Gönderen Konu: 2019-20 KOBE BRYANT Sezonu: Maç Takibi  (Okunma sayısı 367079 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lakerforever

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,747
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #370 : 23 Ekim 2019, 08:31 »
ya neyse ne işte..

ne oldu maç kaybettin de? senelerin çöpe gitti. karşılığında? içi geçmiş bir 23 numara geldi. senelerce "leş" doğunun ekmeğini yiye yiye final yapan.

batıya geldiği ilk sezonda yedi yumruğu oturdu.

valla keşke kalsaydı lou. ilk5'i dert edecek biri de değildi. çatır çatır oynuyor işte..

üzülüyorum

maçı kaybettiren lebalon camışı mı bilemem ama...

bench sayıları ;

dudley 6
daniels 6
howard 3
cook 4
kcp 0

green 12
harrell 17
harkless 10
lou 21

ilk 5'leri 52 sayı atmış (30 kawhi) kenardakiler 60
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2019, 08:58 Gönderen: lakerforever »

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #371 : 23 Ekim 2019, 09:03 »
Bunları konuşmak için erken tabii ama maçı izlerken 2008 Lakers-Boston Xmas maçını anımsadım. İyiyiz falan ama bunlara gücümüz zor yeter gibi gözüküyor. 60-19 bench sayıları ve Paul George yoktu. Daha da önemlisi günümüz basketbolunun temeli olan topu yere vurup kendi skorunu bulabilen, takımı yönlendirebilen oyuncu kıtlığımız başımıza bela açacak. Rakipte Kawhi-George-Lou olacak kafadan. Yan parçaları zaten hazırdı ve oturmuş görüntüsü devam ediyor. Bizde geçen sene bile Lebron ve Rondo dışında Lonzo, Ingram, Lance gibi topu teslim edebileceğin adamlar vardı. Bu sene özellikle savunma zaafiyeti olan Rondo’ya çok muhtaç kalacağız ve Lebron’a çok yük binecek. Bu adam 35 yaşına geldi. Davis tabii ki topu verip bir şeyler yaratmasını bekleyebileceğin bir oyuncu, kısa ve kanatlardan bahsediyorum.

Neredeyse hiç P&R yapmayıp sürekli posttan bir şeyler yapmaya çalışmak da takımı iyice kısıtladı gibi. Çok top kaybettik. Lebron ve Davis de kötü bir ikinci yarı geçirdi. Daha çok şey oturacaktır, Lebron ve Davis maçtaki bir çok sorunu çözebilecek acayipliğe sahipler ama yukarıda bahsettiğim yapısal durum düşündürüyor beni en başından beri. Özellikle büyük rakiplere karşı epey sorun olabilir.
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2019, 09:06 Gönderen: Crazy_Kobe »

Çevrimdışı lakerforever

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,747
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #372 : 23 Ekim 2019, 09:11 »
önümüzdeki 5 maç

STAPLES'ta Utah-Charlotte-Memphis
deplasmanda Dallas-San Antonio

nedir tahminleriniz? kaç W,kaç L ile geçilir?

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #373 : 23 Ekim 2019, 09:12 »
4-1 ideal gibi.

Çevrimdışı badmfker

  • Rookie
  • *
  • İleti: 196
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #374 : 23 Ekim 2019, 09:23 »
maçı ben de keyif ve heyecanla bekliyorum tabi ki ama ben kazanacağımızdan emin gibiyim ya. şu an lebron ve ad çok hype'lanmış durumdalar ve takım olarak heyecan ve isteğimiz daha fazla. üstüne clippers hazırlık maçlarında çok kötüydü ve hiç hazır değillerdi. pg de olmayacak. o yüzden ben kazanacağımızı düşünsem de sezonun kalanı için çok ölçü olmayacak. ama tabi ki sezona moralli girmek ve kağıt üstündeki en büyük rakibi yenmek önemli bir eşik. heyecanlıyım ama galibiyetten eminim.
dünkü tespitlerimin hepsinde yanıldım. özür dilerim. :-[

preseason'ın tam tersine adamlar hem bizden daha hazır, hem de oyun planları daha iyiydi. doc rivers'ın da ayrıca hakkını vermek lazım. müthiş hoca gerçekten.

Çevrimdışı Zulada

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 296
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #375 : 23 Ekim 2019, 09:27 »
neyse fazla gaza gelmişiz onu anladık en azından :)

Çevrimdışı lakerforever

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 1,747
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #376 : 23 Ekim 2019, 09:35 »
2012-13 Howard ilk maç ;

38 dakika
8/12 şut
3/14 serbest atış
4 hücum rib
6 savunma rib
2 asist
1 blok
6 faul
+/-   -13
------------------------------

2019-20 Howard ilk maç ;

19 dakika
1/3 şut
1/1 serbest atış
3 hücum rib.
3 savunma rib.
1 asist
1 blok
4 faul
+/-  -1



üzücü be :/

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,757
  • smartass *
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #377 : 23 Ekim 2019, 10:38 »
Bütün takımı yenileyip maç sonunu yine KCP ile oynamak da epey enteresan yalnız.

27 dakika
0 satı
0 top çalma
5 faul
1 top kaybı

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #378 : 23 Ekim 2019, 10:41 »
Öncelikle bu maçı kaybetmemizdeki tek nedeni Lakers'ın eksiklerine bağlamak yanlış olur, Clippers'ın bench'inin getirdiği enerji seviyesine maçın hiçbir noktasında yaklaşamadık. Net bir şekilde bu maçı bir hedef maç olarak seçmişler (Lakers'ın da seçmesi gerekiyordu!) ve çok daha savaşçı oynadılar. İlk beşteki Zubac ve Patterson dışında çok sırıtan bir parçalarını görmedim. Kawhi ve Lou Will gibi istediği şutu istediği zaman yaratabilen oyuncular ve koç-kadro devamlılığını da hesaba katınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Şimdi buradan Lakers'a geçelim.

Öncelikle Lakers'ın ana planı ilk beşler sahaya çıktığında gözüken eşleşmelere göre mantıklıydı. Beverley LeBron'u savunuyordu, Patterson ise Davis'i. Bu eşleşmelerde fiziksel avantajlarını kullanıp rakibi potaya kadar itip kolay basketler bulma planı doğruydu. Ama garip bir şekilde preseason'da iyi yaptığı şeylerden çok uzaklaştı takım. İlk yarıda LeBron'un Kawhi ile bire bir düelloya çevirdiği sekans ve Davis postupları üzerinden götürdük maçı. İkinci yarıda ise bu iki yıldız patır patır dökülünce Danny Green 2013 NBA finaliymişçesine alev almasa skor çok daha umut kırıcı olabilirdi.

Bu maçtan önce kötü dersleri çıkarmamız gerekirse;
1-Sezon başı, uyum süreci safsatalarına çok takılmamak lazım. Bu kadar tembel ve statik bir yarı saha hücumu oynayarak hiçbir yere varamazsın. LeBron Davis'i besleyeceğim ve bizim ana silahımız Davis olacak derken ona sırtı dönük top verip izlemeyi kasttetiyse işimiz var. Geçen sezon Ingram-LeBron uyumsuzluğundan çok farklı olmayacak çünkü. Lakers taraftarlarını umutlandıran bu LeBron ve Davis'in ikili oyunlar üzerinden kendileri ve takım arkadaşları için birer yaratıcıya dönüştüğü senaryonun hayaliydi. Clippers'ın bu pozisyonları switch'lemesini bekliyor olmalıydılar çünkü bir LeBron-Davis P&R'unu en iyi savunma yöntemi switch yapmak. Switch geldi diye hemen pas pas post-up moduna girecemeyiz. Bunun sadece coaching değil oyuncuların tembelliği olduğunu düşünüyorum.
2-KCP'yi zaten beğenen Lakers taraftarı vardıysa da geçen sezonki performansıyla çok kalmamıştır. Ama KCP takımdaysa onu doğru kullanmak da biraz önem arz ediyor. Maçtan önce birisi KCP'yi Lakers nasıl kullanırsa "internet meme"i malzemesi olur diye sorsa bire bir Kawhi'ı savundurtmak derdim. Derozan'ın arkasında duramayan adamı NBA'in en iyi bire bir skorerlerinden birinin sırtına yaslamak net coaching hatasıdır. KCP'nin hücumda hiçbir katkı vermemesi şut sokmamasını ve gereksiz olduğunu konuşabiliriz, konuştuk da zaten. Ama bunların hiçbiri bu tarz bir kullanımı kabul edilebilir kılmaz.
3-Davis ve LeBron'u daha önce de şımarık yıldızlar olarak tanımlamıştım ve bugün  de tavırları biraz rahatsız etti beni. LeBron'u övmeye hazırdım kendini daha çok verecek bu sezon, bu önemli bir maç rezil etmeyecektir geçen sezona benzemeyecektir vs vs. İkinci yarı sahaya bokunu bıraktı demek iltifat olur. Savunmada birkaç sekans vardı ama hücumda o kadar saçma hatalar yaptı ki, onları konuşup LeBron da fena efor sarfetmedi demek saçmalık olur. Keza Anthony Davis de ilk yarıyı fena oynamadı ama savunma eforunu hiç beğenmedim. Birkaç highlight'lık oyun dışında çok fazla pozisyonda lan Davis niye devrilen uzuna yardıma düşmüyor ya da drive eden guardı çemberde karşılamıyor dedirtti bana. İkinci yarı ve özellikle son çeyrek performansı ise malum.
4-Bench zayıflığıydı ki bunu biliyorduk zaten. Kuzma'nın da olmamasıyla 3.güvenilir bir el bulmakta çok zorlanacağız bu sezon. Danny Green alev alarak bu maç o rolü fazlasıyla iyi üstlendi ama Danny Green gibi tamamen takım arkadaşlarının yaratmasına ve geçiş hücumları-kaos pozisyonları gibi durumlara bağımlı bir oyuncu en güvenilir 3.skor opsiyonumuz olamaz. Aynı zamanda efor konusunda da Clippers benchine ağır kaybettiler. Guardlarımızın ribaunt katkısı çok düşüktü ortaya düşen toplarda.

Bu maçtan çıkarılabilecek pozitif noktalar;
1-Clippers yine daha önce pek çok defa konuştuğumuz gibi oturmuş bir takımdı, Lakers ise koç ekibinden yönetimine, yıldızlarından bench'ine yeni eklemeler ile dolu bir takım. Oyuncuların adaptasyon süreleri olmayacağını düşünmek yanlış olur. Özellikle hiçbir hazırlık maçında doğru düzgün görmediğimiz, hatta NBA seviyesinde yeni kurallar nedeniyle çok denenmeyen tam saha baskısı ile bizim takımın planlarını çok iyi bozdular. Birbirine yeni adapte olmaya çalışan parçaları hiç alışık olmadıkları bir şekilde bozarsan adapte olmak yerine herkes kendi oyununu oynamaya döner, bu tamamen tecrübesizlik ile alakalı. Ne LeBron ne Cook ne Bradley tam saha baskı ile hayatlarında ilk defa karşılaşıyorlar ama bu tarz bir agresif savunmaya karşı ilk defa birlikte oynadılar. Maç içi ayarlamalar yapabilecek bir konumda değiliz çünkü alışkanlıklarımız yok. Sezon ilerledikçe oturacağını düşündüğüm en önemli konu bu sanırım.
2-Yine Clippers'ın yaptığı işi küçümsemeden değinmem gerekirse, Davis ve LeBron bir daha bu kadar kötü sıçmayacaklardır, özellikle de aynı anda. Bu yine çok önemli bir değişken.
3-Şut performansımız Danny Green'in alev alması dışında da başarılıydı. Biraz Davis ve LeBron'un kendi skorunu üretmesi odaklı oynamadığımız anlarda şutları yaratabildik. Cook boş üçlükleri kaçırdı ama iyi bir şutör olduğunu biliyoruz. Keza Troy Daniels da en azından uzun normal sezonda katkı verebilecek bir şutör gibi duruyor. Dudley ve Bradley de şutlarını soktular. Biraz daha makul bir hücum planı etrafında daha da iyi gözükecektir takım.
4-Kuzma'nın dönecek olması cidden çok önemli bir detay. Clippers açısında George dönecek deniyor ki kesinlikle önemli bir ekleme olacak ama geldiğinde bu maçta alacağı rol açısından baktığımızda bu maçta muhteşem performans sergileyen Lou Will, Kawhi, Harkless, Jamychal gibi oyunculardan şut çalacak genel olarak. Kuzma ise KCP'den Troy Daniels'dan çalacak süreleri. Marjinal fayda olarak bizim takımın Kuzma'ya ihtiyacı çok çok daha fazla.

Eksileri artılardan kesinlikle fazla olan bir maç çıkardık, ama takımın performansı giderek artacaktır. Özellikle de sezon başlangıcındaki kolay fikstürümüzü göz önüne alırsak. UTA-CHA-MEM-DAL-SAS-CHI-MIA-TOR-PHO-GSW-SAC-ATL-OKC-OKC-MEM-SAS-NOP-WAS-DAL diye gidiyor önümüzdeki 19 maç. Burası bittiğinde 14-6 olmamamız için hiçbir neden yok, şımarıklık dışında.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 338
Ynt: 2019-20 Anthony Davis Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #379 : 23 Ekim 2019, 11:09 »
Bu kadar karamsar olacak bir durum yok.

Takımların eksiklerine bakınca; bize eklenecek Kuzma/Rondo/Caruso, onlara eklenecek George'dan daha büyük etki sağlayacaktır.