LakersTR Forum Sayfaları

Los Angeles Lakers => Lakers Staff => Konuyu başlatan: Jr. Kobe - 02 Temmuz 2017, 15:28

Başlık: Koç Luke Walton
Gönderen: Jr. Kobe - 02 Temmuz 2017, 15:28
(http://i65.tinypic.com/nocvue.jpg)
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: vence - 28 Ekim 2017, 18:49
Ben seni yazdım olum..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Crazy_Kobe - 28 Ekim 2017, 19:19
Ben bu mağlubiyeti komple Luke Walton'a yazarım kimse kusura bakmasın. Böyle rezil tercihlerin ve rotasyonun açıklanacak mantıklı bir yanı yok. İkinci yarının büyük bölümünde Ingram'ı sokmayıp dakikalarca Brewer'ı oynattı. Son çeyreğin başlarında önde olduğumuz bölümde Lonzo dinlenmişken, hiç süre almayan Ennis'i oynattı dakikalarca. Yine önde olduğumuz bölümde Randle, Kuzma ve Hard müthiş oynarken üçünü birden çıkarıp Nance, Lopez ve Kcp'yi aldı. Tüm bunların sonucunda momentum falan kalmayıp 14-0'lık bir seri yedik. İş işten geçtikten sonra hatasını anlayıp Randle, Kuzma ve Hard üçlüsünü oyuna aldı birden. Lonzo bir önceki maçın clutch'ında müthiş oynamışken, bu maçın içine eden Clarkson'la bitirdi karşılaşmayı ve Ingram'ı da aldı daha top bile kullanmadan. Bir ara yine Ennis, Brewer, Randle gibi saçma sapan şut atamayan bir beş vardı sahada. Say say bitmez bu maçtaki rezillikler. İlk yarıda farkı 15'lere kadar çıkarmıştık. Fark eridikten sonra tam yine iyi oynamaya başlamışken momentum yakalayan kadroyu komple çıkarıp maçı elleriyle hediye etti Luke bey.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: vence - 29 Ekim 2017, 01:10
Sadece bu maç özelinde değil, sene başından beri rotasyonu felaket. Hala çeşitli beşleri bir arada deniyor, olabilir. Kısa preseason ve takımın büyük bölümünün değişmiş olması bahane olarak sunulabilir. Bu maç kötünün kötüsüydü.

Takımın potansiyeli her ne kadar yüksek görünse de yetenek olarak henüz kısıtlı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. En temel sıkıntımız güvenilir şutörlerimizin olmaması. Ball'un efektif olabilmesi için etrafında hareketli şutör ya da penetrecilere ihtiyacı var. Ingram ile Nance'i bir arada ilk 5 başlatmanın bu açıdan hiçbir akla yatar tarafı yok. Hücumda kör dövüşü yapıyoruz. Ingram zaten şutu son derece istikrarsız bir adam. Ball da henüz öyle. Bir de Nance gibi boyalı alan çevresi hariç etkisi sıfır olan bir adam olunca hücum haliyle tıkanıyor. Kuzma'yı Ingram yerine ilk 5  başlatması ve bench devreye girince Randle'ın 5 olduğu kısa beşliye dönmesi, yok Ingram efendinin morali çok bozulacaksa Randle'ı 4'e çekip Nance'i benche göndermesi alternatifler olabilir.

Ingram'ı etkin kullanamıyoruz. Çocuğun p&r öğrenmesi gerekiyor. Wizards maçında her ne kadar sonrasında döneni tamamlayarak sayıyı bulmuş olsa da son topta Ingram'a iso oynatmak akıl alır gibi değil. Ingram'ın geçen sene iso'larda sayı ortalaması 0,687'ydi. Yine geçen sene penetre ederek potaya gittiğinde 1,4 sayı, spot up şutlarında 0,95 sayı ile oynamış. Sürekli iso kovalama derdinde. Buradan Walton'a asıl kızdığım noktaya geleceğim. Takımın güvenilir 3-4 tane set oyunu yok. Lakers Playbook'unda Lonzo-Lopez pick and roll/pop dışında bir oyun yazmıyor muhtemelen-ki onu da çok sık kullanmıyoruz. Hücuma başlarkan tepede perdelerle biraz top dolaştır, sonrasında ver Ingram'a iso oynasın, ver Clarkson'a kafasına göre takılsın, ver Ball'a o an boşta adam varsa bulsun, ver Randle'a akıl tutulması yaşasın şeklinde hücum ediyoruz.

Bir diğer rahatsız olduğum nokta Walton'ın oyuncu tercihlerini çok anlık tepkilerle yapması. Oyuna birini alıyor, bir top kaybı, bir savunma hatası hemen bench'e. Momentummuş, bir arada oynama alışkanlığıymış hiçbir şey gözettiği yok. Dün gece Clarkson topla çok haşır neşir olunca iki maçtır bench'e gömdüğü Ennis'i sokup 5 dakika boyunca saçmalıklarını izledi. İlk maça Deng ile başladı, tek maçta tamamen sildi. Tek maçta tamamen silinecek adamı neden 5 çıkartıyorsun bir kere. Saçmalardan seçmeler. Teker teker yazsan buradan Santa Monica'ya yol olur.

Çocuklar kopuk kopuk da olsa güzel şeyler vadediyor. Luke için aynısını söyleyemeyeceğim.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Ahkam Kuşu - 29 Ekim 2017, 05:19
Walton'a kızamıyorum. Çünkü elinde o kadar yönsüz bir kadro var ki, maçın her anında başka bir şeye ihtiyacı oluyor. Bir sistem kurma derdinde. Ama o sistemi oynayacak takım yok elinde. Durant, George seviyesinde falan değil, Bledsoe ayarında orta seviye istikrarlı bir skoreri olsa, bütün çehresi değişir takımın. Walton da daha istikrarlı bir çizgi izler.

Ama bunu şu an yapamaz. Çünkü an geliyor takım dakikalarca sayı atamıyor. Üstelik tam da Walton'ın oynanmasını istediği şekilde oynamasına rağmen sayı atamıyor. Çünkü o sayıyı atacak oyuncu yok. Boş şut yüzdesi bile yerlerde takımın. İstediğin gibi oynarken sonuç alamayınca, bu sefer rakip farkı açmaya başlıyor. Walton da çaresiz kendi istediği değil, rakibe uygun kadroyu oyuna sürmek zorunda kalıyor.

Asıl şu Ingram için geçen sene Cousins'ı, bu yaz da George'u geri çevirmek nasıl bir akıl tutulmasıydı çözemiyorum. Ben taraftar olarak umut ederim ama, şu çocukla sürekli antreman yapan koç ve gmler nasıl bunun gelişmeye bu kadar kapalı olduğunu göremez.

Özetliyorum: lakers günün basketbolunu oynamaya çalışıyor Lonzo ile. Aslında asist ve fast break rakamları da hal ve gidişatın doğru olduğunu gösteriyor. Hatta top kaybı sayısının fazla olması bile bu olumlu havayı bir anlamda destekleyen bir veri. Fakat asıl sorun şu ki, Walton ve Lonzo'nun elinde bu sistemi verimli işletecek oyuncular yok. Neyse ki o 2 max kontrat hakkı bu durumu düzeltecek yazın.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Crazy_Kobe - 29 Ekim 2017, 13:20
@Ahkam Kuşu

20 yaşına yeni girmiş bir oyuncu için gelişime kapalı olduğunu söylemek hiç katılabileceğim bir düşünce değil. Ligdeki mevcut birçok yıldız ve süperstar 19-20 yaşlarında bundan çok da farklı bir görüntüde değildi.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Hollywood - 10 Kasım 2017, 04:01
Yaptığı rotasyonlar korkunç ötesi korkunç. 2 senedir hiç değişmedi malesef..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Ahkam Kuşu - 16 Kasım 2017, 09:01
Bir haftadır, işi sallantıda olan koç gibi davranmaya başladı. Randle ve Clarkson ile oynuyor bütün kritik dakikaları. Son periyotlarda, bütün oynamaya çalıştığı sistemi bırakıp iso'ya mahkum ediyor takımı.

Böyle kazansan ne olur, kazanmasan ne olur. Randle, Clarkson ve Kcp ile kazansan ne olur, kazanmasan ne olur. İki ay sonra takımda olup olmayacakları muamma oyuncular bunlar.

Lonzo'yu harcaması da cabası. Herifin üzerinde yeterince baskı yokmuş gibi, bir de koçu tarafından iki maçtır medyanın önüne atılıyor.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Jr. Kobe - 16 Kasım 2017, 09:04
Donut sat onurlu yaşa hoca.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Hollywood - 16 Kasım 2017, 13:02
Clarkson, Josh Hart, Brewer, Rande, Bogut 5'ini aynı anda sahada gördüğümden beri fazla umudum yok kendisiyle ilgili.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: RuSTeDSouL - 17 Kasım 2017, 01:29
Üçlük sıkıntımız var demiş.. Aferin..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Hollywood - 22 Kasım 2017, 16:40
Lakers'ın Aykut Kocaman'ı. Buna rağmen batıda 8.olmamız mucize cidden. Arka arkaya 2 üçlük atıp eli ısınan her oyuncuyu anında alıyor oyundan, soğutuyor. İstisnasız her maç yapıyor bunu. Pek bi geleceği yok bu takımda.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Hollywood - 13 Aralık 2017, 04:07
-Neye gülüyorsun?
-Başlıktaki "koç" yazısına..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Ahkam Kuşu - 13 Aralık 2017, 11:52
Rotasyon konusunda bazı tercihlerine kızsam da, "koç değil" denecek kadar da gömmemek lazım.

Hatta takıma pozitif anlamda önemli etkisi olduğunu düşünüyorum.

Sonuçta ligin en kötü şut atan, en kötü serbest atış kullanan ve en çok top kaybı yapan takımının bundan yukarıda olmasını beklemek çok gerçekçi değil. Bu zaafiyetlerin de koç ile pek az ilgisi var.

Takımın ideal beşinin yaş ortalaması 21 falan herhalde. Üstelik bu ortalamayı yükselten oyunculardan biri, 22 yaşındaki bir çaylak. Kadronun tecrübe ortalaması bu iken, Lakers'ın bütün sezon sadece 2-3 maçta oyunun içinde kalamaması önemli.

Takımın savunmada atladığı eşik de bence takdir edilmeli. Ben şahsen beğeniyorum.

Oyuncular da yine kendi en iyi sezonlarını geçiriyorlar Walton yönetiminde. (Çaylakları bir kenara koyuyorum) Sene başında Ingram, Clarkson, Randle, KCP, Nance'in ancak bu kadar iyi oynayabileceklerini hayal edebilirdim. Oyuncudan maksimum verim almak da önemli bir koç mahareti.

Hatta Lonzo'nun da en büyük şansı Walton bana kalırsa. Lonzo'nun sahada efektif yapabildiği pek az şeyi, istatistik kağıdına oyuna etkisinden daha fazla yansıtan bir sistemi var Walton'ın. Başka bir koçun elinde, üzerindeki medya baskısı çok daha ağır olurdu Lonzo'nun.

Lakers kenar yönetimindeki en büyük eksiklik aslında Walton'ın dışında kalanların tecrübesizliği. GSW Kerr'ü başa getireli beri, onun yanına Gentry, Brown, Adms gibi tecrübeli adamları eksik etmedi. Walton'ın yanında ise çoluk çocuk var sadece. O kısım geliştirilmeli.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Zulada - 11 Aralık 2018, 09:41
bir şey soracağım.

luke'un gün itibariyle dört dörtlük bir hoca olmadığı su götürmez bir gerçek. peki önemli olan şu; siz onun kendi yanlışlarını gördüğünü ve kendini geliştirdiğini düşünüyor musunuz?
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: lakerforever - 11 Aralık 2018, 09:43
akıl hocası şart bence..

Phil Jackson & Tex Winter durumu gibi...

Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: RuSTeDSouL - 11 Aralık 2018, 09:58
bir şey soracağım.

luke'un gün itibariyle dört dörtlük bir hoca olmadığı su götürmez bir gerçek. peki önemli olan şu; siz onun kendi yanlışlarını gördüğünü ve kendini geliştirdiğini düşünüyor musunuz?

Ben düşünüyorum.. O kadar da değil, aksi halde şu anda 17-10 olmazdık..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 11 Aralık 2018, 10:11
bir şey soracağım.

luke'un gün itibariyle dört dörtlük bir hoca olmadığı su götürmez bir gerçek. peki önemli olan şu; siz onun kendi yanlışlarını gördüğünü ve kendini geliştirdiğini düşünüyor musunuz?

Benim bireysel cevabım savunma koordinatörlüğü olur mesela. İlk sezonunda gördüklerim Lakers hiçbir zaman iyi bir savunma takımı olmayacak eğer bir asistan almazsa Ron Adams vs gibi yanına diyordum. Ama hem geçen sezon hem de bu sezon gösterdi ki, savunmayı iyi koordine ediyor. İki takım da beklenin üstünde bir savunma takımı performansı verdi.

Aynı zamanda bizim değer verdiğimizden daha fazla değer veriyor takım kimyasına ve yavaş kalıyor rotasyonları değiştirmekte, ama sezon ortasına doğru genelde doğru rotasyonlara geliyor. Bu bir artı mıdır eksi midir kişiye göre değişir ama hatalarını fark etmiyor demem ben.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 03 Şubat 2019, 08:47
Hmmmmmm

https://twitter.com/ShamsCharania/status/1091935895656255489?s=19
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Hollywood - 03 Şubat 2019, 08:49
Soyunma odası karışmış maç sonu.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Pardus - 03 Şubat 2019, 08:54
Beasley galiba sıkıntı çıkaran
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Pardus - 03 Şubat 2019, 09:26
https://twitter.com/shamscharania/status/1091938481989996544?s=21
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Hollywood - 03 Şubat 2019, 09:31
https://twitter.com/ShamsCharania/status/1091940029746896896

Haksız sayılmazlar.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Pardus - 03 Şubat 2019, 09:36
Ulan ne umduk ne bulduk şu sezondan ya. Playoff potasında değiliz, takım cadı kazanı, kim gidecek kim kalacak belli değil. Daha çekilecek çilemiz var anlaşılan
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 03 Şubat 2019, 09:38
https://twitter.com/ShamsCharania/status/1091940029746896896

Haksız sayılmazlar.

Haksiz sayilirlar cunku adi cikan veteranlardan Lance ve Mcgee'nin cok bir soz hakki yok. Beasley ise kesinlikle hakli. Buyuk olasilikla Beasley'e yanlamislardir onlar da:D
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 03 Şubat 2019, 09:45
Tarafli da bakiyor olabilirim ama ben genel medya kanallarinin bu kadar dramatize edip sonra lokal kanallarin boyle olmadi diye yalanladigi arka arkaya bu kadar olay gormemistim hic.

https://twitter.com/ramonashelburne/status/1091948234564497409?s=19 (https://twitter.com/ramonashelburne/status/1091948234564497409?s=19)
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Hollywood - 03 Şubat 2019, 09:54
Haksiz sayilirlar cunku adi cikan veteranlardan Lance ve Mcgee'nin cok bir soz hakki yok. Beasley ise kesinlikle hakli. Buyuk olasilikla Beasley'e yanlamislardir onlar da:D

Yeni bir şey değil ki. Walton'ın rotasyonları 2016-17'den beri rezalet. Hiç düzeltemedi.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: vence - 13 Şubat 2019, 20:52
Silverscreenandroll'un yorumlarında rastladım. Yazan vatandaş güzel bir Walton analizi yapmış.

Alıntı
We’ll never know where jerking Randle’s minutes around came from. Was it the FO trying to raise Nance’s trade value or was Luke really dumb enough to start our best player last season off the bench? I don’t know the answer. I was really shocked at changing things up so drastically and starting Bullock immediately after the trade. It makes no damn sense to me. Bullock isn’t a star and doesn’t know the playbook. Why should he be starting ahead of Rondo? Don’t get me started with closing games last season with IT and leaving Lonzo on the bench. I remember IT getting outrebounded in clutch situations while our best rebounding guard was sitting with a towel on his shoulders.

I think Luke’s offensive ideal – a read and react system makes a ton of sense, but such a system should be built on a foundation of a playbook and Spurs-like rules for making quick decisions with the ball. During Steve Kerr’s first season coaching the Warriors (Luke was there as an assistant) he spent the first two weeks leading the team in fundamental passing drills. I remember Andrew Bogut telling Bill Simmons it was like they were back in high school. Kerr told them if they could improve their passing, they could compete for a championship — and that’s exactly what they did. In Luke’s last two seasons, he spent the first several weeks doing defensive drills. He instituted zero offensive plays. How does he expect a team to run a complex read and react system without a system?

His switch everything defense was an abysmal failure his first season but it actually started working last season with Lonzo and was even better this season — with Lonzo. Without Lonzo, it just doesn’t work. LeBron gives Carmelo Anthony level of effort on defense. Why are we still running the switch everything scheme? We’d be better off playing man and the occasional zone while Lonzo is out.

I think Luke is a likable guy with a great outlook on life. I think that will get him far in the coaching ranks one day, but I don’t think he’s the right guy for this team today. He’s not strong with rotations, with installing an offensive playbook, nor is he strong with adjusting on the fly. Brian Shaw was a mediocre head coach, but a change in energy could positively impact this team. I see no reason not to make the change right now and then make a long term hire this summer. No matter who is head coach, if Lonzo doesn’t get back after six weeks, our playoff chances are looking way worse than I ever imagined they’d be this season.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Matches Malone - 14 Şubat 2019, 00:02
https://twitter.com/BA_Turner/status/1095781590930644992

Anlaşılan yönetim taraftarla farklı düşünüyor Walton konusunda.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: DeadAsDeadCanBe - 05 Mart 2019, 09:31
Clippers maçı sırasında röportajını gösterdiler. "Maç ölüm kalım maçı değil, kazansak da olur kaybetsek de." minvalinden gerzek açıklamalar yaptı.

Kovun artık şu şadırvan suratlı herifi.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Ahkam Kuşu - 05 Mart 2019, 09:37
İyi bir koç değil ama, başarısızlığı bu adama yıkmak da kolaycılık. Sorun Walton değil. Eğer asıl mesele sorunu çözmekse, Walton'ı sorgulamak zaman kaybı.

Lebron bu yaz belli bir pozisyonu ve görevi oynamak için geldi. Walton planlarını ona göre yaptı, FO kadroyu ona uygun olarak dizayn etti. Ama Lebron ligin 2. haftasında o posizyonu oynamaktan vazgeçti.

Zaten birinci ayın sonunda da "Lebron Walton'ın setlerini oynamıyor, onu dinlemiyor" diye haber yaptırdı.

Walton mı suçlu burada?
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 05 Mart 2019, 09:50
Clippers maçı sırasında röportajını gösterdiler. "Maç ölüm kalım maçı değil, kazansak da olur kaybetsek de." minvalinden gerzek açıklamalar yaptı.

Kovun artık şu şadırvan suratlı herifi.

Tam böyle dememişti ya, link var mı?

Bu arada;
https://twitter.com/RicBucher/status/1102820516782460928 (https://twitter.com/RicBucher/status/1102820516782460928)
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Damar - 05 Mart 2019, 10:02
İyi bir koç değil ama, başarısızlığı bu adama yıkmak da kolaycılık. Sorun Walton değil. Eğer asıl mesele sorunu çözmekse, Walton'ı sorgulamak zaman kaybı.

Lebron bu yaz belli bir pozisyonu ve görevi oynamak için geldi. Walton planlarını ona göre yaptı, FO kadroyu ona uygun olarak dizayn etti. Ama Lebron ligin 2. haftasında o posizyonu oynamaktan vazgeçti.

Zaten birinci ayın sonunda da "Lebron Walton'ın setlerini oynamıyor, onu dinlemiyor" diye haber yaptırdı.

Walton mı suçlu burada?

Söylediklerine katılmıyorum bu adamın böyle bi karaktere sahip olduğu yıllardır biliniyor. Lecoach olayını en az bu sene konuşturdu hatta bence. Bunu bilip adamı getirmişlerdir diye düşünüyordum ki Walton'un çocuksu inatlarını anlayana kadar. Ego çatışmasına girmemeli bi koç oyuncularıyla.

Suçlu arıyorsak sezonun çöp olmasına ve gençlerin iyi giden kariyer gelişimlerine engel olan etmenler bence şu sırayla:

A. Davis takasındaki rezillik > Walton > Lebron > Sakatlıklar
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 05 Mart 2019, 10:07
Söylediklerine katılmıyorum bu adamın böyle bi karaktere sahip olduğu yıllardır biliniyor. Lecoach olayını en az bu sene konuşturdu hatta bence. Bunu bilip adamı getirmişlerdir diye düşünüyordum ki Walton'un çocuksu inatlarını anlayana kadar. Ego çatışmasına girmemeli bi koç oyuncularıyla.

Suçlu arıyorsak sezonun çöp olmasına ve gençlerin iyi giden kariyer gelişimlerine engel olan etmenler bence şu sırayla:

A. Davis takasındaki rezillik > Walton > Lebron > Sakatlıklar

Yönetimin hiç mi suçu yok kadro yapılanmasında :(
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Ahkam Kuşu - 05 Mart 2019, 10:23
Yönetimin hiç mi suçu yok kadro yapılanmasında :(

Neye göre kadro yapılanması hatalı? Bu Lebron'a göre mi, yoksa sene başında ben top getirmeyeceğim, 4 numarada bitirici pozisyona getireceğim diyen Lebron'a göre mi?

Lebron yine Cavs'daki gibi oynayacağını söylese, Randle bırakılmazdı mesela. Sen Randle'ın pozisyonunda Lebron'u oynatacağım deyip Randle'ı bırakıyorsun, sonra Lebron'un canı onu oynamaktan sıkılınca planlar değişiyor.

Bir anda Lonzo ve Rondo takım içinde abuk subuk bir konumda buluyorlar kendilerini. Çünkü sadece topla üretebilen bu oyuncular, Lebron fikrini değiştirdiği için sg oynamak zorunda kalıyorlar.

Hızlı oynayacağım diyorsun, bu konuda ihtisasını GSW'de yapmış Walton'ı tutuyorsun. Üstelik geçen sene bunu gayet iyi oynatıyor adam. Sonra yine bir bakıyorsun Lebron çıkmış yarı saha çizgisinde 45 saniye topu sektirmeden hücumu başlatmıyor.

Sonra işin savunma kısmı var. Oturuyorsun yıllarca herkesin adam değişebileceği bir savunma sistemini parkeye yansıtacak "pozisyonsuz" oyuncular seçiyorsun drafttan. Serbest oyuncu pazarından o tip oyuncular alıyorsun. Ve bunu harika yapacak bir ekip kuruyorsun. Ama bir bakıyorsun takımdaki bir oyuncu, adı Lebron, değiştiği hiçbir oyuncuya gitmemeye başlıyor. O saatten sonra ne yapacaksın? Savunma stratejisini değiştirip, oyuncuları bu yeni savunma stratejisini yapacak oyuncularla mı takaslayacaksın tümüyle?

Hücumda ve savunmada bu takımın tek problemi Lebron James.

Bir kadro, bir oyuncunun sene içinde istediği her şekilde oynayışına uygun olarak dizayn edilemez.

Ayrıca Anthony Davis takasının yatması takımda neyi daha kötüye götürdü ki oyuncu bazında? Ingram mı bundan etkilendi? Kuzma mı? Lonzo zaten sakat. Lance belki etkilenmiş gibi görünüyor, o da etkisiz eleman.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 05 Mart 2019, 10:30
Neye göre kadro yapılanması hatalı? Bu Lebron'a göre mi, yoksa sene başında ben top getirmeyeceğim, 4 numarada bitirici pozisyona getireceğim diyen Lebron'a göre mi?

Lebron yine Cavs'daki gibi oynayacağını söylese, Randle bırakılmazdı mesela. Sen Randle'ın pozisyonunda Lebron'u oynatacağım deyip Randle'ı bırakıyorsun, sonra Lebron'un canı onu oynamaktan sıkılınca planlar değişiyor.

Bir anda Lonzo ve Rondo takım içinde abuk subuk bir konumda buluyorlar kendilerini. Çünkü sadece topla üretebilen bu oyuncular, Lebron fikrini değiştirdiği için sg oynamak zorunda kalıyorlar.

Hızlı oynayacağım diyorsun, bu konuda ihtisasını GSW'de yapmış Walton'ı tutuyorsun. Üstelik geçen sene bunu gayet iyi oynatıyor adam. Sonra yine bir bakıyorsun Lebron çıkmış yarı saha çizgisinde 45 saniye topu sektirmeden hücumu başlatmıyor.

Sonra işin savunma kısmı var. Oturuyorsun yıllarca herkesin adam değişebileceği bir savunma sistemini parkeye yansıtacak "pozisyonsuz" oyuncular seçiyorsun drafttan. Serbest oyuncu pazarından o tip oyuncular alıyorsun. Ve bunu harika yapacak bir ekip kuruyorsun. Ama bir bakıyorsun takımdaki bir oyuncu, adı Lebron, değiştiği hiçbir oyuncuya gitmemeye başlıyor. O saatten sonra ne yapacaksın? Savunma stratejisini değiştirip, oyuncuları bu yeni savunma stratejisini yapacak oyuncularla mı takaslayacaksın tümüyle?

Hücumda ve savunmada bu takımın tek problemi Lebron James.

Bir kadro, bir oyuncunun sene içinde istediği her şekilde oynayışına uygun olarak dizayn edilemez.

Ayrıca Anthony Davis takasının yatması takımda neyi daha kötüye götürdü ki oyuncu bazında? Ingram mı bundan etkilendi? Kuzma mı? Lonzo zaten sakat. Lance belki etkilenmiş gibi görünüyor, o da etkisiz eleman.

İşte sıkıntı şurada, ben zaten bunların hepsinin olma ihtimali yüzünden LeBron'un gelmesini istemeyen kitledendim. Sonuçta LeBron geldiği anda ona göre plan yapan ve LeBron'un fikir değişmesiyle yaptığı hamleleri boşa düşen bir yönetimimiz var. Bir de ben zaten Davis takas muhabbetinin gençleri kötü etkilese de abartıldığı kadar olmadığını düşünen kesimdenim :)

Demeye çalıştığım LeBron'u getiriyorsan bütün "baggage"ını da getirmiş oluyorsun ve buna göre hazırlık yapman gerekiyor. 16 yıldır NBA'de oynayan bir oyuncunun karakterini bilmemek bir yönetim hatasıdır, LeBron'un değil. Adam översin yerersin 8 yıl üst üste finale çıktı belli bir oyun tarzıyla, işler sıkıştığında kendi oyununa döneceğini bilmiyorduk diyemez kimse bana göre.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Ahkam Kuşu - 05 Mart 2019, 10:35
Lebron'un fikir değiştirmesi ile planlar elbette boşa düşecek. Burada yönetimin yapacağı hiçbir şey yok. Evet, Lebron'un bir an gelip fikrini değiştireceği korkusuyla yaşarsın. Bunu belki öngörürsün de. Fakat yine de elinden bir şey gelmez.

Çünkü dediğim gibi, bir kadro, bir oyuncunun sene içinde istediği her şekilde oynayışına uygun olarak dizayn edilemez.

Sene başında oturup anlaşmışsan ve kadroyu ona göre kurmuşsan, oturup dua etmekten başka elinden bir şey gelmez.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 05 Mart 2019, 10:44
Lebron'un fikir değiştirmesi ile planlar elbette boşa düşecek. Burada yönetimin yapacağı hiçbir şey yok. Evet, Lebron'un bir an gelip fikrini değiştireceği korkusuyla yaşarsın. Bunu belki öngörürsün de. Fakat yine de elinden bir şey gelmez.

Çünkü dediğim gibi, bir kadro, bir oyuncunun sene içinde istediği her şekilde oynayışına uygun olarak dizayn edilemez.

Sene başında oturup anlaşmışsan ve kadroyu ona göre kurmuşsan, oturup dua etmekten başka elinden bir şey gelmez.

Ya da bu riski hiç almayıp biz bir takım kuruyoruz diyebilirsin. Ben de problemi sadece LeBron bazlı olarak görüyordum, ta ki Davis olaylarına kadar. Magic Johnson'ın vaadi 2 yılda en az 2 süperstar ile FA'den imzalamaktı. Ama o kadar çaresizce davrandılar ki Davis takas dedikodularında en son çıkan haber Solomon Hill'in de dahil olmasıydı takasa. Solomon Hill demek 2019 FA'de maksimum boşluğa zarar vermek demekti. Stretch'lesen bile Deng ve Hill'in uzatılmış kontratlarının gereksiz yere 8M civarı yer kaplaması cap'te demekti.

Genel olarak değerleri harcama konusunda o kadar şuursuzca davranıyorlar ki, şekil 1A Zubac-1B Randle-1C Russell-1D Lopez, benim hiçbir güvenim yok yönetime. Şansa bala Kawhi gelirse Pelicans takasa yanaşırsalara kaldı iş ve ben başarının başka takımların kararlarına ya da başarısızlıklarına kalan şu senaryodan hiç hoşnut değilim.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Damar - 05 Mart 2019, 11:18
Koçun görevi sadece oyun içi taktikler vs değil. Oyuncuları mental olarak değerlendirmek, eksik yönleri görüp, oyuncu seçimlerini rakibe ve takımın güncel ruh haline göre şekillendirmektir. Kaldı ki eski Nbaciler hatırlar. Walton'un kariyeri Phil babanın çaresizlik içinde kendisini Detroit finalinde denediği maç ile başlamıştır. Kuzmayı 5 oynatmak, savunma zaafı olan Rondo, Bullock ve Lebron ile aynı anda 30 dk mücadele etmeye çalışmak yerine tercihlerini çeşitlendirebilirdi. Bu kadro yapısı playoff yapmalıydı kesinlikle. Yönetim de suç bulunacak bi çok etmen var doğru. Hazır gelecek senelerde kadro yapısının farklı olacağını Walton dahil herkes biliyor. Bu bağlamda bu yılı kurtarmak için Lebron merkezinde idareten disiplinli bi yapı denemedi bile. Kendi bildiği oyun tarzı ve rotasyonlarla varlığını kanıtlamaya çalışıyor.

Bakın en basitinden bu kadar az bilgiyle ben olsam takımı kısaltacağıma Pgsiz bi oyun oynamaya çalışırdım bu maçta. Rondo istatistiklerine bakıldığında iyi görülebilir, hepimiz maç içinde oyunun iki yönünde neler götürdüğünü gördük takımdan. Adam bunu bile takmıyor. Lakers'ın Lonzo olmadığı dönemde oynadığı en iyi oyun Ingram'ın oyun kurucuyla eşleştiği dönemdi. Savunma burada başlıyor. Siz guardı iyi karşılayamazsanız zaten savunmanın büyük kısmını kaybediyorsunuz. Hart ya da KCP ile karşılayıp oyunu Lebrondan kurabilirdi. Ne kadar bok atsam da Lebron tepede çok etkili.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Damar - 05 Mart 2019, 11:44
Bu arada A. Davis takası olayından sonra oyuncularda düşüş olmadığı gibi bi algı var sanırım. Farklı kaybedilen maçlarda atılan 30 sayıların, yapılan statların hiç bi değeri yok bana göre. Bu insanların savaşması için elinde neden bırakılmadı. Ben de olsam kendi rakamlarımın peşine düşerdim.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Ahkam Kuşu - 12 Nisan 2019, 23:00
Başlık kilit.  :kilit: Ex olmuş.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Jr. Kobe - 12 Nisan 2019, 23:29
Selametle..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: RuSTeDSouL - 13 Nisan 2019, 00:10
Ty Lue gelince çok arayacağız..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Pardus - 13 Nisan 2019, 00:58
LeBron James'in sözleşmelerinde, "sadece yetersiz koçlarla çalışabilir" diye bir madde var mı acaba ?
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: RuSTeDSouL - 13 Nisan 2019, 08:14
Dave Joerger'i alıp gelsinler bari..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: lakerforever - 13 Nisan 2019, 10:39
The Monty Williams candidacy is a serious one with the Lakers, league sources tell ESPN. He has history with LeBron James as a Team USA assistant and a successful run w/ Pelicans as a head coach. Ty Lue checks the boxes too: ex-Laker, championship coach, LeBron James-approved.

@Woj

cümle sonu ne güzel ya...

bok suratlının "kabulü" ama burası o çöp clownland çiftliği değil.

umarım bunu ona hatırlatacak biri gelir...
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 13 Nisan 2019, 11:52
Ben buranın tek Walton savunmacısıydım sanırım, kesinlikle bu kadroyla başarılı olma şansı yoktu ve kötü bir sezon geçirdi. Umarım 3-4 sene sonra Walton için de nasıl elimizden kaçırdık yaa denmez buralarda :)

EDIT: Bunu eklemeyi unuttum. Kings koçluğu için favori konumunda kendisi, Divac ile yakın zamanda görüşeceklermiş. Diğer adaylar da Monty Williams ve Ettore Messina'ymış.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: RuSTeDSouL - 13 Nisan 2019, 14:21
Messina ile birlikte değil mi koçluğu? Yani ikisi de olacak diye okumuştum bir yerde..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 13 Nisan 2019, 14:26
Messina ile birlikte değil mi koçluğu? Yani ikisi de olacak diye okumuştum bir yerde..

Yok öyle bir şey okumadım ben, ikisiyle de koçluk görevi için görüşülecek. Bence bu saatten sonra ne Walton asistan koçluğu kabul eder, en azından GSW dışında, ne de Messina NBA'de Spurs organizasyonu dışında bir takımda asistan olur.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Damar - 13 Nisan 2019, 14:30
Şu adamın neyini beğeniyordun cidden merak ediyorum. Rotasyon hazırlamaktan aciz. Savunma koçluğu 0. Egosunu tatmin etmeye çalışırken basketbolun temel doğrularını uygulayamayan inatçı bi koç. Başarılı olacağını sanmıyorum.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 13 Nisan 2019, 14:46
Şu adamın neyini beğeniyordun cidden merak ediyorum. Rotasyon hazırlamaktan aciz. Savunma koçluğu 0. Egosunu tatmin etmeye çalışırken basketbolun temel doğrularını uygulayamayan inatçı bi koç. Başarılı olacağını sanmıyorum.

Savunma koçluğunun 0 olduğuna hiç katılmıyorum bir kere. Hücum koçluğuna gelirsek evet oralarda kesinlikle problemli, çünkü GSW prensiplerini uygulatmak istiyor ama staff'ı ve kadrosu genel olarak yetersizdi. Asistanlarını değiştirmek ve geliştirmek istememesi ciddi bir problem ve bence kendini en çok geliştirmesi gereken konu bu. Yanına kankalarını alacağına, birlikte kaliteli iş çıkarabileceği insanları alması gerekiyor. Basketbolun temel doğrularını genel olarak uygulamaya çalışan bir koç olduğunu düşünüyorum, Byron Scott gibi Magic Johnson gibi üçlük ne yaaa ekolünden değil kesinlikle. Rotasyon konusunda da kesinlikle haklısın, o konuda çok inatçı ve esnek değil. Ama yönetim-koç uyumsuzluğunun olduğu bir ortamda başarılı olabilen çok az koç vardır, hele 38-39 yaşında tecrübesiz bir koçun neredeyse hiç şansı yoktu bana sorarsan.

En önemli konuya gelirsek de, ben onun genç bir koç olduğunu ama kaliteli koç ağaçlarının bir ürünü olduğunu düşünüyorum. Zaman tanınsa nasıl genç oyuncularımız kendilerini geliştiriyorsa, onun da kendini yavaş yavaş geliştirip ligin iyi koçlarından biri olabileceğini düşünüyordum. En temel örneğim de şu, bu sezonki yılın koçu adaylarına bakıp koçlar ile algıların ne kadar kolay değiştiğini ve yüzeysel olduğunu görebiliriz.
Doc Rivers için Boston zamanında kötü koç deniyordu, sonra şampiyon olunca algı değişti ve iyi koç sınıfına girdi, sonra Thibs gidip Boston biraz düşünce asıl büyü Thibs'deymiş dendi. Yönetici-koç iken kötü koça dönüştü, şimdi bir anda tekrar büyülü bir şekilde iyi koç oldu.
Mike Malone keza öyle, önce kötü koçtu, sonra Kings'de bir süre iyi performans verirken Cousins'ın sakatlığı sonrası kötü koçsun diyip kapı dışı ettiler. Denver taraftarlarının çoğu da Mike Malone'u sevmiyordu ama bu sezon büyülü bir şekilde iyi koç oldu.
Nate McMillan son yıllarda herkesin gömdüğü bir koçtu, şimdi iki sezondur iyi bir koç olarak görülüyor.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: RuSTeDSouL - 13 Nisan 2019, 15:11
Buna örnek olarak Brad Stevens'ı da verebiliriz.. Geçen senenin "Tarihin en iyi koçlarından biri", bu senenin vasat koçluğuna çok hızlı indi..

Yani aslında işin bittiği yer, kadro devamlılığı ve kadro mühendisliği.. Bundan Walton'ı akladığım çıkmasın, sezon içinde de defalarca yazmıştım bu konuda, 2 senedir sürekli bir devinim halinde gelenin gittiği, sakatlıklardan başını kaldıramayan bir takımın koçu olmak zor iş..

Şu anki yapıda başarılı olabilecek bir koç yok ve sorunu Walton'da görürsek önümüzdeki sene yine bunları konuşuyor oluruz.. Hele adı geçen isimlerin sezonu tamamlaması bile mümkün değil.. Lue, Walton'ın yanında anca taktik tahtası olur..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: lakerforever - 13 Nisan 2019, 16:14
beyler peki kim gelecek? kim gelmeli?

boş durumdaki coach adaylarını da tam bilmiyorum ki.

aklıma gelen tüm isimler mikrofonda galiba

kevin mchale
mark jackson
jeff van gundy (abd milli takımıyla da münasebeti var galiba)
stan van gundy


jason kidd ve mark jackson adı geçmiyormuş bu arada...

JUWAN HOWARD gördüm ya yuh. oldu olacak asistanı da Chris Bosh olsun he? 23 numaralı bok suratı memnun edecekler diye...
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 13 Nisan 2019, 17:19
Juwan Howard'a hemen gömmem ben, sonuçta kaliteli bir koçun asistanı. Miami'yi yakından takip etmediğim için katkısı nedir ne değildir emin değilim ama. Yine de dediğin gibi peşinden gitme nedenleri sadece LeBron onaylı olmasıysa o zaman sıkıntı büyük. Bir de tabi çaylak bir koç ile girersek önümüzdeki sezona bunun oluşturacağı sıkıntılar da yine sinir bozucu olacak.

JVG ve SVG'yi kesinlikle istemem. SVG'nin süper yıldızlarla ilişkisi biraz sıkıntılı genel olarak, JVG de ulusal yayında LeBron takaslanmalı demiş birisi. Bence de LeBron ile gittiğimiz yol yol değil ama bunun daha başlamadan problemli olacağını az çok tahmin edebiliriz. JVG de zaten güzel koltuğundan kalkıp gelmez Lakers'ın baskısına.

Kevin McHale kesinlikle hayır. Mark Jackson ve Jason Kidd keza direkt red.

Ben biraz daha Ty Lue'ya sıcak bakıyorum ama alternatiflerine baktıkça umutsuzluğa kapılmamın etkisi var.

Monty Williams muhabbeti yine geçiyor ama onun hakkında da yeterince bilgim yok. Sadece Davis ile ilişkisi iyiydi ve Pelicans'da başarılı bir sezonu vardı.

Lakers'ın seçeceği koçun hem tecrübeli hem de LeBron gibi süper yıldızlar ile iyi anlaşabilecek birisi olması lazım. Böyle adayların çoğu şu an çok güzel konumlardalar ve koltuklarını bırakıp buradaki kaosa kesinlikle sürüklemezler kendilerini.

Ama en önemlisi, koçu GM işini halletmeden seçmememiz. Eğer GM durumları böyle belirsizken koç seçersek, kim olduğundan bağımsız rezalet bir sezon bizi bekliyor diyebiliriz. GM'imiz Pelinka olarak devam edecekse keza yine cevabım aynı olur.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: RuSTeDSouL - 13 Nisan 2019, 19:51
Ben asıl ne tarz koç seçileceğini merak ediyorum.. Lebronspor olarak yavaş tempo basketbolunu tercih edeceksek önümüzdeki üç sene bitmez..
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 13 Nisan 2019, 23:43
Sam Amick Kings ile anlastigini soylemis.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: Pardus - 14 Nisan 2019, 00:21
Evet Ty Lue'ya sıcak bakılan, Juwan Howard'ın falan isminin anıldığı ortamda, önümüzdeki  günlerde 76ers'tan kovulacak Brett Brown için ne düşünürsünüz? Bence o da diğer isimler gibi bizi bir yerlere taşıyamaz. Düşünmeliyiz derim
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: lakerforever - 14 Nisan 2019, 12:38

The Los Angeles Lakers have been granted permission by the Philadelphia 76ers to interview Monty Williams for their vacant head-coach opening.

Rob Pelinka will either speak to Williams by phone or travel to meet with him in person during the 76ers playoff series against the Nets.

Pelinka has reportedly honed in on Williams or Tyronn Lue as the next Lakers coach.

şeyi getirin şeyi neydi o Kevin Ollie falan....

düşük profilli olacak anlaşılan başa gelecek isim
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: yituruz - 14 Nisan 2019, 14:57
Koç üzerinden konuşmak için çok erken. Önce bir yönetici işini çözmemiz lazım...
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: DeadAsDeadCanBe - 15 Nisan 2019, 12:49
Sam Amick Kings ile anlastigini soylemis.

Vay Amick vay. Bize iyi olabilirdi aslında.

Mecvut alternatifler içinde JVG'yi takımın başında görmek çok isterim. 10 yıllık hayalim neredeyse.
Başlık: Ynt: Koç Luke Walton
Gönderen: lakerforever - 15 Nisan 2019, 14:34
teknik ekipte de dökülmeler başlamış. herkesle yolların ayrılacağı söyleniyordu. mark madsen ilk giden olmuş

Utah Valley takımına coach olmuş.

bir dönem ülkemizde Efes Pilsen ve Ülker formaları giyen Mark Pope'un yerine