlangıcı olsun.

Sizde NBA tarihinin en iyisi kim?

Ben 90 doğumluyum. Götünden başından Jordan'a ve bayağı uzun süre Kobe, Lebron, Shaq ve Duncan'a yetiştim.

Benim şahsi görüşüme göre gördüğüm en iyi basketbol oyuncusu (devamlılık, yetenek, heyecan vericilik vs. bir tomar şeyin toplamı) LeBron James...

Sizden ricam duygusallığınızı bir kenara koymanız. Sizce en iyisi kim?

Dediğim gibi sizden ricam estetiğin, istatistiğin, takıma etkinin, liderliğin toplamı olarak değerlendirmeniz.

Çevrimdışı kaan

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 441
Ynt: G.O.A.T. Kim sizce?
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2023, 18:18 »
Bence GOAT Jordan'dır, BOAT (best) yani en iyi LeBron'dur. Daha komple, daha iyi basketbol oynayan LeBron olsa da aşağıda kendimce sıraladığım sebeplerden asla GOAT olamayacağını düşünüyorum:

- Jordan'ın karizması, maskülenliği: Kazanma hırsı bürümüş, göz göze gelmeye korkacağın o bakışlar. Saha dışında da çok daha maço bir görüntü: deri ceket, halka küpe, purosu, güneş gözlükleri. Manyak bir çalışma azmi ama işte yanında kötü alışkanlık diyebileceğin kumarı da var. Takım arkadaşlarını dövüyor. Ayakkabımı cumhuriyetçiler de alıyor diyor. Örnek vatandaş gibi göstermiyor kendini. LeBron'un hayır işleri, sosyal konulardaki tutumu çok daha örnek vatandaş ama o maço serseri tavır greatness hikayesine daha çok katkı sağlıyor.

- Hikaye gelişimi: Kariyeri çok ideal gelişti. Play-off'ta her sene üstüne koya koya tur atladı, yenile yenile yenmeyi öğrendi. En önemlisi bir kere kazandıktan sonra bir daha hiç kaybetmedi. Herifin kariyerindeki son şutu şampiyonluk getirdi.

- Erişilebilirlik: Burası tamamen teknolojiyle ilgili bir konu ve buradaki tezim: "bundan sonra ne olursa olsun kimse goat adayı bile olamayacak" tadında. 90'lı yıllarda Amerika dahil bir çok yerde NBA maçı izlemek, özet görmek en iyi hareketleri görmek çok zordu. Genelde rivayet gibi yayılırdı, NBA Action'da gördün gördün, bir sonraki gün okulda gören görmeye üstüne koya koya anlatır o smaç, o crossover , o blok bir mit haline dönüşürdü. Şu an millet maç izlemeyim instagramda sadece highlight izliyor. Aynı şekilde Jordan'ın özel hayatını da çok bilemezdik, LeBron'un her salı evinde çıkan yemeği biliyoruz.

- LeBron'un Miami'ye gitmesi.

Çevrimdışı Kvothe

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,106
Ynt: G.O.A.T. Kim sizce?
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2023, 18:50 »
Bana göre LeBron James. Ama neden genel kanı hiçbir zaman LeBron lehine olmayacak onun sebebini de uzun uzun yazmak yerine aşağıdaki yazıyı kesinlikle tavsiye ederim.

https://fularsizentellik.com/journal/2017/5/7/efsane

Bu arada GOAT konusunda Jordan'ı kafamda LeBron'un yanına yerleştirsem de, sadece basketbolcu olarak baktığımda Curry, Durant gibi isimleri Jordan'dan daha iyi görüyorum o da ayrı mesele.