LakersTR Forum Sayfaları

LakersTR Kürsü => Arşiv => Konuyu başlatan: Jr. Kobe - 09 Temmuz 2017, 18:01

Başlık: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Jr. Kobe - 09 Temmuz 2017, 18:01
Hepimiz sürekli kafamızın bir köşesinde önümüzdeki yaz için planlar yapıyor, hayaller kuruyoruz. Bu başlık altında bunları toparlayalım istiyorum.

Cap'i 2018 yazı için şimdiden olabildiğince boşalttık. Lopez'in 22, Brewer'ın 7 milyonluk kontratları sene sonunda boşa çıkacak. Jul Randle'ın da kontrat yılı. Onun bu seneki durumu ne olacak, vücudu gibi oyununu da ciddi anlamda geliştirecek mi? Geliştirirse yüklü bir kontrat isteyecektir, muhtemelen veremeyiz. Ama 20-12'lik bir oyuncu olup, savunma kısmında da kendini geliştirmiş olarak dönerse her şey olabilir. Clarkson'ın yine bu sezonki performansı kritik olacak, onun 11 milyonluk kontratından takas yoluyla kurtulmak isteyebiliriz. Bu sezon iyi performans göstermesi gerekecek, ki Lonzo ile bu fazlasıyla mümkün. Deng'in kabus kontratından kurtulabilecek miyiz? Ki kurtulursak baya efsane olur.. Ve daha bir sürü soru işareti..

"İçerde" durumlar böyle.

Gelelim dış transfere.. Rob ve Magic, 2018 yazında en büyük hedeflerinin 2 max kontratlı oyuncuyu kadroya katmak olduğunu söylediler. Bunlar kimler olacak? Paul George kesin Lakers'a katılacak mı? LeBron James, Demarcus Cousins, Russell Westbrook...

Şu an için PG'nin geleceğine kesin gözle bakıyoruz. Peki böyle kabul edersek, yanına gelecek adam kim olacak veya olmalı? Örneğin mevcut şartlarda LeBron oldukça kuvvetli bir ihtimal gibi duruyor. Peki 34 yaşında olacak LeBron James'e yüklü ve uzun bir kontrat verip takımı direkt şampiyonluğa odaklı ama biraz daha riskli bir hale getirmek Lakers için akılcı bir hamle olacak mıdır? Paul George ve LeBron'a maksimum kontrat verdikten sonra çevresini nasıl düzenleyebiliriz?

Ki buna ekstra bir parantez açmak istiyorum. Bence seneye, vereceğimiz max kontratlı süperstarlardan çok etrafına dizilecek adamlar kaderi belirleyecektir. Açıkçası hedefler, Franchise, Los Angeles faktörü vs. ile 2 süperstarla imzalayacağımıza ben kesin gözüyle bakıyorum. Ama onlardan daha çok düşündüğüm etraflarının nasıl bezeneceği. Şampiyonluğu veya şampiyonluk adaylığımızı belirleyecek daha kritik faktörün bu olduğunu düşünüyorum. Mesela Transfer bölümünde hali hazırda konuşmakta olduğumuz Kentavious Caldwell-Pope (http://www.lakerstr.com/forum/index.php?topic=60) böyle bir takımda çok iyi bir görev oyuncusu olabilir. İhtimaller, ihtimaller..

Onun dışında LeBron tabii ki çok büyük topçu ama, benim hayalimde Paul George ve Demarcus Cousins ikilisi var açıkçası. Hem dış skor, hem pota altını çok sağlam tutmuş oluruz. Ayrıca seneye ikisinin de yaşı sadece 28 olacak. Yani hemen değil, 1-2 senelik iddialı olup, şampiyonluğa hazırlanma süreci de yaşayabiliriz. Ki genelde daha sağlıklısı budur. Bu süreçte de takımı güçlendirme, takas opsiyonlarını değerlendirme şansımız sürecektir.

Lonzo Ball
Paul George
Brandon Ingram
Julius Randle
Demarcus Cousins


Bu olabilir mi emin değilim, çünkü Julius'a da max vermek gerekecek muhtemelen. MLE'yi kabul etmeyebilir, hatta MLE hakkımız olacak mı onu kestiremiyorum şu an. Onun yerine farklı bir opsiyon şansı doğabilir. Elimizdeki oyunculardan (Nance, Kuzma) gelişim gösterenlere belki şans verilebilir.

Olabilir de olabilir.. Zaten hazır ortalık durgunken bunlarla ilgili hayal kuralım, teorileri konuşalım istedim. Herkes içindekileri döksün, sessiz kalmayın. :)

Hayırlı forumlar.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Zulada - 09 Temmuz 2017, 19:14
öncelikle eline sağlık çağlar. çok güzel açıklamışsın süreci ve ihtimalleri. müsait bir zamanımda uzun uzun içimdekileri dökücem ben de. sadece kısaca şunu söyliyeyim, ben ne olursa olsun lebron ihtimali varsa tepilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Hollywood - 09 Temmuz 2017, 23:27
Başka bir konuda da söylemiştim bunu. Benim 2018 yazıyla ilgili hayalim biraz domino taşları gibi, bir tanesi diğerlerini tetikleyecektir. Tabi bu kadronun kurulması için Clarkson ve Deng'in kontratlarından kurtulmak ve Randle'la imzalanmaması gerekiyor. Ayrıca büyük ihtimalle lüks vergisi de ödemek durumunda kalıcak yönetim.

Lonzo Ball
Brandon Ingram
Paul George
Lebron James
Demarcus Cousins


Benchten de Zubac, Larry Nance, Kuzma, Josh Hart, Nwaba gibi oyuncular gelir. Ayrıca bu kadar süperstarın olduğu takımlara birçok kaliteli veteran minimum kontratlara geliyorlar. Role player bulmak çok kolay olur. Lebron, PG ve Cousins zaten süperstarlar, üstüne bir de Ingram ve Lonzo'nun da süperstarlığa evrilmesiyle Big 5'ımız oluyor :D

Hayaller bu, bakalım hayatlar ne olucak..
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: RuSTeDSouL - 10 Temmuz 2017, 10:52

Mesela Transfer bölümünde hali hazırda konuşmakta olduğumuz Kentavious Caldwell-Pope (http://www.lakerstr.com/forum/index.php?topic=60) böyle bir takımda çok iyi bir görev oyuncusu olabilir. İhtimaller, ihtimaller..


KCP bir senelik kontrata imzalamaz, bizimkiler de 2018 hayalleriyle kimseye 1 seneden uzun kontrat önermezler. Hali hazırda Deng ve Clarkson'dan da kurtulmaya çalıştıkları şu dönemde..

Randle'ın Bird hakları bizde olduğu için kontrat uzatmak sorun olmaz.. Önce PG ve olursa bir max kontratlı birini daha alırsan sonra imzalarsın böylece cap'i bozmaz..
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Ahkam Kuşu - 10 Temmuz 2017, 14:53
ben de cousins/george'u, lebron/george'a tercih ederi sanırım. eğer lonzo'ya yatırım yapılacaksa, lebron ve lonzo birlikte oynayamaz gibi geliyor.

ama hepsinden öte, eğer cavs bir şekilde carmelo'yu alamaz ise bu yaz, ki houston ihtimali güçleniyormuş onun için, içimden bir ses, allstar arasına doğru lebron'un lakers'a hemen bu sezon takasını konuşuyor olacağız diyor. randle/clarkson/jr/zubac'tan ikisi ya da üçünü içerecek bir paketle, lebron'u alabilir lakers.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: emirilmagnifico - 10 Temmuz 2017, 19:37
Daha bir ay önce final oynamış takımın süperstarı ne çabuk takas dedikodularına karıştı, ilginçtir. İşin kötüsü, bunlar ciddi konuşulacak hamleler oldular zira NBA gücü etrafında toplayan değil, gücü kovalayan oyuncularla dolu bir lig havasına girdi. Bize, en azından bana, basketbolu sevdiren basketbol bu değildi, yetiş ya Kobe.

Ben de, Lonzo'nun iyi performans göstereceğini varsayarak, George/Cousins ikilisinin gelmesini tercih ederim. Fakat ne olursa olsun bir problemimiz var, takımlar yeni yüksek salary cap'lerle ne yapılmasını gerektiğini anlamış değiller henüz. Açık piyasalarda böyle şeyler olur, bir ürünün/çalışanın fiyatı böylesine radikal değişimler sonrası yanlış fiyatlanabilir. NBA'in böyle bir dönemden geçtiğini düşünüyorum. Mesela Otto Porter benim beğendiğim bir oyuncu ama 13.4 sayı ortalamayla 4 yıl 106+ milyonluk kontrat imzaladı. Daha da gelişeceğini düşünerek bu kontratı vermiş olabilirler ancak salary cap'in dörtte birini Otto Porter gibi bir oyuncuya bağlamak bana irrasyonel geliyor. Ki bu kontratı sadece Wizards vermedi, Nets verdikten sonra karşıladılar. Bu piyasa şartlarının henüz anlaşılamamış olması sebebiyle iki süperstar birden bağlamak konusunda iyimser değilim. Umudum odur ki, genç çekirdek bu sene umut versin, playoff yarışında olsun ve piyasa şartları artık anlaşılmaya başlansın. Piyasa şartları anlaşılmaya başlar, genç çekirdek de umut verirse iki süperstarı 30'ar milyondan, belki biraz daha yüksek, bağlarsak tepeye oynayan bir takım kurabiliriz. Aksi halde düşündüklerimiz, başlıkta olduğu gibi hayal olarak kalacaktır.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Jr. Kobe - 12 Temmuz 2017, 16:29
KCP bir senelik kontrata imzalamaz, bizimkiler de 2018 hayalleriyle kimseye 1 seneden uzun kontrat önermezler. Hali hazırda Deng ve Clarkson'dan da kurtulmaya çalıştıkları şu dönemde..
Üstad...

 :serefe:
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: RuSTeDSouL - 13 Temmuz 2017, 09:03
Totem..
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Zulada - 19 Temmuz 2017, 19:38
şunu merak ediyorum.

mesela bu sene kcp ve randle ikisi birden çok iyi bir sezon geçirirlerse ve elde tutmak istersek bunu nasıl başarıcaz? 2 süperstar, kcp+randle ve yan elemanlarla cap durumu ne olucak? daha doğrusu olabilecek mi?
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: RuSTeDSouL - 19 Temmuz 2017, 20:00
Önce FA'lere imza attırırsın, bird hakları bizde olduğu için sıkıntı olmadan uzatırsın. En azından Randle da olur da KCP 1 yıllık oyuncu olduğu için onda ne olur bilemiyorum.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 20 Temmuz 2017, 19:22
Önce FA'lere imza attırırsın, bird hakları bizde olduğu için sıkıntı olmadan uzatırsın. En azından Randle da olur da KCP 1 yıllık oyuncu olduğu için onda ne olur bilemiyorum.

Cap hold'lar yüzünden bird right'ına sahip olsak da söylenen Lebron+George senaryosu için ikisinin de fedakarlık yapmadığı senaryoda Randle gidici olabilir. Ben şahsen Lebron'un gelmesine çok karşıyım, Paul George'un güzel olabileceğini düşünüyorum. Oyuncuların bir takımda efsane olmasını seven eski görüşlü bir bakış açısına sahip olmamdan kaynaklanıyor tamamen bu, kısmen de Lebron'un genel olarak kişiliğini sevmememden.

Asıl konuya dönersek Lebron bir Clevland ve Miami efsanesi, Paul George'unsa başarılı bir Pacers kariyeri var ama Reggie Miller gibi bir Pacers efsanesi olduğu tartışılır özellikle ayrılış şeklinden sonra. Paul George'un Lakers'ta isim yapmasını izlemek keyifli olabilir ama şu anki kadroya baktığımda bu iki oyuncuyu almadan da yolumuza devam edebileceğimizi düşünüyorum.

Lopez takasını ne kadar ben de ilk anda şok ve tepkiyle karşılamış olsam da özellikle kucağımıza düşen KCP ile birlikte ve Lonzo'nun(ki benim beklentim kolej maçlarını izlediğimden beri yüksekti) beklentilerimi aşan Yaz Ligi performansından sonra, şu an ki öngörülen Lakers 5'inin(Lopez-Randle-Ingram-KCP-Lonzo) çok uyumlu olduğunu düşünüyorum. Parçalar birbiriyle uyumlu duruyor, en azından kağıt üstünde ayrıca ben Randle-Ingram-Lonzo 3'lüsünün her sene üstüne koyarak Lakers'ın aradığı genç yıldızlar olabileceklerini düşünüyorum.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: juvares - 02 Ocak 2018, 20:46
Lakers'ın 2018 planları üzerine bir yol haritası yazmıştım, biraz geç oldu ama buradan da paylaşayım, okumak isteyenler olabilir (dikkat uzun yazı ;) ) :

http://trendbasket.net/lakers-dimyatin-pirinci-mi-evdeki-bulgur-mu-kose-yazisi/
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: vence - 08 Şubat 2018, 22:55
https://twitter.com/colezwicker/status/961666868695072770
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Jr. Kobe - 08 Şubat 2018, 23:40
https://twitter.com/Mike_Bresnahan/status/961697870066798592
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Pardus - 09 Şubat 2018, 01:52
https://twitter.com/Mike_Bresnahan/status/961697870066798592

Tam bir “yiğidim seni tanımak istiyorum” cevabı. Şapkadan kanguru çıkacak sanırım
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 17 Nisan 2018, 18:31
Buralar baya inaktif ama bir kaç şey yazalım bakalım buraya,

Banko takımda kalması beklenenler:

Lonzo Ball:Sayılı pasörlerden biri olacak denilen bir oyuncuydu ama şu ana kadar en etkileyici özelliği all-around oyunu oldu bence. Pas yeteneği cidden etkileyici ama tam klasik tipte bir playmaker değil daha takımın temposunu yöneten bir veteran oyun kurucu gibi. Drive kick ve Pick&Roll oyununu geliştirene kadar da elit+ pasör sayılmasa da ilginç bir saha görüşü ve inanılmaz bir reaksiyon süresi var. Aynı zamanda pozisyonuna göre elit bir ribaundçu, prime yıllarında 8-10 ribaund ortalamayla oynasa şaşırmam sanırım. Beni asıl şaşırtansa savunması. Pek çoklarına göre savunmada rezil olmasını beklemiyordum ama o gitti vezir oldu. Lonzo'nun oynadığı maçlarda Lakers savunması elit düzeylere çıkıyor. Hem savunma reaksiyonları çok hızlı hem de switchlerde çabalayarak fiziği yettiği kadar kendini ezdirmiyor. Güçlendikçe elit bir savunmacıya dönüşecek gibi duruyor ve aslında en çok eleştirilen özelliği savunmasıydı şut şekli dışında.
Şimdi geldik asıl konuya, rezalet bir şut yılı geçirdi. Beni aslında saha içi ve üçlük yüzdeleri çok şaşırtmadı ama faul atış yüzdesi ve atış mekaniği cidden çok hatalarla dolu. Geliştirmesi çok zor değil ama yine de bir sorun. Geliştirmesi gereken 3 konu var temelde;Güçlenmek-Dribbling yeteneğini geliştirmek-Faul yüzdesi. İlk iki konu zaten pota dibinden bitirmesini ve sezon içinde yorulduğu zamanlarda bozulan yüzdelerini toparlayacaktır.

Brandon Ingram: The Untouchable(Dokunulmaz) olan oyuncumuz sezon başında acaba beklenti çok mu gereksiz yükseltildi Magic tarafından dedirtti ki ben de demiştim kendi içimden. Çaylak sezonu 8 atıp ikinci yılı 20 atan oyuncu yok bildiğim kadarıyla tekrar bakarım bunu kontrol amaçlı. Ama Ocaktan sonra özellikle Şubat aylarında 20ppg'nin çok da abartılı bir hayal olmadığını gösterdi ve Şubat ayından sonra sakatlanana kadar 19-5-5 ortalamalarla oynadı. Çok konuşmaya gerek yok aslında ama Ingram da geçen sene Lonzo gibi BUST BUST BUST denen bir oyuncuydu, fiziksel gelişimin bu tarz ince fizikli çaylaklarda ne kadar önemli olduğunu ve aceleci davranılmaması gerektiğini gösterdi bence. Biraz daha fiziğini geliştirip yaptıklarını keskinleştirince all-around star olma potansiyeli hiç de abartı değil gibi duruyor.

Kyle Kuzma:Beklentileri darmaduman eden adam oldu resmen. Ne zaman soğuyacak diye bekleye bekleye ocak ayını bulduk. Ocak-Şubatı kötü geçirdi, tabi bu kendi standartlarına göre benim ondan tüm sezon beklediğim standartlar onun kötü ayları oldu, Marttan sonra tekrar Kuzmania döndü. İlginç bir oyuncu ve potansiyeli hakkında hiçbir fikrim yok. Eğer şu an yaptıklarını keskinleştirip, offseasonda biraz güçlenip biraz playmaking yeteneğini geliştirirse cidden en önemli skor opsiyonumuz bile olabilir. Bunu 27.sıradan seçtiğimiz bir oyuncu için söylemek hala çok garip geliyor.

Josh Hart:Benim en çok beklentim olan steal adayımızdı aslında, tam bir Spurs oyuncusuyum diye bağırıyordu scouting videolarında. Ne kadar güzelki sonunda bu tarz oyunculardan birini biz draft ettik ve benim yüksek beklentilerimi bile aşmayı bildi. Kendi sınırlarını çok iyi biliyor bu da yüzdelerine yansıdı genel olarak. Aynı zamanda inanılmaz güçlü, akıllı ve eforlu bir savunmacı. İleriye dönük bu takımın her pozisyonu switchlemesini sağlayıp ribaund konusunda da geriye düşmemesini sağlayacak gibi duruyor. Biraz Kuzma gibi playmaking yeteneklerini geliştirirse, ki bu yaz en çok bunun üzerine çalışacağım demiş, cidden inanılmaz bir görev adamı-ilk 5 oyuncusuna dönüşebilir.

Kalmasını İstediklerim:

Julius Randle:Bu sezon 82 maç oynayan ve sezon genelinde belki de en iyi oyuncumuzdu. Özellikle ilk 5'e yerleştikten sonraki 19-9-3 ortalamaları ve Şubat-Mart aylarındaki performansıyla bu takımda kalması gerekenlerden biri olduğunu kanıtladı. Şutunu geliştireceğine boyalı alanda elit bir bitiriciye dönüştü, aynı zamanda yazın ağır bir çalışma temposuyla geliştirdiği fiziği sayesinde 1-5 arası herkesi iyi düzeyde savunan bir oyuncuya dönüştü. Şu an tek eksiği oyununu bir sonraki seviyeye çıkaracak bir orta mesafe-3'lük şutu kaldı. Konsantrasyon sorununu da bu sene geliştirse de seneye daha da üstüne koyarsa cidden all-star sınırında biri oyuncu olabilir. 4 yıllık 80M'a kadar olan kontratlarda tutulması taraftarıyım ama Dallas-Atlanta gibi cap space'i olan genç takımlar bizi ikilemde bırakmak için Max verirse Maginka ikilisi nasıl bir yol izler bilemiyorum.

Brook Lopez: Çok istikrarlı bir sezon geçirmese de skor potansiyeli ve pota savunması nedeniyle şartlar olgunlaşırsa tutulması gerektiğini düşündüğüm bir oyuncu. Bazen çok trigger happy moduna girip Curry gibi 9 metreden üçlük kaldırsa da genel olarak pozitif bir katkı verdiği kesin. Özellikle Randle tutulursa oluşabilecek spacing problemi ve güçlü uzunları belli dönem yavaşlatma görevini üstlenebileceğini de gösterdi bence. Mid-level exception seviyelerinde bir kontratı kabul ederse kesinlikle tutulmalı, tabi 1+1 takım opsiyonu şeklinde olursa tadından yenmez.

Kentavious Caldwell Pope: Hiç beklenmedik bir şekilde, özellikle mapus ayındaki rezalet performansı yüzünden, etkileyici bir sezon geçirdi. Tam bir 3&D oyuncusuyum diye bağırdı adeta. Bu 2018 FA'si boş geçerse tek senelik takımda tutulabilecekler listesinde 1 numara bence. Ama uzun vadede Josh Hart'a daha çok güveniyorum.

Isaiah Thomas: Bu biraz daha karışık bir konu. Bu adam 2017 yılında MVP sıralamasını 5. bitirmiş, doğunun en iyi galibiyet yüzdesiyle bitiren takımının skor lideriydi. Ne kadar fiziksel sınırları yüzünden üzerinden gelinemeyecek defektleri olsa da, sezonu erken kapatıp sezon arasını önümüzdeki sene sağlam dönmek için harcayacak bir IT'ye ben 1 yıllık kendini kanıtla kontratı vermeye sıcak bakarım. Tabi 6.adam rolünü kabul etmesi şartıyla. Lou Will rolünü ondan daha iyi oynayabilecek bir FA da piyasada yok zaten.

Alex Caruso: Çok ilginç bir tarzı var bu çocuğun/veteran görünümlünün. Saha görüşü belli bir düzeyin üstünde, iyi ribauntçu, çabalayan bir savunmacı, NBA seviyesinin bir tık altında bir atletizmi var. Lonzo Ball light gibi oynuyor resmen. 3.pg olarak rotasyonda kalmasını isterim.

Thomas Bryant: Bir başka G-league yıldızımız. Skillset'i tam bir modern uzun arayan takımın ıslak rüyası. 3lük atan 213 boyunda 225 kulaç açıklığında bir pivot. 3lük atan derken öyle spotup'lar değil sadece stepback'lerle falan atıyor, baya ilginç bir adam. Ama patlayıcılık seviyesi şimdilik yetersiz görünüyor. Fiziksel olarak gelişimine bağlı olarak birkaç sene içinde rotasyonun vazgeçilmez bir parçası olabilir gibi duruyor o yüzden ben kalsın neler yapıyor görelim derim.

Free Agency Hayalleri

Paul George:

Edit devamı gelecek
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: vence - 29 Haziran 2018, 18:07
Mevcut ortamda LeBron ile Paul George gelsin, Deng'i stretch edip Randle'ı tutalım. Kawhi için de önümüzdeki sene kontratı bitince eldekilerle sign and trade yaparız yöntemi en mantıklı gibi görünüyor. Bu şekliyle hem Spurs'e eldeki genç parçaları vermemiş olur, hem kadro derinliğini kaybetmemiş oluruz.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 30 Haziran 2018, 12:48
Mevcut ortamda LeBron ile Paul George gelsin, Deng'i stretch edip Randle'ı tutalım. Kawhi için de önümüzdeki sene kontratı bitince eldekilerle sign and trade yaparız yöntemi en mantıklı gibi görünüyor. Bu şekliyle hem Spurs'e eldeki genç parçaları vermemiş olur, hem kadro derinliğini kaybetmemiş oluruz.

Deng'i strecth edip Randle'ın cap holdunu salınca anca Lebron+Paul George geliyor. Deng+Draft Hakları karşılığında boş cap açmadıkça o senaryo olmayacak yani ne yazik ki.

Şu an 8-10 senaryo var ve 2 gün içinde büyük çoğunluğu belli olacak ama benim de istediğim gençleri kaybetmemek. Hem çok keyifli bir 2018 sezonu yaşattılar hem de dediğin gibi kadro derinliği için de önemli parçalar olacaklar.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: vence - 01 Temmuz 2018, 00:26
Deng'i strecth edip Randle'ın cap holdunu salınca anca Lebron+Paul George geliyor. Deng+Draft Hakları karşılığında boş cap açmadıkça o senaryo olmayacak yani ne yazik ki.

Şu an 8-10 senaryo var ve 2 gün içinde büyük çoğunluğu belli olacak ama benim de istediğim gençleri kaybetmemek. Hem çok keyifli bir 2018 sezonu yaşattılar hem de dediğin gibi kadro derinliği için de önemli parçalar olacaklar.

Seneye Kawhi serbest olacak. Bu istediği takımla imzalayabileceği anlamına geliyor. Cap'i boş herhangi bir takımla yapılacak sign & trade ile Kawhi'ı alabiliriz. Kawhi'ı ikna edemeyecek, cap boşluğu olan ama genç yetenek arayan takımlara bizimle takas işine girmek eldeki gençlerden verdiğimiz durumda cazip gelecektir. Dolayısıyla Deng+Draft hakları karşılığında boş cap açılmasa da bu senaryo gerçekleşebiliyor.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Jr. Kobe - 01 Temmuz 2018, 18:25
PG gitti, LeBron Sixers'la görüşüyormuş, Kawhi konusunda da bir gelişme yok. Yaza contender olma hayaliyle başlayıp tanking yapan bir takımla baş başa bulabiliriz her an kendimizi.

2023 Draft'ı çok iyi olacak diyorlar.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: DeadAsDeadCanBe - 02 Temmuz 2018, 00:46
PG gitti, LeBron Sixers'la görüşüyormuş, Kawhi konusunda da bir gelişme yok. Yaza contender olma hayaliyle başlayıp tanking yapan bir takımla baş başa bulabiliriz her an kendimizi.

2023 Draft'ı çok iyi olacak diyorlar.

Tüm bu gelişmelere ek olarak Sixers, Kawhi için de birçok opsiyonlu teklifle gitmiş Spurs'e. Bu dicki tutmamalıyız.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: vence - 02 Temmuz 2018, 01:28
Bu arada ben eldeki gençlerle devam edip nereye gidebileceklerini görmeye de tamamım. Öte yandan LeBron'un Sixers'a gitme ihtimali olmadığını düşünüyorum. Sandıkları terk etmeyin..
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: ilyasova - 02 Temmuz 2018, 03:18
ve geldi...
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 02 Temmuz 2018, 09:10
buralar değerlenir...
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Pardus - 02 Temmuz 2018, 10:51
Bi' anda Nba'in tekrar en gözde takımına dönüştük... Faal en iyi basketbolcu LeBron geldi, Shaqtin a Fool Mvp'si Mcgee geldi, LeBron'un kriptoniti Stephenson geldi. Forma satışları patlayacak, bronsexual bandwagoncular da cabası. Artık forum da coşar heralde.

Yalnız oyun planımız nasıl olacak, Bron varken Lonzo'yu nasıl kullanacağız? Hızlı aktif Lakers köşelere dağılıp Lebron'un eline mi bakacak???? Walton umarım cavs'in patlak gözlü koçuna evrilmez
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: DeadAsDeadCanBe - 02 Temmuz 2018, 12:12
KCP'yi de 1yr-12m üzerinden tekrardan bağlamışız. Geçen sene müthiş oynamıştı. Kawhi'yı da alırsak of of of!  :tey: :tey: :tey:
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Jr. Kobe - 02 Temmuz 2018, 12:19
KCP'yi de 1yr-12m üzerinden tekrardan bağlamışız. Geçen sene müthiş oynamıştı. Kawhi'yı da alırsak of of of!  :tey: :tey: :tey:
Javale McGee ve Lance Stephenson ile de anlaştığımız söyleniyor. Kawhi da gelirse ortalık baya bir sallanır.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Zulada - 02 Temmuz 2018, 12:32
bir anda cazibe merkezi olduk tabi ki haliyle :)

net şekilde şampiyonluk adayıyız diyebilmemiz için bir süperstar daha lazım ve o da kawhi leonard hazretleri oluyor. ben olacağına inanıyorum.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: saratoga - 02 Temmuz 2018, 15:28
bir anda cazibe merkezi olduk tabi ki haliyle :)

Bu heyecanı tekrar hissetmek harika ama ben şampiyonluk için kawhi ve iyi bir koça ihtiyacımız olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak bu kadar süperstarı idare edebilecek eğer kawhi ve dmc gelirse Walton benim için soru işareti

net şekilde şampiyonluk adayıyız diyebilmemiz için bir süperstar daha lazım ve o da kawhi leonard hazretleri oluyor. ben olacağına inanıyorum.

Bu heyecanı tekrar hissetmek harika ama ben şampiyonluk için hala bir eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. Kawhi veya Dmc de gelse bunları yönetecek ismin Walton olması kısmında çekincelerim var. Umarım iyi olur ama heyecan kısmı iyi iyi
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: ilyasova - 03 Temmuz 2018, 00:26
rajon rondo gelmiş hoşgelmiş. çok hoş bir sezon bizi bekliyor.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Jr. Kobe - 07 Temmuz 2018, 19:03
Takımın hala bir pivota ve şutöre ihtiyacı var. Geçen sezon %38 ile üçlük atıp kariyer rekorunu kıran KCP dışında şutörümüz yok.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 11 Temmuz 2018, 08:44
Takımın hala bir pivota ve şutöre ihtiyacı var. Geçen sezon %38 ile üçlük atıp kariyer rekorunu kıran KCP dışında şutörümüz yok.

Yüzde 39,6 ile atan Hart, 37 ile atan Kuzma, 39 ile atan Ingram dışında evet şutörümüz yok...

Lebron'un gelmesini istemememin en büyük nedeni buydu, bu genç oyuncular çok etkileyici sezonlar geçirdiler ama artık beklentiler birbirine girdi. Takımın pivota ihtiyacı net var ama şutöre o kadar da yok. Lonzo-Kuzma-Ingram-Hart-KCP 5'lisinin ortalama yüzde 38 civarı üçlük atacağını düşünüyorum bu sene ve üstüne Lebron-Lance-Rondo playmaker'lığını Wagner-Svi gibi çaylak şutörleri, Mcgee gibi 15dk pota savunup iyi devrilen uzunu koyarsak sadece Frye gibi veteran bir 5 numarayla kapatabiliriz bu offseason'ı. Ama hala Lopez'i niye tutmadığımızı anlayamadım o ayrı.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: RuSTeDSouL - 11 Temmuz 2018, 09:01
Şut atmak dışında başka bir meziyeti olmadığı için tutmamış olabiliriz. Savunma yok, ekseni etrafında dünyadan yavaş dönüyor, pota altında saksı koysan daha fazla ribaunt alır vs.. 5 numara sıkıntımız olduğu doğru ama bunu kapatacak adam Lopez değil..
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Crazy_Kobe - 11 Temmuz 2018, 09:34
Şut atmak dışında başka bir meziyeti olmadığı için tutmamış olabiliriz. Savunma yok, ekseni etrafında dünyadan yavaş dönüyor, pota altında saksı koysan daha fazla ribaunt alır vs.. 5 numara sıkıntımız olduğu doğru ama bunu kapatacak adam Lopez değil..

Al benden de o kadar. Şut atmak derken de %34'le atan bir adamdan bahsediyoruz. Sezon boyunca 4-5 maç falan verimli oynadı.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 12 Temmuz 2018, 19:42
Lopez bireysel kötü bir ribauntçu olabilir ama Lonzo gibi Hart gibi guard'ların ribauntları toplamasına ve genel olarak takımın ribaunt almasına katkısı büyüktü. 3.4M'a Lopez'i tutmamak bir kar değil. Belki de RFA'lardan renounce edilecek olanları kovalamak için saklamışızdır ama Lopez şöyle böyle kötü demek baya komik kaçıyor. Max alacak bir adam değil ama takıma pota savunması, takım ribaundu, 5 numaradan spacing ve postup katkısı yeterince iyiydi.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Crazy_Kobe - 12 Temmuz 2018, 23:53
İlk 5 başlayan pivotlar arasında saha içi yüzdesi, üçlük yüzdesi, ribaund katkısı olarak en kötü 1-2 pivottan biri. Savunma desen arada sırada zayıf taraftan gelip vurduğu bloklar dışında koca bir hiç. Ribaund konusunda az alıyor ama aldırıyor gibi garip argümanlara gerek yok, ligin ribaundla en alakasız uzunu yıllardır. Koskoca sezonda 4-5 maç iyi üçlük attığı maçlar dışında saç baş yolduran, hücumun %80'inde üçlük çizgisi dışında bekleyip her maç 5 üçlük deneyip %34'le sokan, topla dönerken ya da adım atarken saatler geçen bir adamı bu kadar övmek, bilemiyorum. Bu arada Lopez'le hiç görüşmemişiz ve takıma katma düşüncemiz hiç olmamış. Geçen sezon 50-60 maç izlemiş birisi olarak baya doğru bir karar bana göre.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Ahkam Kuşu - 13 Temmuz 2018, 01:17
Lakers'ın şu andaki sorunu Lopez'in ne kadar iyi ya da ne kadar kötü olduğu değil yalnız. Piyasada Lopez'in alternatifi kalmadı. Ondan daha iyi ribaund alan yahut daha yüzdeli iç/dış şutu olan serbest biri yok. Hele ki Lopez'in imza attığı şu paraya. (Örneğin Greg monroe'yu Lakers'ın ilk beş pivotu olarak düşünmek bile hoş değil.)

Elde bütçe kalmadıysa, bazen "razı olmak" gerekir. 

Lebron bu saatten sonra fikrini değiştirip kısa beşte pivot oynamayı kabul etmez ise, piyasada Lopez'in yerine monte edilecek uzunların tümü yeteneksizlikleri ile göz kanatacak cinsten.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: RuSTeDSouL - 13 Temmuz 2018, 11:07
Kör ölür badem gözlü olur denmiş, hakikaten öyle.. Öncelikle Lopez ile ribaunt kelimesini yan yana koymak basketbola ihanet.

Adam maç başına 4 ribaunt alıyor.

Yukarıda yazılmış, yüzde 34 ile şut atıyor.

Adamın 100 Possessions'a göre sahada olduğunda -3.1, sahada yokken -0.4.

Tüm ligdeki pivotlar içinde savunma sıralamasında 52, tüm oyuncular içinde 241. sırada. Zubac'tan bile geride, düşünün.

Greg Monroe, Alex Len, kontrat uzattı mı bilmiyorum ama Trevor Booker bile bu adamın yaptığından çok iş yapar.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Crazy_Kobe - 13 Temmuz 2018, 11:11
Lakers'ın şu andaki sorunu Lopez'in ne kadar iyi ya da ne kadar kötü olduğu değil yalnız. Piyasada Lopez'in alternatifi kalmadı. Ondan daha iyi ribaund alan yahut daha yüzdeli iç/dış şutu olan serbest biri yok. Hele ki Lopez'in imza attığı şu paraya. (Örneğin Greg monroe'yu Lakers'ın ilk beş pivotu olarak düşünmek bile hoş değil.)

Elde bütçe kalmadıysa, bazen "razı olmak" gerekir. 

Lebron bu saatten sonra fikrini değiştirip kısa beşte pivot oynamayı kabul etmez ise, piyasada Lopez'in yerine monte edilecek uzunların tümü yeteneksizlikleri ile göz kanatacak cinsten.

İyi de Lopez'in anlaşma yaptığı dönemde zaten yoktu fa alternatifi, Magic ve Pelinka da farkında yani bunun. Oyun planımıza dahil bir isim değil belli ki. Geçen seneki takımda bile o kadar serbestlik tanınmasına rağmen hiç verimli olamadı. Bir yerden sonra Walton da umudu kesip dakikalarını azalttı. Kariyerinin açık ara en düşük dakika ortalamasıyla bitirdi sezonu.

Önümüzdeki sezon small ball ve savunma odaklı bir takım düşünüyoruz sanırım. Pelinca ve Magic'in son açıklamaları da buna işaret. LeBron'un etrafına diz şutörleri sisteminden daha farklı bir plan yapmaya çalışıyoruz. Lonzo, Rondo, Kcp, Hart acayip bir kısa savunma rotasyonu. Lance de savunmaya enerji getirecek, Kuzma da 4 numarada iyi savunma yapıyor bence. LeBron da son bir kaç seneye göre daha dengeli oynamalı, tamamen hücumu sürüklemek yerine. Pota altında çok sıkıntı yaşayacağımız anlarda da Mcgee dakika alacak sanırım. Ben de daha iyi bir pota altıyla yola çıkmamızı isterdim ama Lopez deli etti resmen geçen sezon.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 13 Temmuz 2018, 18:55
Yok zaten Lopez'in git gelleri sinir bozucuydu, FO güveniyorum bir planları vardır illaki ama Mcgee maç başına 15dk oynayan bir uzun Zubac ve Wagner da smallball oynamadığımız 5'lerde süre alır. Bana garip gelen hiç smallball 5'imiz olmaması sadece. Lebronun GSW'ye karşı Green ya da Durant'i savunmasına şaşırmam ama Embiid'lere Davis'lere Towns'lara Horford'lara karşı matchup'ımız yok gibi duruyor şu an. Mcgee astım ve ADHD'si nedeniyle uzun sürelerde güven vermez, Wagner ve Zubac NBA seviyesinde kısıtlı sürelerde katkı verecek adamlar. Nerlens Noel minimuma 1+1 temiz olabilirdi cidden, beklemiyordum o kadar ucuza gitmesini.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: DeadAsDeadCanBe - 14 Temmuz 2018, 19:58
Off Season'ın bu olayına çıldırıyorum işte: Her şey ardı ardına gelişip tam tepe noktasında bir anda çarşaf gibi uzanan gece denizine dönüyor.

İşin kötü tarafı en ufak bir haber dahi yok 10 gündür. Kawhi ne oldu? Pivot derdimiz nasıl çözülecek?
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 14 Temmuz 2018, 23:16
Off Season'ın bu olayına çıldırıyorum işte: Her şey ardı ardına gelişip tam tepe noktasında bir anda çarşaf gibi uzanan gece denizine dönüyor.

İşin kötü tarafı en ufak bir haber dahi yok 10 gündür. Kawhi ne oldu? Pivot derdimiz nasıl çözülecek?

Kawhi olayı tam durulmuştu ki tekrar Kawhi'ın kampından Los angeles'a gitmek istiyor 1 year rental istemiyor haberi çıktı dün. Ne olur bilinmez ama Spurs bize Hart+1.tur draft hakkına takas edeceğine serbest piyasada karşılıksız kaybetmeyi tercih eder bence. Şu an Maginka ikilisi de kozların çok yüksek oranda bizde olduğunu bildiği için Ingram'ı vermeyiz muhabbetine geçtiği için bu Lakers-Spurs takası olması çok zor görünüyor.

Pivot kısmına gelirsek de, şu ana kadar tek mantıklı görünen şey her maç 8-10 dakika Lebron'un 5 oynamaya okeyim demesi gibi duruyor. Geri kalan süreleri de 15-20 Mcgee, 15-20 Zubac/Wagner dağıtılabilir. Herkesin burada laf etmesine rağmen minimuma yakın bir kontrata Lopez'in tutulması çaylak ve hazır olmayan pivotlara bağımlılık seviyemizi düşürebilirdi. Noel'e de hallenmedik. Hatta Frye'ı minimuma alırız diyordum o da Cavs'le imzaladı bugün. Geriye Alex Len-Montrezl Harrell ve Clint Capela gibi oyuncular kaldı, tabi sonuncusu imkansız da yine de FA piyasasındaki aklıma gelen uzunları yazayım dedim.

UFA'ya düşecek geçen seneki KCP gibi bir fırsat kovalıyoruz gibi görünüyor ama öyle bir fırsat var mı emin de değilim
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Zulada - 15 Temmuz 2018, 11:31
kawhi gelmezse bütün bu heveslerin çok da anlamı kalmıyor. cavs'ten farkımız olmaz ve doğu yerine batı'da olduğumuz için konferans finali yapma şansımız bile çok düşük.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Jr. Kobe - 15 Temmuz 2018, 23:19
Bizim gençler bu kez de Detroit'i hadım ediyor. Josh Hart yine çok etkili başladı.

İzleyelim.

http://www.sportsstats.me/2018/07/nba-summer-league-e1.html
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Zulada - 15 Temmuz 2018, 23:29
https://twitter.com/gifdsports/status/1018588646914560001
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 17 Temmuz 2018, 09:34
kawhi gelmezse bütün bu heveslerin çok da anlamı kalmıyor. cavs'ten farkımız olmaz ve doğu yerine batı'da olduğumuz için konferans finali yapma şansımız bile çok düşük.

Bu hevesler zaten şampiyon olacağız diye yapılmadı sanki. Bu takım son 5 senedir playoff yapamadı Lakers tarihinin en kötü sekansı. Geçen sezon ilk defa heyecan veren bir takım ortaya çıktı ve bunun üzerine bir süperstar eklendi, diğer gençler üstüne koyacak derken keyif veren bir takım izleyeceğiz. Her sezon 1 takım sadece şampiyon olabiliyor diğer 29 takım kapatıp gitsin mi o zaman?
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: Zulada - 17 Temmuz 2018, 14:35
Bu hevesler zaten şampiyon olacağız diye yapılmadı sanki. Bu takım son 5 senedir playoff yapamadı Lakers tarihinin en kötü sekansı. Geçen sezon ilk defa heyecan veren bir takım ortaya çıktı ve bunun üzerine bir süperstar eklendi, diğer gençler üstüne koyacak derken keyif veren bir takım izleyeceğiz. Her sezon 1 takım sadece şampiyon olabiliyor diğer 29 takım kapatıp gitsin mi o zaman?
yalnızca şampiyonluktan bahsetmemiştim ki? tamam playoff kesin yaparız ama en azından bir konferans finali oynamak lazım. houston ve gsw şu an bizim önümüzde. lebron'un 34 yaşında olduğunu farz edersek hareket alanımız da çok geniş sayılmaz. muhtemelen yavaş yavaş daha çok post oyununa yönelecektir. her türlü çok büyük güç ama 1-2 sene içinde lebron kozunu somut bir başarıya dökmek lazım.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: DeadAsDeadCanBe - 17 Temmuz 2018, 18:58
lebron'un 34 yaşında olduğunu farz edersek hareket alanımız da çok geniş sayılmaz. muhtemelen yavaş yavaş daha çok post oyununa yönelecektir.

Abi yanlış anlama ama ben bu cümleyi 4 senedir duyuyorum. Büyük bir sakatlık yaşamadıkça 3 sezon daha bu seviyede oynayacaktır. Kobe'nin GSW maçında aşili koparmadığını düşün; aynı şey.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: yituruz - 17 Temmuz 2018, 21:34
Abi yanlış anlama ama ben bu cümleyi 4 senedir duyuyorum. Büyük bir sakatlık yaşamadıkça 3 sezon daha bu seviyede oynayacaktır. Kobe'nin GSW maçında aşili koparmadığını düşün; aynı şey.

Yaşlı olması doğru bir konu sonuçta, en büyük etkisi de Kobe'nin son sezonundaki istatistiklerinin etkileyiciliği kadar savunmadaki verimsizliğiydi. Kobe o sezon, biraz da Nash-Howard sakatlık ve uyumsuzluklarının da katkısıyla, tüm hücum yükünü sırtlamaya kalkışmıştı. Bu zaten yorgun bacakların savunmada iyice diğer 4 kişi adam savunması yaparken Kobe'nin ayağı gidince kovalaması ayağı gitmeyince switch yapmasına dönmüştü.

Lebron'u sevmeyen biri olarak Kobe'den çok Karl Malone ya da HIV pozitif olmasa Magic gibi yaşlanacak gibi duruyor(canı sıkılan boş olan 96 Magic videolarına bakabilir youtube'dan). 4 numarada çok efor harcamadan post'tan oyun kurarak veya perde yapıp switchleri zorlayıp mismatch kovalayarak çok rahat geçirir normal sezonu. Gençler enerjisiyle onun açıklarını kapamaya çalışırlar ve zaten bunun için çok uygun parçalar.

Bir önemli nokta daha var yine Warriors hakkında konuşmuş olacağım ama, Lakers'ın yapmaya çalıştığı en temel şey bu FA'de oyunun temposunu istediği zaman düşürüp istediği zaman arttırabilecek playmakerlarla takımı donatmak gibi duruyor. Warriors'ı Rockets'ın zorlamasının belki de en temel nedeni, biraz da underrated bir nedendi bu, Chris Paul'un pace'i domine etmesiydi. Her hücumda tempoyu yavaşlatıp mismatch kovalayıp ISO hücum etmenin en büyük avantajları, rakip takımın temposunu düşürmek ve top kaybı sayısını azaltmak olur genelde. NBA'de tempoyu dikte eden playmakerlar diye bakarsak Paul'u 1 numaraya koyduktan sonra Lebron ve Rondo ilk 5'tedir bu konuda sanırım. İlginç bir takım dinamiği olacak bu sene. Rondo etrafında Hart-Svi-Kuzma gibi koşan, cut eden, şut atan genç oyuncularla 5-5-9 maçları bol bol çıkarabilir.
Başlık: Ynt: 2018 Planları & Hayâller, Hayatlar...
Gönderen: RuSTeDSouL - 21 Ocak 2019, 08:06
Planlar tam kadro olmak, hayaller konferans finali, hayatlar sakatlıklar..

Lotaryaya yatmak için hala geç değil..