Gönderen Konu: Tarihi veto olmasaydı?  (Okunma sayısı 4036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zulada

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 296
Tarihi veto olmasaydı?
« : 02 Temmuz 2017, 22:45 »
şu konuyu o zamanlar etraflıca konuşamamıştık, çünkü takımın durumu yine de iyiydi. hazır işler şimdi kötüyken, vakit de bolken konuşalım istiyorum. bilmeyenler için olayı özetleyeyim.

hornets-rockets-lakers üçlü takasında chris Paul'u alıp lamar odom ve pau gasol'ü veriyorduk. ancak NBA'deki bazı takımlar (hatırladığım kadarıyla cavs ve mavs baş roldeydi) başta olmak üzere NBA takım sahiplerinin itirazları sonucu NBA yönetiminden bu takasa veto geldi. eksik hatırladığım şeyler olabilir lütfen düzeltin.

peki sizce bu takas veto edilmeseydi ve chris paul o gün lakers'a gelmiş olsaydı bugün farklı bir durumda olur muyduk?

Çevrimdışı Crazy_Kobe

  • Yazar
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,049
Ynt: Tarihi veto olmasaydı?
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2017, 23:18 »
Geçenlerde bununla ilgili bir açıklama yaptı Stern. Takası yeniden yapabilirdik fakat Kupchak panikleyip Odom'ı Dallas'a gönderdiği için bu defter kapandı dedi. Bu hala yıllardır konuşulan bir mevzu ve Stern bununla ilgili birçok açıklama yaptı. Fakat koskoca 6 sene sonra topu Kupchak'e atması baya komik oldu.

Soruya gelecek olursak birçok şey değişirdi tabiki. Takasın olmadığı gibi hali hazirdaki takım da dağıldı bu olmayan takas yüzünden. Yetmezmiş gibi Nash-Howard faciasına atıldık. O zamandan beri de toparlanacağiz diye uğraşıyoruz zaten. Allahtan draft hakları bizde kaldı da daha fazla hasar görmedik. Paul çok önemli bir oyuncu ve en iyi yıllarını Clippers ta harcamış oldu.Harden la yeni bir yola girmek istiyor ama o iş zor gibi.

Çevrimdışı onur de balzac

  • Rookie
  • *
  • İleti: 9
  • Bitmeyen sevdamız LosEncılısLeykırsımız!
Ynt: Tarihi veto olmasaydı?
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2017, 23:33 »
Hornets'ın yönetimi Nba'deydi hatırlarsınız. Yani Hornets'ın geleceğinde tüm Nba takımlarının söz hakkı vardı. Cle ve Dallas en çok itiraz eden takımlardı. Stern de takası veto etti. Fakat ortada müthiş bir steal durumu da yoktu. Gasol ve Odom'u veriyorsun, pota altı gücünü bırakıyorsun. Veto nedeni, sonrasında yapılan bir çok takası karşılaştırdığında saçma duruyor. Hornets'ın özel durumu olayı bu noktaya getirdi. Tabi Hornets'da gerçek bir yönetim olsaydı, bu takas olur muydu orası ayrı konu.

Eğer bu takas yapılsaydı Lakers'ın farklı bir hamlesi olacak mıydı bilmiyorum. O dönem lan bunlar Kobe'yi mi gönderecekler sözleşmesi bitince diye düşünmüştüm. Topu her daim elinde isteyen Kobe'nin yanında Paul mutlu olacak mıydı? Peki Kobe? Paul daha çok Kobe sonrası dönem için takımın 1. adamı olması için düşünülmüştü anladığım kadarıyla. Bynum'un nasıl bir hayal kırıklığı olduğunu da düşünürsek, süperstar bir uzun olmaksızın tek başına bizi ihya etmeyecek bir takas olurdu. Kobe, Paul ve Kupchack hızlı bir uzun hamlesi öngörmüş olabilirler. Acaba Bynum'dan bir Dwight Howard mı olmasını beklediler...

Çevrimdışı Isaiah17

  • Rookie
  • *
  • İleti: 2
Ynt: Tarihi veto olmasaydı?
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2017, 13:25 »
Veto olmadaydı şu an bizim adımıza her şey çok iyi olurdu. 50 maç zor oynayan Nash yerine Chris Paul Harika olurdu. Kobe ile çok fazla sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyordum ben. Kobe kariyerinde ilk defa gerçek bir 'oyun kurucu' ile oynayacaktı ve muhtemelen daha rahat atacaktı. En önemlisi tüm yük Kobe'nin üzerine kalmayacaktı ve o sakatlığı belki de yaşamamış olacaktı. Sağlıklı bir CP3-Kobe-Howard 3'lüsüyle Miami'yi çok çok zorlardık (Nash-Howard gelince şampiyonluğun en büyük 2.adayı olduğumuzu düşünmüştüm. Nash yerine CP3 1.aday yapardı bizi). Kobe gönlü rahat bir şekilde basketbolu bırakır, takım tanking yapmak yerine Kobe sonrası dönemde Chris Paul-Dwight Howard ikilisiyle şampiyonluk yarışı verirdi.

Çevrimdışı darage

  • Rookie
  • *
  • İleti: 11
Ynt: Tarihi veto olmasaydı?
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2017, 20:23 »
[img]http://[img][img]Arkadaşlar lütfen unutmayalım, ilk 5i Nash-Kobe-Metta- Gasol- Howard olan bu takım hakkında sezonun başında "Chicago'nun rekorunu acaba kıracaklar mı?" muhabbetleri dönüyordu sadece. Sezon öncesi maçlarda 0-8 gibi bir seri yaptılar. Kabul etmeliyim Nash Los Angeles'a yatmaya gelmiş o zamanlar bunu görmüş olduk ama yine de kadro hala çok güçlü ve o sene playoffa zar zor 8nci sırada girebildiler. Sonra Kobe sakatlandı ve gerisi biliyorsunuz.. Koç olarak Mike D'Antoni vardı, o bile adam edemedi bu takımı. Yani değinmeye çalıştığım şey, öyle her zaman superstarları bir araya koyup takımın esip kavurmasını bekleyemezsin. Takımın kimyası çok belirleyici bir faktör. CP3 takası gerçekleşseydi buna benzer sorunlar yaşayacağımızı düşünüyorum. Her şeyi geçtim üstte saydığım takım, CP3 takası sonrasında oluşturulacak takımdan daha güçlü. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama gelmiş geçmiş en iyi 5lerden biri bana göre (kağıt üstünde).

not: Her şeyi hatırladığım kadarı ile yazdım, bazı kısımlar eksik veya hatalı olabilir, affola

https://www.gannett-cdn.com/-mm-/7781e9ff3912a3ddbf5450da4b9b7607558deae8/r=x393&c=520x390/local/-/media/USATODAY/gameon/2012/10/31/2012-10-31-lakers-4_3.jpg

Çevrimdışı yituruz

  • Yazar
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,538
  • I wanna be the best
Ynt: Tarihi veto olmasaydı?
« Yanıtla #5 : 20 Temmuz 2017, 19:28 »
Bunun hala David Stern'ün vetosu olduğunu düşünen yoktur diye umuyorum. O sırada NBA takım sahiplerinin tamamı belli bir miktar ödeyerek New Orleans'ın sahipleriydi. Yani geriye kalan 29 takım sahibi de söz hakkına sahipti. Bu bir NBA Lakers'ın şampiyon olmasını istemez komplosu değil tamamen Lakers yönetiminin aptallığıydı. Aceleci davrandılar(Odom takası için demiyorum o üzerinden zaman geçince Stern'ün suçu başkasına atma taktiği). Cezasını Kobe'nin aşil tendonu çekti. Artık önümüzdeki genç kadronun neler yapabileceğini heyecanla beklemek kaldı.