Gönderen Konu: 2019-20 KOBE BRYANT Sezonu: Maç Takibi  (Okunma sayısı 366950 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,757
  • smartass *
2019-20 KOBE BRYANT Sezonu: Maç Takibi
« : 06 Temmuz 2019, 14:04 »
Anketi oylayalım lütfen.

Kawhi falan derken neredeyse sona geldik. Önümüze bakıyoruz. LeBron & AD ikilisi ve yan parçalarla güçlü bir kadromuz var. 1-2 sağlam eklentiyle çok daha güçlü hale getirip, Batı finali hedefiyle yola çıkabiliriz diye düşünüyorum ben. Bu yolda Clippers, GSW, Houston ve Portland en belirgin rakiplerimiz olacaktır. Batı hala çok güçlü.

Bu başlıkta hem kadro yapılanmasını ve rotasyonu, hem önemli gelişmeleri, hem de yeni sezonun tüm akıbetini konuşabiliriz. Sezon başladığında da maç takibini yaparız.

Kesinleşen rotasyon şimdilik bu şekilde:

Rondo / Cook / Caruso
Green / Avery / KCP / Troy
LeBron / Dudley
Davis / Kuzma
Cousins / McGee


Hangi eklentiler yapılmalı? Kalan cap kimlere kullanılmalı? Rotasyon nasıl olmalı?

Buyursunlar.
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2020, 16:59 Gönderen: Jr. Kobe »

Çevrimdışı badass

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 293
  • deadeye
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2019, 14:13 »
off en sevdiğim konu rotasyon :) salary cap uzmanları bir baksın bakayım şu kadro kurulabilir mu?

PG: Avery Bradley/Rondo/Caruso
SG: Danny Green/KCP
SF: LeBron James/Kyle Kuzma
PF: Marcus Morris/Jared Dudley
C: AD/McGee

bu kadro kurulabilirse ben batı finali diyorum, bir tık altı olursa 2. tur.

Çevrimdışı Marcellus

  • Rookie
  • *
  • İleti: 71
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2019, 14:27 »
Rotasyon bu gece biraz daha şekillenecektir. Bakalım daha kimlere imza attıracağız. PG olarak kimi alacağız? Uzun rotasyonuna en az 2 eklenti daha gelecek. Onlar kim olacak? (Umuyorum ki Morris ve Boogie). Ayrıca hala Iggy söylentileri dolaşıyor ortalıkta. Rotasyonu iyice netleştikten sonra konuşmak daha doğru diye düşünüyorum. Ama eğlenceli bir sezon olacağı kesin ve her halükarda güçlü bir kadromuz olduğuna katılıyorum.

Bu sezondan en büyük eklentim, Anthony Davis için:


Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,549
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2019, 14:55 »
Şahsen halen sağlıklı bir Cousins'ın AD ile 4-5 oynadığı, McGee'nin bunları yedeklediği bir senaryo çok daha hoş geliyor gözüme.

PG hamlemizi merakla bekliyorum. Şu ana dek yaptığımız hamleler bence fena değildi.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2019, 15:19 »
Konu Anthony Davis üzerinden açılmış ama Kawhi'ın kararıyla birlikte artık tescillendi, Lakers bir LeBron takımıdır. Klasik bir LeBron takımıyız, ikinci bir top yönlendirici yok. Yanında takım kötü performans sergilediğinde günah keçisi olacak bir Davis var. Kadronun geri kalanını da şut atan ve savunma yapan oyuncular ile dolduracağız büyük olasılıkla. Ben hep biraz daha değeri NBA genelinde görülmeyen genç yetenekleri de araya sıkıştırma taraftarıydım ama bunu yapmayacağımız da kesinleşti gözümde.

Danny Green ve KCP hamleleri beklenen ve doğru hamlelerdi. Mcgee keza takımda geçen sezondan kalmasını istediğim oyunculardan biriydi. Davis'in normal sezonda 5 oynayacağı süreleri düşük tutmak için ideal parçalardan biri.

Gelmesini isteyeceğimiz oyunculara gelirsek: Trey Burke iyi bir yedek oyun kurucu olur ve adı da zaten bizle anılmıştı. Hala Quinn Cook da istediğim parçalardan, savunma yapmaz oyun kurmaz ama kurulu şutör rolünü iyi götürür. Alex Caruso'yu da tutacağız gibi görünüyor söylentilerden. Guard eklemesi olarak Avery Bradley ve Iman Shumpert da hala 30'un yanlış tarafında olmayan ve savunma yapıp arada şut sokabilecek opsiyonlar olarak düşünülebilir.

Forvet olarak Marcus Morris'in çok adı geçiyor, özellikle taraftarlar arasında ama ben artık sıcak bakmıyorum Morris transferine. Green 3 oynayabilir, LeBron-Kuzma zaten 3/4 oynuyorlar, Davis 4 oynayacak normal sezonda ağırlıklı olarak ve Jared Dudley de var. Bence rotasyonda yeri yok Morris'in şuan kurduğumuz kadroda. Gelirse üzülmem ama guard seçeneklerine daha çok yönelmeliyiz gibi geliyor. Hala da 2-3 yedeği olarak bir Stanley Johnson çok tatlı olur diye düşünüyorum.

Son olarak pivot pozisyonuna gelirsek, Mcgee eklemesi dışında bir Demarcus Cousins riski alınabilir. Zaten cap'te yer kalmadığı için Lakers'a gelirse düşük bir miktar paraya geleceği kesin. Aşil sakatlığı üzerinden 1,5 sene geçmiş olacak ki tam sağlıklı dönmesi için ideal süre geçmiş olacak. Aynı zamanda sakatlanmadan önce Davis ile tam uyum yakalamaya da başlamışlardı Pelicans forması altında. Onun dışında belki Khem Birch alınabilir 3.uzun olarak ama şart da değil.

İyi şeylerden de bahsetmek lazım, ligin en iyi 7-8 oyuncusundan 2 tanesine sahibiz. LeBron kariyerinde uzun süredir ilk defa dinlenebildiği bir yaz geçirdi. Davis ve LeBron geçen sezonki drama+sakatlık+performansları nedeniyle beklentilerin altında kaldıkları için ikisinin de tekrar kendilerini kanıtlama sezonları olacak ve ekstra bir hırsla oynamalarını bekliyorum(umuyorum). Çok keyifli bir sezon bizi bekliyor her şekilde.

Çevrimdışı Pardus

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 355
  • MAMBA 4 LIFE
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2019, 17:20 »
Nasıl bir kadro kurarsak kuralım batı konferansı hayvanlar gibi kuvvetli. Pasifiğin dahi mutlak favorisi değiliz. Kawhi bize gelseydi tüm ligin en iyi takımı olacaktık. Clippers'a gitti ve batı onun sayesinde hepten dengeli ve çok güçlü oldu. O yüzden Doğu takımları ve lotarya takımlarıyla olan maçları en az hasarla geçireceğimiz bir sezon olur umarım..

Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 5,935
  • Akbaba..
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2019, 18:01 »
Davis 5, Kuzma 4 numara gibi başlar bence.. 

Çevrimdışı vence

  • Administrator
  • Rookie
  • *****
  • İleti: 167
  • Bombardier
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #7 : 06 Temmuz 2019, 18:46 »
Kawhi gelse lig bitmişti ama gelmediği halde dahi hiç fena durumda değiliz.

Cousins bu noktada kumar olmaktan ziyade epey akıllı bir hamle olabilir gibi görünmeye başladı. Piyasada daha ziyade rol oyuncuları kaldı ve Cousins'a verebileceğimiz geçen senekine benzer bir tek yıllık mid level seviyesi kontratla alabileceğimiz daha iyi bir adam ya da tamamlayıcı parça yok. Öte yandan Davis ile beraber Pelicans'da çok iyi bir ikili oluşturmaları, geçirdiği büyük sakatlığın etkilerini önümüzdeki sene atlatacağı, skor yükünü çekecek oyuncu sıkıntısı çekiyor oluşumuz ve dış şut da atabiliyor oluşu sebeplerinden ötürü gelinen noktada muhakkak peşine düşmemiz gereken bir oyuncu.

Mevcut durumda oyun kuruculuk görevini LeBron üstlenecek. Aslında bu ideal senaryo denilebilir zira LeBron'un en verimli hali bu. Ana skor opsiyonumuz yanında şutörlerle LeBron üzerinden gerçekleştirdiğimiz hücumlar olacak. Dışarıda ceza şutunu sokabilecek oyunu genişleten şutörler, top elinde bir James, içeride Davis ve McGee ile işletilebilecek bir yapı oluştu diyebiliriz.

Oyun kurucu pozisyonu için dış şutu ve savunması olan, LeBron oyundayken üstündeki yükü azaltacak, oyun dışındayken de takımı idare edebilecek birden fazla oyun kurucuya ihtiyacımız var. Caruso geçen senenin sonundaki haliyle qualifying offer ile tutulabilirse iş görür. Rondo yine LeBron benchteyken takımı çekip çevirebilecek profilde bir yedek olur. Delon Wright, Quinn Cook, Jeremy Lin rotasyonda düşünülebilirler (yazarken Cook 2 sene 6 milyona gelmiş. Güzel hamle).

Green bu yaz için olabilecek en iyi hamlelerden biriydi. Tam ihtiyacımız olan adam. Sözleşmesi de hem 2 sene olması açısından hem de muadillerine bakınca gayet yerinde. KCP salt imza attığı para ve verebildikleri üzerinden düşünüldüğünde kötü oldu diyemem. Yine de buyout İguodala, Bradley gibi oyuncuları kovalamayı ya da daha önce yazdığım Justin Holiday'e daha düşük bir kontrata imza attırmayı KCP'ye 8 milyon gömmeye tercih ederdim. Daniels da varken payroll'da gereksiz yer tutacak. Yine de bundan sonraki ana oyuncu ekleme aracımız takaslar olacağı için 16 milyon/2 sene dövünülecek bir kontrat değil.

McGee'nin kontratı adil. Davis'i 5'te görmeyi tercih etsem de 4 numarada oynamak istiyor. Cousins'ın gelmesi bu noktada iyice önem kazanıyor. Hem hücumun çeşitliliği hem de rotasyonun genişlemesi için çok faydalı olur.

Kimseyi overpay etmemiş olmamız da güzel. Ben bu yaz için şimdiden Pelinka performansına A verdim.

Son durumda elimizdeki takım şu şekilde;

Cook
Green/KCP/Daniels
James/Dudley
Davis/Kuzma
McGee

Caruso'nun ayrılacağını sanmıyorum. Hem kimsede verecek para kalmadı, hem de 1 numaradaki personel eksikliğinden doğacak fırsat sebebiyle kalmayı tercih edeceğini tahmin ediyorum.

Bu saatten sonra 3-4 numaralarda Marcus Morris, Jabari Parker gibi 8+ milyonluk free agent'lara gitmenin bir anlamı kalmadı. Iguodala getirilebilirse özellikle Clippers'ın mevcut durumu sonrası kusursuz ekleme olur. Minimum ile alınabilecek Korver gibi şutörlerin tamamının alınmasında fayda var.

Payroll'da 20 milyona yakın bir boşluk yaratabilseydik, Miami'nin göndermeye çalıştığı Dragic'in tek senelik sözleşmesini alabilirdik. Son sözleşmelerden sonra buyout haricinde pek muhtemel görünmüyor. Alabileceğimiz oyun kurucu da lig genelinde kalmadı. Belki önümüzdeki dönemde çok daha kolay ikame edilebileceği için Kuzma ekseninde bir oyun kurucu takası gerçekleştirmeyi düşünebiliriz. Avery Bradley de kalan parayı gömmek için 1-2 oynayabilmesi, 3&D işini görebilecek nitelikte olması ve LeBron'un yükünü azaltabilmesi sebepleriyle İggy ile beraber en mantıklı seçenek olabilir.

Öncelik sıralamam Cousins, İguodala(buyout durumunda), Bradley, Caruso, Justin Holiday, Korver.

NBA'de net bir favori yok ve sağlıklı kalabilen şampiyon olacak gibi görünüyor. Ben Batı finaline ulaşmazsak başarısız olduk sayarım.

Çevrimdışı Zulada

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 296

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,757
  • smartass *
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #9 : 06 Temmuz 2019, 21:48 »
Kesinleşen rotasyon şimdilik bu şekilde:

Quinn Cook
Danny Green / KCP / Troy
LeBron James / Jared Dudley
Anthony Davis / Kyle Kuzma
DeMarcus Cousins / JaVale McGee

Rotasyonumuz güncellenmiştir. :)

Devam..