Anket

Normal sezon tahmininiz nedir?

Konferansı 1-4 arası tamamlarız
12 (60%)
Konferansı 5-8 arası tamamlarız
8 (40%)
Play-off yapamayız
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 20

Oylama kapandı: 19 Ekim 2018, 10:12

Gönderen Konu: 2018-19 Sezonu Maç Takibi  (Okunma sayısı 123797 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,542
  • I wanna be the best
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #30 : 01 Ekim 2018, 08:41 »
LOS ANGELES LAKERS 1.HAZIRLIK MAÇI

SKOR: LAKERS 107-NUGGETS 124

Genel maç yorumu:

Lakers şimdilik daha hazır görünmedi ama ilk maçında kadronun yarısı yeniyken bunlar beklenen şeylerdi. Lonzo ve Wagner sakatlıkları nedeniyle bu maç süre almadılar. Denver Nuggets gibi geçen sezon playoffu tek maçla kaçırmış ve elit hücum takımı potansiyeli olan bir takıma karşı savunmada zorlandık. Ball'un olmayışı takımdaki düşük savunma potansiyelini biraz daha düşürdü. Takımın iyileri Lebron-Rondo-Ingram-Mcgee'ydi. Özellikle Rondo-Mcgee ikilisi çok güzel bir basketbol sahaya koydu.

Oyuncu değerlendirmeleri:

Lebron çok kendini zorlamadı ve etrafındakilere top dağıtıp tempoyu yükseltmeye çalıştı. 2'de 2 üçlük attı ki onun üçlük yüzdesi bu sezon önemli olacak, çünkü takımın keskin şutör eksikliği var.

Rondo 11 asistle maçı bitirdi, sahada olduğu her saniye tempoyu arttırmaya çalıştı. Hücumları iyi organize etti. Birkaç zorlaması dışında etkiliydi.

Mcgee mükemmele yakın bir maç oynadı. Lakers'ın yıllardır eksikliğini hissettiği atletik 5 numara performansını, yanında Rondo-Lebron gibi oyun kurucularla gösterebilecek gibi duruyor.

Beasley ve Lance ise ortalama birer maç çıkardı. Beasley yardım savunmasında 5 numara pozisyonunu kotarabilecek gibi duruyor ama post savunması yetersiz. Lance ise kendi açısından iyi bir maç çıkardı hücumda ama savunmada switchlerde kötüydü. Aynı zamanda hücumda da bazı noktalarda takımın temposunu bozdu.

Ingram bayağı iyi göründü. Biraz daha güçlenmiş ve en önemlisi özgüveni artmış. Savunmada da hücumda da hep aktifti ve sahada olduğunu hissettirdi.

Kuzma şutunu çok zorladı. Kendini kanıtlamaya çok aç ama geçen sezon olduğu gibi biraz daha oyunun kendine gelmesini beklerse etkili olabilir. Bu maç özelinde ortalama bir performans sergiledi. Savunmada biraz daha istekliydi ama 5 numara oynadığı dakikalarda beklendiği gibi yetersiz kaldı.

Josh Hart kendi standartlarında bir maç çıkardı, savunmada çok iyiydi. Ama çok sorumluluk almadı ve sahada etkisini, özellikle hücumda çok göremedim.

Caldwell-Pope ise sahada tutuktu, bir türlü ritmini yakalayamadı. O da geçen yıl takımdan kalan bir oyuncu olsa da yeni parçalara uyum sağlama aşamasında gibi görünüyor.

Mykhailiuk kötü bir şut gecesi geçirdi. Savunmada adam kaçırdı. Şimdilik 2.turdan seçilmiş bir çaylak olduğunu hatırlattı bizlere. Ama elit bir şutör ve bu takımdan uzun vadede süre alma şansını yüksek görüyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2018, 08:56 Gönderen: yituruz »

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #31 : 02 Ekim 2018, 10:26 »
Hazırlık maçında Denver'ın oturmuş sistemi ve hücum gücü ağır bastı ve yenildik. Bizim malum yeni bir süperstar, yeni oyuncular, alışma süresi için verimli olacaktır bu hazırlık maçları. Lonzo oynamadı ama yakın zamanda döneceği söyleniyor. LeBron da 15 dakika falan oynadı.

Ingram: İlk yarıda en göze çarpan oyuncumuzdu. Kilo alıp kalınlaşmaması fiziksel durumunun bir sonucu diye biliyorum, o yüzden çok kalınlaşmaması beklenen bir şeydi zaten. Çalışmasını da ona göre şekillendiriyor sanırım. Geçen sezon lig biter bitmez çalışmalara başlamıştı Oladipo'nun önceki sene çalıştığı antrenman hocasıyla.

Kuzma: Bir ara çok iyi oynadı ama bazı bölümlerde de istediği ritmi yakalayamadı. Fiziği daha iyi gözüküyor, onun da çok çalıştığı söyleniyor.

Rondo: Etkili oynamaya çalıştı ve oynadı da. 20 küsür dakikada 11 asist yaptı. LeBron'la birlikte iyi yönlendiriyorlar topu ama mesajımın başında da dediğim gibi daha oyuncuların alışması ve sistemli oynamamız biraz zaman alacak gibi gözüküyor.

LeBron: Skor anlamında çok kasmadı, daha çok pasa yönelik oynadı. Kısa bir süre oynadı zaten.

Kcp: Baya kötüydü ve hiç hazır gözükmedi. Geçen seneki gibi dengesiz bir grafik çizerse Lance ve Hart tehdit edebilir ilk 5'teki yerini.

McGee: İyi bir maç çıkardı, takımın en skoreri oldu. Sahada olduğu bölümde beklenenden ve geçen seneki Lopez'den daha faydalı olacaktır bana göre.

Lance de iyi ve istekli gözüküyor.

Zubac yine kötü bir görüntü çizdi.

McGee'nin olmadığı bölümlerde Kuzma, LeBron veya Beasley falan 5 numara olacak ve bol bol kısa beş oynayacağız muhtemelen. Ama Denver'a karşı daha hazırlık maçında bile undersize kaldık pota altında bir çok pozisyonda. Bunu geliştirmeli ve daha iyi savunma yapmalıyız. Lonzo-Rondo-Kcp-Hart-Lance baya etkili olabilecek bir kısa savunma rotasyonu bana göre. Neyse şimdilik bu kadar ilerde daha sağlıklı çıkarımlar yapılır.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,542
  • I wanna be the best
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #32 : 03 Ekim 2018, 07:00 »
Bugünkü hazırlık maçına kalkamadım, o yüzden maçı indirip izledikten sonra detaylı bir yorum yazacağım,

LOS ANGELES LAKERS 2.HAZIRLIK MAÇI

SKOR: NUGGETS 113-LAKERS 111

Genel maç yorumu:

Bu maçta ilk beş çok daha birbirine alışmış göründü, bazı yerlerde ekstra pasları çok kovaladılar ama savunmada da hücumda da daha uyumluydular. As oyuncuları dinlendirdiğimiz dakikalarda ise yedekler şimdilik kötü göründü. Özellikle takımın bas bas bağıran uzun eksikliği iki maçtır göze çarpıyor. Sanırım Wagner beklenmeyen süreler bulabilir döndüğünde takıma.

Oyuncu değerlendirmeleri:

Lebron yine kendini çok zorlamadı, normal sezonda bile kendini çok zorlamadığı için hazırlık maçlarında final maçı gibi oynamasını bekleyemeyiz zaten. Bu maçta da oyunu çok kontrol etmeye çalışmadı ve takım arkadaşlarını besledi. Biraz fazla top kaybı yaptı.

Rondo oyunu çok iyi yönlendiriyor, tempoyu hep yükseltiyor. Bu maç özelinde ekstra bir üçlük performansı gösterdi. Tüm sezon ilk iki hazırlık maçındaki gibi bir üçlük performansı bekleyemeyiz tabiki ama %35'ler civarında bir tehdit olabilmesi önemli olacak.

Mcgee ilk iki maçın MVP'siydi. İkinci maçta da 20 dakika civarı bir süre alması bana normal sezonda 24 dakika oynama ihtimali konusunda umut veriyor. Bu maçta 5 blok yaparak da pota altındaki kaleci rolünü etkili oynadı.

Hart ikinci maçta, KCP'nin de beklentinin altında kalmasından sonra, taraftarların istediği ilk 5'e yerleşti ve iyi de bir maç çıkardı. Biraz fazla şut kullanıp kötü bir yüzdeyle oynasa da bunlar geçen yıl boyunca ve bu yaz ligi boyunca soktuğu şutlardı. Uzun vadede ilk beşte kalıcı olur mu bilmiyorum ama oyunda olduğu her dakika pozitif katkı vereceği kesin. Özellikle bir pozisyonda Rondo-Hart pick and roll'u oynamamız çok tatlı bir sahneydi.

Ingram ilk maça göre biraz daha etkisizdi, savunmada ve oyun görüşü konusunda kendini geliştirdiği belli, ama o da alışma döneminde. Savunmada ve özellikle ribauntlara verdiği katkı çok önemli

Kuzma ikinci maçta da Kuzmania'yı göremedik. Ayakları çok daha hafif ve çabuk görünüyor. Vurduğu smaçta özellikle bunu çok net gösterdi. Oyunu yönlendirme konusunda da çok daha iyi görünüyor. Ama şut performansı ve savunmadaki performansı daha istenen yerde değil. Şut performansında hazırlık maçları bir standart olmasa da savuma konusundaki problemleri şimdilik endişelendirici duruyor.

Caldwell-Pope ikinci maçta da etkisiz bir maç çıkardı. Mapushane KCP'si gibi oynuyor. Eğer böyle devam ederse ikinci beşte yer alabilir, ki bu hem kendisi hem Lakers açısından karlı da çıkabilir. Ama ilk iki hazırlık maçından KCP yetersiz bu adam niye süre alıyor demeye gerek yok.

Stephenson yine kendi oynayıp, kendini ve taraftarları eğlendirdi. Şimdilik iyi oynadığı sekanslarla takımın iyi olduğu sekanslar çok kesişmiyor ama ilk maça göre biraz daha iyi gözüktü.

Beasley bu maçta iyi gözükmedi bence, hücumda iki boş üçlük kaçırdı, savunmada ve ribauntlarda da şimdilik yeterince iyi değil.

4.çeyrekte süre alan ama normal sezonda kısıtlı ya da hiç süre almayacak oyuncuları çok izlemediğim için onlar hakkında fazladan bir yorumum şimdilik yok :D
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 08:21 Gönderen: yituruz »

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #33 : 03 Ekim 2018, 10:33 »
Alıntı yapılan: Crazy_Kobe, post: 27949, member: 163
Kcp: Baya kötüydü ve hiç hazır gözükmedi. Geçen seneki gibi dengesiz bir grafik çizerse Lance ve Hart tehdit edebilir ilk 5'teki yerini.

Derken 2. hazırlık maçında Hart'ı ilk 5'e aldı koç. Geçici bir hamle de olabilir bunu zaman gösterecek.

Bu maç skoru önde götürdük ama 2. yarının neredeyse tamamını bench oyuncuları oynuyor. Neyse skor ve sonuç pek de önemli değil hazırlık maçlarında.

LeBron ve Rondo önderliğinde pas hücumundan keyif alan ve izleyenlere de zaman zaman keyif veren bir takım var şu an için. Oyuncular birbirine alıştıkça daha oturacaktır ve verimli olacaktır, bazen ekstra pasların dozu kaçıyor. Daha Lonzo da gelecek bunun üstüne. Formalardaki değişim ve bu pasa dayalı basketbol sistemiyle show time esintileri hissediliyor zaman zaman.

Aynı şekilde Lance Stephenson da şova yönelik hareketlerinden dolayı takımla ve taraftarlarla enerjisi tutup oyununu yukarı çıkabilir benchten geldiği dakikalarda. Tabi şov derken laylaylom oynayan bir takım değil, kimse istemez bunu zaten. Sadece dediğim gibi LeBron, Rondo ve Lonzo'nun önderliğindeki pas oyunları daha net, akıcı ve keyifli olacaktır.

Kısa 5'e geçtiğimiz bölümlerde Kuzma pivot oynayacak gibi gözüküyor. Bu hamle hücumda etkili olabilir ancak savunmada dikkat etmek şart. Hazırlık maçlarının ikisi de Denver'la olunca Jokic ve Millsap'e falan karşı zorlandı bu konuda. Geçen sezon 4 numarada oynarken savunmasını beğeniyordum ama pota altı savunmak bambaşka bir olay. Kuzma'nın bu konuda kendini geliştirmesinin yanı sıra, takım olarak da daha hareketli ve daha üst düzey bir savunma yapmalıyız. Bu konuda iyi gözükmedik şu ana kadar hazırlık maçlarında özellikle dediğim gibi pota altında.

McGee hem hücumda hem savunmada iyi işler çıkarıyor hazırlık maçlarında.

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,759
  • smartass *
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #34 : 03 Ekim 2018, 14:53 »
Keyif verici bir takım olacağımızı hepimiz bekliyorduk ama bu maçlardan sonra kesinleşti. Çok ileri gitmemizi beklemiyorum ama heyecanlı bir sezon olacak gibi duruyor.

Çevrimdışı Damar

  • Yönetici
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,025
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #35 : 04 Ekim 2018, 15:28 »
Denver maçının tekrarını izledim. Beasley bu rolde imkansız. Karşısında Jokic / Plumlee olduğu için biraz normalden fazla zorlanmış olabilir. Fakat gereken ribound ve pota altı sertliği alışkanlıklarına sahip değil. Kuzma da bu rolde yıpratılmayacak bir değer. Wagner dönünce o pozisyonda denenebilir. Bu savunma, sezonda ilk 4 ü zorlamak için yumuşak olacaktır. Mcgee ve Lance hoşuma gitti. Hart ilk 5 i sonuna kadar hak ediyor.

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,542
  • I wanna be the best
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #36 : 05 Ekim 2018, 08:20 »
LOS ANGELES LAKERS 3.HAZIRLIK MAÇI

SKOR: KINGS 123-LAKERS 128

Genel maç yorumu:
Bu maça hem Rondo hem Lonzo'suz çok uzun bir beş ile çıktık. Bu da takımın temposuz başlamasına neden oldu. Bir ara çift haneli farkla geri düşünce, Lebron sazı eline almak zorunda kaldı. Ama maçın oyuncusu Ingram'dı. 31 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, 3 top çalma ve 1 blok ile çok etkileyici bir performans sergiledi. Özellikle ark arkaya tam 4 kez Kings'in topu oyuna sokmayı engellemesini bulursam

Oyuncu değerlendirmeleri:

Lebron takım iki oyun kurcusunun da dinlendirildiği maçta temposuz başlayınca, bu maçta biraz daha sorumluluk almak zorunda kaldı. 16 dakikada 18-3-4 ile oynadı.

Mcgee Rondo'nun olmayışından en çok etkilenen oyuncuydu. Bu maçta farklı oyuncuları denerken Mcgee'nin etkisini minimuma indirdik. Ama Mcgee ile arada böyle maçlar beklenmeli de zaten.

Ingram etkileyici bir maç çıkardı. Hala geçen sezonki şut performansını sergileyememiş olsa da potaya giderken artık daha da durdurulamaz gözüküyor. Savunma yardımlarını daha da iyi okuyor ve sorumluluk almaktan hiç çekinmiyor. Savunmadaki bir hazırlık maçında kenardan çıkarılan toptaki sekans ne kadar istekli olduğunun bir göstergesiydi.

Hart klasik bir Josh Hart maçıydı. Benim takımda Randle'ın gidişiyle en sevdiğim oyuncu. Potaya giderken güçlü ve kontrollü, iyi bir üçlük tehditi, çalışkan bir savunmacı. Bu maç KCP biraz geçen sezonki performansına yaklaşsa da ben ilk 5 çıkacağım diye bağırmaya devam ediyor.

Kuzma istatistiksel olarak iyi bir maç çıkardı ama hala bir sıkıntı var gibi duruyor. Hem takımın hem de kendisinin beklentileri nedeniyle kendisini çok zorluyor gibi. Kuzma'yı geçen sezon mükemmel bir genç yetenek olarak hissettiren şeyleri neredeyse hiç yapmıyor. Belki de hazırlık maçlarında sınırlarını zorladığı için böyledir ama takımda beklentimin en altında kalan oyuncu konumunda şu 3 maçta.

Caldwell-Pope kendi standartlarına daha yakın bir maç çıkardı. Üçlük performansı hala yeterince iyi değil ama bu maçta savunma ribauntlarını toplaması güzel bir gelişmeydi.

Stephenson takım arkadaşlarına güzel asistler yaptı ve yine standart bir maç oynadı. Bazı yerlerde sorumluluk alıp güzel işler yaptı, bazı yerlerde de çok zorladı. Bunu sanırım her maçtan sonra söyleyeceğiz zaten :D

Beasley yine bir sakatlık yaşadı ve çok kısa bir süre aldı, ama aldığı sürede 2 blok yaptı ve verimli bir hücum performansı çizdi.

ÖZEL NOT:Bu maç genelinde çok heyecan yapmaya gerek yok, çünkü takım olarak kötü bir maç çıkardık. Hart ve Ingram umut verici performanslar sergilese de rakip Sacramento Kings ve özellikle son çeyrekte onların yedekleriydi. Rondo ve Lonzo olmadığı için rezil bir performanstı demeyeceğim ama çok da geliyoruz işteeee maçı değildi...
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 17:34 Gönderen: yituruz »

Çevrimdışı Damar

  • Yönetici
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,025
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #37 : 05 Ekim 2018, 08:21 »
Ingram oyunun iki tarafında da çok çok iyidi, allstar gibi oynadı. Bu Sacramento maçı baya iyi bi deneyim oldu takım için. Guardsız bile bu takımın akıcılığı gayet üst seviyede.

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,759
  • smartass *
Ynt: 2018-19 Sezonu Maç Takibi
« Yanıtla #38 : 05 Ekim 2018, 09:02 »
Evlat yine yargı dağıtmış.

Çevrimdışı Damar

  • Yönetici
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,025