Gönderen Konu: LakersTR Lamar Odom Röportajı (Şubat 2009)  (Okunma sayısı 2441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,759
  • smartass *
LakersTR Lamar Odom Röportajı (Şubat 2009)
« : 20 Eylül 2019, 16:12 »
Podcast'te konuşunca arşivlere daldım bulabilir miyim diye.. Buldum. Görmemiş, okumamış olanlar için, 2009 yılının başında LakersTR ekibi olarak Lamar Odom'la yaptığımız röportaj:

* * *

LakersTR.com, şu ana kadar patlatılmış bombaların en büyüğünü patlattı. Forum sayfalarımızda günler önceden duyurmuştuk. Uzun zamandır ekip olarak bir röportaj kovalıyorduk. Kurt Rambis, Robet Horry ve Jordan Farmar ile de iletişim içinde olduk. Sonunda en kesin cevabı Lamar Odom ve ekibinden aldık ve bu efsane röportajı gerçekleştirdik. İşin başarım sürecini, forumdaki ilgili başlıktan takip edebilirsiniz. İşte bu efsane röportaj...

• Öncelikle bu kadar yoğun bir maç ve antrenman temposunda bizler için zaman ayırıp sorularımıza cevap vermeyi kabul ettiğin için çok teşekkür ederiz. Minnettarız.

Lamar Odom: Rica ederim. Ben de sizin çabanızı takdir ediyorum.

• Sezon takım için nasıl gidiyor? Takım şu anda istediğiniz düzeyde mi? Veya istenilen düzeyden ne kadar uzakta?

Lamar Odom: Şimdilik iyi gidiyor, bildiğiniz gibi. Durumumuzdan hepimiz memnunuz. Tabi yapılması ve geliştirilmesi gereken daha bir çok şey var takım adına. Bunlar için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

• Takımın geçen sene sahip olduğu şampiyonluk inancıyla, bu sezonki arasında bir fark var mı? Bu sezon daha mı fazla inanıyorsunuz?

Lamar Odom: Bilemiyorum. Bu tarz şeyleri, bu kadar yoğun giden bir normal sezonda pek düşünemezsiniz. Ama hepimiz işin bilincindeyiz; bu şampiyonluğu çok istiyoruz ve bunu başaracak güce de sahibiz.

• “Mutlak başarı” baskısı takımı nasıl etkiliyor? Aşırı motivasyonun olumsuz yanları oluyor mu?

Lamar Odom: Yo’ adamım. İhtiyacımız olan motivasyonu nerede ve ne zaman kullanacağımızı biliyoruz. Yani bu konuda bir problem yok, merak etmeyin.

• Peki senin açından durumlar nasıl? İstediğin form grafiğinde misin?

Lamar Odom: Bildiğiniz gibi, kariyerimin daha önceki bölümlerinde uzun süreler alıyordum. Bu sebeple, yeni rolüme alışmam kolay olmadı elbet. Bu yüzden şu anda sahip olduğum potansiyelin en iyisini verdiğimi düşünmüyorum. Fakat daha iyi olacağımı biliyorum.

• Bu sezon dakikaların azaldı ancak kenardan gelerek aldığın dakikalarda oyunun savunma yönünde eskiye göre çok daha aktif olduğunu gözlemliyoruz. Sen buna katılıyor musun; bu sezon savunma konusunda daha mı kararlısın?

Lamar Odom: Takımın 6. adamı olmak benim için hiçbir problem yaratmıyor. Bu konuda gayet rahatım. Şunun bilincindeyim ki; büyük bir takımın, çok önemli bir parçasıyım. Ve tüm büyük şeyler; küçük, minnacık parçalardan oluşur. Yani eğer oyundaysam oyundayımdır.

• NBA kariyerinin başında kısa forvet pozisyonunda oynuyordun ancak Heat ve Lakers formaları altında bir power forvete dönüştün? Sen hangi pozisyonda daha başarılı olduğunu düşünüyorsun?

Lamar Odom: Rakibe göre değişiyor. Tabi Lakers’ta saf bir power forward haline geldim. Ayaklarımın çabukluğu ve pas kabiliyetim ligdeki birçok takım için eşleşme problemi yaratabiliyor. Ribaund almayı seviyorum. Tabi aynı zamanda, fiziğim ligdeki bazı small forward’lar için sorun yaratıyor. Ama yine de şutum hiçbir zaman da belli bir istikrarda olamadı maalesef. Bu yüzden de şu anda PF pozisyonunda kendimi daha rahat hissediyorum.

• Hangi oyuncuya karşı oynamayı sevmiyorsun? Veya karşılaşmaktan en nefret ettiğin oyuncu kim?

Lamar Odom: Ligde karşısında durmanın çok zor olduğu birçok oyuncu var. Kevin, Dirk, LeBron. Kesin bir cevap verebilmek, tek bir isim söyleyebilmek çok zor.

• Geçen sezon Boston’a kaybedilen şampiyonluğun en önemli nedeni nedir?

Lamar Odom: Malesef, yüzüğü bizden daha fazla istediler. Daha açlardı. Onların sertliğine cevap veremedik. Finale gelene kadar sertlikle çok daha fazla karşılaşmışlardı, bizim aksimize. Onlar da bunun avantajını kullandı. Bildiğiniz gibi bir de 4. maç hadisesi var. Tabi bu başka bir hikaye.

• Phil Jackson maç içerisinde işlerin kötü gittiği anlarda genellikle mola almamasıyla tanınan bir koç. Çoğu koçun aksine onu kenarda bağırıp çağırırken pek göremiyoruz. Onun bu tavırları size nasıl yansıyor? Bir şeye kızdığında bunu nasıl belli ediyor ya da motivasyon için hangi yolları kullanıyor?

Lamar Odom: Çok eşsiz, özel bir koça sahibiz. Gerçekten de öyle. Phil sahada cevapları kendimizin bulmasını ister. Bu, mükemmel nokta. Oyuncular, maç boyunca bağıran ya da rakibinizin her seri yakalayışından sonra mola alan koçları takmazlar. Ama Phil çok çok farklı. Onun sakinliği, bizi iyi yönde etkiliyor. Ve onu tanıyorsanız eğer, maçta veya antremanda olun, onun duygularını, hissettiklerini anlayabiliyorsunuzdur.

• Taraftarlar arasında en çok tartışılan konulardan biri, Celtics, Cavaliers gibi rakiplere karşı gösterilen savunma çabasının sıradan veya kötü takımlara karşı gösterilmemesi. Tabii ki her takıma karşı en yüksek konsantrasyonla oynamak mümkün değil ama bu maç seçme eğilimi konusunda sen neler düşünüyorsun?

Lamar Odom: Konsantrasyon değerlidir. Nasıl kullanılması gerektiği bilinmelidir. Ve bizim bunu bildiğimizi düşünüyorum. Phil bunu biliyor. Kobe, Pau, Drew, Fish bunu biliyor. Bu konuda endişeniz olmasın. Sadece Play-off ları bekleyin.

• Bu sezon kontrat sezonun... Şampiyon olup olmamak kararını etkileyecek mi? Maddi gelir, bu gibi konularda ne derece önemli?

Lamar Odom: Benim işim şu anda sadece elimden gelenin en iyisini yapmak, başka bir şey değil. Ben bir Laker’ım ve umarım daima da böyle kalırım.

• Biz çok uzaklardan seyrettiğimiz maçlarda genellikle Staples Center’daki desteği zayıf buluyoruz. Örneğin geçen sezon Celtics seyircisi final serisindeki her anda varlığını hissettirdi. Sen Lakers taraftarları hakkında ne düşünüyorsun?

Lamar Odom: Staples Center play-off’ları ya da playoff atmosferinde geçecek maçları izlemeyi sever. Ve Lakers da öyle.

• Bynum'ın çığlıklar içinde yerde kıvrandığını gördüğümüzde hepimiz gözlerimize inanamadık ve çok üzüldük gerçekten. O an Bynum'ı yerde gördüğünüzde ilk neler hissettiniz? Maçın devre arasında neler konuşuldu soyunma odasında? Çünkü Bynum sahayı terkettikten sonra takım gerçekten maçtan kopmuş gibiydi ve toparlanmamız ancak devre arasından sonra oldu.

Lamar Odom: Bu konuda aslında gerçekten konuşmak istemiyorum. Hepimiz büyük şoktaydık. Kimse bu konuda konuşmadı. Soyunma odasında herkes “olan bir şey yok, hadi bir an önce bu maçı kazanalım” havasındaydı. Fakat sakatlığı geçen seneki kadar ciddi gözükmüyor. Umarım yakında döner. Ona gerçekten ihtiyacımız var.

• Bunu sormak bizim için de zor: Oğlun Jayden (R.I.P.) vefat ettikten sonra basketbola tekrar odaklanmak ne derece zor oldu?

Lamar Odom: Önemli değil. Çok farklı bi moddaydım. Fakat bu oyuna olan sevgim herşeyin üstesinden gelmemi sağlıyor. Tekrar basketbola odaklanmak kolay değildi tabi ama hayata devam etmen gerekir. Ben de buna uğraştım.

• Daha önce hazırlık maçı için İstanbul’a geldiğini biliyoruz. Türkiye hakkında ne düşünüyorsun? İstanbul’u gezebilme fırsatın oldu mu?

Lamar Odom: Oh evet, adamım Türkiye’yi de yendik ayrıca. Haha. Şaka yapıyorum tabii. Şehri gerçekten sevdim. Rahatlıkla belirtebilirim ki, İstanbul favori şehirlerimden biridir. Kendine has eşssiz bir doğallığı var.

• Resmi sitenin görevlilerine bazı resimler göndermiştik, Türkiye’deki Büyük Lakers Buluşmaları’ndan... Binlerce kilometre uzaktaki bu oluşum hakkında neler düşünüyorsun? Ve tabii ki “Lakers Türkiye Sitesi” hakkında?

Lamar Odom: Oh hayır, malesef resimleri göremedim fakat gerçekten saygı duyulması gereken birşey. Ne diyebilirim ki. Tek kelimeyle harika. Aynen devam...

• Çok teşekkür ederiz. Uzaktan da olsa şampiyonluk yolunda desteğimizi hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz. Umarız sezon sonunda tüm takımı ve seni üzerinde şampiyonluk ceketleriyle, kutlama purolarıyla, şampiyonluğu çılgınca kutlarken görebiliriz.

Lamar Odom: Çok teşekkürler adamım. Umarım dediğiniz gibi olur. Hepinizi çok seviyorum.

Site ekibinden, röportajda ve çeviri işlerinde emeği geçen Burak Omay, Can Bekarslan, Orkun Çolakoğlu arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz...

Çevrimdışı badass

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 293
  • deadeye
Ynt: LakersTR Lamar Odom Röportajı (Şubat 2009)
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2019, 16:58 »
bu röportajın varlığını yıllardır ekşisözlük dahil bir sürü yerde duyuyordum ama ilk kez okuyabildim :) öncelikle çok büyük iş yapmış çağlar, burak, can ve orkun. tebrikler.

odom'ın da ne büyük bir yürek olduğunu tekrar hatırlamış olduk. henüz şampiyonluk görmemiş takım, hayal kırıklığıyla ve Boston'dan dayak yiyerek geçen 2008 finalinden sonra inanılmaz kendinden emin ve "sadece playoffları bekleyin" demiş. sonra da 2 sene üst üste şampiyonluk geldi zaten. helal olsun.

 :sappi:

Çevrimdışı Pardus

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 355
  • MAMBA 4 LIFE
Ynt: LakersTR Lamar Odom Röportajı (Şubat 2009)
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2019, 10:26 »
Elinize sağlık. Bu röportaj nasıl gerçekleşti peki? Kolay bir şey değil neticede

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,759
  • smartass *
Ynt: LakersTR Lamar Odom Röportajı (Şubat 2009)
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2019, 11:52 »
Elinize sağlık. Bu röportaj nasıl gerçekleşti peki? Kolay bir şey değil neticede
Mail yoluyla. Kayıt 143'ün yayınında anlatmıştık. O sıralar Lakers'ın resmi tüm personellerine, bulabildiğimiz tüm resmi mail kanallarına mail atıyorduk iletişime geçebilmek için. Sürekli ama, her gün ve yüzlerce mail. İlk olarak Javaris Crittenton ile yapmıştık. Sonra Farmar ve Robert Horry'nin falan da menajerlerinden cevaplar aldık ama yarım yamalaktı. Odom'ın menajeriyle baya uzun soluklu bir mailleşmemiz olmuştu. Öyle işte.

Çevrimdışı Pardus

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 355
  • MAMBA 4 LIFE
Ynt: LakersTR Lamar Odom Röportajı (Şubat 2009)
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2019, 14:22 »
Mail yoluyla. Kayıt 143'ün yayınında anlatmıştık. O sıralar Lakers'ın resmi tüm personellerine, bulabildiğimiz tüm resmi mail kanallarına mail atıyorduk iletişime geçebilmek için. Sürekli ama, her gün ve yüzlerce mail. İlk olarak Javaris Crittenton ile yapmıştık. Sonra Farmar ve Robert Horry'nin falan da menajerlerinden cevaplar aldık ama yarım yamalaktı. Odom'ın menajeriyle baya uzun soluklu bir mailleşmemiz olmuştu. Öyle işte.

Vay be güzelmiş. Zafer inananların olmuş resmen:)